آخرین اخبار سانی نیوز

۱۳۸۸ مهر ۸, چهارشنبه

پاسخ احمدی نژاد به رفسنجانی در مورد طرح خروج از بحران

احمدی نژاد امروز در باره طرح ‌رفسنجانی برای خروج از بحران و وضعیت فعلی كشور و ایجاد تفاهم گفت: من چنین چیزی نشنیده‌ام. حتما منظور نحوه بیرون رفتن ایشان از مجلس خبرگان هنگام پایان جلسه است. 
احمدی نژاد گفت: مگر وضعیت موجود چه شكلی است؟ باید از خود ایشان (رفسنجانی) بپرسید وضعیت چه شکلی است.

منتظری: ‏اميدوارم تا دير نشده مسئولين به خود آيند

 آیت‏الله منتظری به نامه اخیر مجمع زنان
اصلاح طلب به این شرح ‏پاسخ داد:

بسم الله الرحمن الرحيم ‏

ارسالى شما موجب نگرانى و تأثر‏ ‏بيش از پيش اين جانب گرديد. نگرانى هاى شما از
حوادث و فجايع جارى و‏ ‏عواقب آن و اعمال خلافى كه متأسفانه به نام دين و حاكميت
دينى انجام شده‏ ‏و مى‎شود، و همچنين انتظارات شما و ساير اقشار جامعه از مراجع
محترم و‏ ‏علماى بلاد و جامعه روحانيت كه بايد مدافع حيثيت دين و مذهب و ملجاء و‏
بجاست. دفاع از اسلام و حمايت‏ ‏از مظلوم - علاوه بر بيان احكام حلال و حرام - وظيفه اى
است كه از جانب‏ ‏معصومين (ع) در زمان غيبت حضرت ولى عصر ارواحنافداه بر عهده
عالمان‏ ‏دين گذاشته شده است.

مسئوليت و وظيفه انسانى و شرعى ،‏ ‏در رابطه با حوادث و فجايع پس از انتخابات و
تضييع حقوق معترضين به‏ ‏نتيجه انتخابات اخير و ضرب و شتم و كشتار عده اى بيگناه و
نيز‏ ‏دستگيرى تعداد زيادى از نخبگان و فعالان سياسى و اعتراف گيريهاى‏ ‏اجبارى
و خلاف شرع و هتك حرمت افراد با پخش مصاحبه هاى بى مايه ‏ ‏تلويزيونى مطالبى را
عنوان نموده ام ; به اميد آن كه در جهت اصلاح امور و‏ ‏تنبه مسئولين مربوطه و
جبران اعمال خلاف گذشته و بازگشت آرامش به‏ ‏جامعه و نيز اعتماد مردم به حاكميت
منشأ اثر باشد.

سرنوشت حكومت شاه و ساير‏ ‏حكومتهاى استبدادى در جهان عبرت بگيرند. در دنياى
امروز با ايجاد‏ ‏خفقان و رعب و وحشت و جو پليسى و بگير و ببند منتقدان و پر كردن‏
اجبار نمودن آنان به اعتراف و‏ ‏اقرار نسبت به امور خلاف واقع نمى توان حكومت
نمود. در حكومتى كه‏ ‏نخبگان منتقد و فعالان سياسى در زندان و تحت فشار و
محروميت بوده و‏ ‏مداحان تملق گو و چاپلوسان، مورد تأييد و تكريم باشند،
جامعه و مردم‏ ‏هرگز به فلاح و سعادت و رشد و ترقى راهى نخواهند يافت.

فرزندان آورده ايد، به‏ ‏عزيزتان بگوييد يكى از اهداف آفرينش ، امتحان افراد است كه
چه كسانى‏ ‏بهترين اعمال را دارند. خداى عزيز در آيه دوم سوره ملك مى‎فرمايد: (الذى
خلق الموت والحيوة ليبلوكم ايكم احسن عملا) يعنى خداوند‏ ‏مرگ و زندگى را آفريد
تا افراد آزمايش شوند كه چه كسى بهتر عمل‏ مى‎شوند تا معلوم شود در‏ ‏عمل تا چه حد
پايبند ارزش ها خواهند ماند; و اين كه آيا خود و مقامات‏ ‏دنيوى را فداى ارزش ها
مى‎نمايند و يا ارزش ها و اعتقادات را در خدمت‏ ‏مقامات و اميال چند روزه خود
مى‎خواهند; و همچنين عده اى با محروميت و‏ راه انجام وظيفه و دفاع از‏ ‏حقوق خود و
ديگران تا چه حد صبر و استقامت مى‎كنند، كه در اين صورت‏ ‏طبق وعده الهى اجر بى
حساب خواهند داشت؛ و يا اين كه مأيوس مى‎شوند‏ ‏و صحنه را براى قدرت طلبان
خالى مى‎نمايند.

آيند و روش و شيوه خود را تغيير‏ ‏دهند و اشتباهات گذشته را جبران نموده و فاصله
بين مردم و نظام را با‏ ‏اخلاق كريمه و تأسى به معصومين (ع) از بين ببرند.
و همچنين صبر و پايدارى شما را‏ ‏از خداوند بزرگ مسألت دارم.

اميدوارم تا دير نشده مسئولين ما به خود آيند و روش و شيوه خود را تغيير‏ ‏دهند و
اشتباهات گذشته را جبران نموده و فاصله بين مردم و نظام را با‏ ‏اخلاق كريمه و
تأسى به معصومين (ع) از بين ببرند.

توفيق شما را در انجام وظائف شرعى و ملى و همچنين صبر و پايدارى شما را‏ ‏از
خداوند بزرگ مسألت دارم.

‏‏7 مهرماه 1388 - 9 شوال 1430‏ ‏قم المقدسة - حسين‏على منتظرى

اقدامات آمریکا در صورت شکست گفتگوهای فردا در ژنو


سایت حکومتی تابناک: در حالی که دور جدید مذاکرات ایران با گروه 5+1 پنجشنبه جاری از سر گرفته می شود رسانه های منطقه ای و بین المللی، خبر های مبنی بر اقدامات احتمالی علیه ایران از سوی آمریکا منتشر کردند.
"القدس العربی" در همین باره نوشت : در اقدامی پیشدستانه ایالات متحده آمریکا قصد دارد شرکت های طرف قرارداد ایران در دبی و هنگ کنگ را وادار کند که از ارسال کالا به ایران جلوگیری کنند و به این ترتیب با ظهور اولین شکست مذاکرات اکتبر این شرکت ها ایران را تحریم تجاری خواهند کرد.
از سوی دیگر "واشنگتن پست" نیز نوشت : آمریکایی ها در حال بررسی خطوط کشتی رانی ایران در خلیج فارس هستند تا تحریم هایی را نیز در این مسیر اعمال کنند.
این روزنامه آمریکایی مدعی است : تا کنون آمریکا موفق شده 80 بانک بین المللی را برای قطع رابطه مالی و اعتبارات بین المللی با ایران متعاقد کند و واشنگتن متعهد شده خسارات ناشی از عدم همکاری با ایران را به این بانک ها پرداخت کند

سعید حجاریان آزاد شد 8 /7 / 88 14:50

سایت بشری نیوز در تهران: سعید حجاریان ساعاتی پیش و قبل از ظهر امروز از زندان اوین آزاد شد!

موتلفه: موسوی راه بی بازگشت در پيش گرفته است


روزنامه رسالت: دبيرکل حزب موتلفه اسلامي با اشاره به نامه ميرحسين موسوي به منتظري گفت: واقعا اعجاب انگيز است، کسي که ادعاي پيروي از خط امام(ره) دارد و با آنکه مواضع امام را بخصوص در سه سال آخر عمر شريف شان راجع به آقاي منتظري مي داند دوباره با اين جريان مطرود امام(ره) پيوند مي خورد، ما مي گوييم شما از اين مردم وب پيرو امام و انقلاب چه بدي ديده ايد که آن راه بي بازگشت را انتخاب کرده ايد. وي ادامه داد: سوال ما از آقاي موسوي اين است که چرا در مورد تشابه و انطباق بين موضع گيري اي خودش و راديو و تلويزيون هاي ضد انقلاب، تغافل مي کند.
\محمدنبي حبيبي در پايان نشست دبيران حزب موتلفه اسلامي در مورد واکنش غرب درباره ساخت تاسيسات جديد هسته اي ايران نیز گفت: ما اکنون در آستانه مذاکرات5+1  در ژنو هستيم، موقعيت ايران در شروع به کار کارخانه جديد غني سازي اورانيوم يک شوک به  اروپا و آمريکا بود که آنها بدانند مردم ايران هرگز پيشرفت کشور را به حراج نخواهند گذاشت و روي آن معامله نمي کنند.

هشدار دانشگاه تهران به دانشجویان: در کوی تجمع نکنید

دانشگاه تهران به دانشجویان ساکن کوی این دانشگاه هشدار داده حق برگزاری تجمع را ندارند و در صورت شرکت در تجمعات بدون مجوز با آنها برخورد خواهد شد.

در اطلاعیه ای که از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران با عنوان "قابل توجه دانشجویان ساکن در کوی دانشگاه" صادر شده دانشجویان از شرکت در تجمعات منع شده اند.

در این اعلامیه تاکید شده که "هر گونه تجمع بدون مجوز خلاف مقررات محسوب می گردد و متقاضیان می توانند برای دریافت مجوز برگزاری مراسم به مراجع ذیربط در معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه مراجعه کنند."

هدف از این اقدام "اظهار نگرانی و درخواست جمعی از خانواده های دانشجویان و پیشنهاد برخی از دانشجویان ساکن کوی به منظور جلوگیری از بروز حوادثی است که موجب بر هم زدن آسایس و امنیت دانشجویان ساکن کوی می شود."

بنابر این اطلاعیه "با افرادی که به نحوی در برگزاری و یا مشارکت در تجمعات منجر به خشونت دخالت داشته باشند حسب مقررات عمل خواهد شد."

مهدی قمصری معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران به خبرگزاری مهر گفته است:"تحرکات رادیکالی که از بیرون دانشگاه جهت گرفته و شروع می شود دامان دانشجویان دانشگاه تهران و ساکنان کوی را گرفته و به آنها ضربه می زند."

به گفته آقای قمصری، "تجمات غیرقانونی اخیر باعث نگرانی و تشویش دانشجویان و به خصوص دانشجویان مستقر در کوی دانشگاه تهران شده بود که به همین دلیل با توجه به قوانین و مقررات و آئین نامه دانشگاه این اطلاعیه صادر شد."

دیروز ششم مهر در مراسم آغاز سال تحصیلی در دانشگاه تهران، عده ای از دانشجویان در محوطه این دانشگاه دست به تجمع زدند و شعارهایی علیه دولت سر دادند.

گزارشهایی در باره دستگیری دانشجویان معترض منتشر شده بود اما پلیس تهران اعلام کرده که در جریان بازگشایی دانشگاهها هیچ دانشجویی دستگیر نشده است.

پلیس تهران می گوید دانشجویان دانشگاه تهران در محوطه دانشگاه دست به تجمع زده بودند و به دلیل عدم خروج دانشجویان معترض از محوطه دانشگاه ماموران پلیس هیچگونه مداخله نداشتند.

این تجمع در حالی صورت گرفت که کامران دانشجو، وزیر علوم و مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت در این مراسم شرکت داشتند اما گزارشها نشان می دهد که تعداد اندکی از دانشجویان در مراسم آغاز سال تحصیلی در دانشگاه تهران شرکت کردند.

در پی اعتراضات گسترده ماه های اخیر به نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برخی مقام های جمهوری اسلامی نسبت به بروز اعتراضات دانشجویی همزمان با بازگشایی دانشگاه ها ابراز نگرانی کردند و حتی گفته شد که برخی مقام ها موضوع تعطیلی دانشگاه ها برای یک ترم را مطرح کردند که این خبر از سوی مقام های رسمی تکذیب شد.

اخبار سه شنبه 29 سپتامبر 2009 - 07 مهر 1388 - 7 / 7 / 88

حضور وزیر علوم در دانشگاه شریف باعث ناآرامی شد

یک روز پس از برگزاری تجمع اعتراضی گسترده در دانشگاه تهران، جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف اقدام به برگزاری تجمعی اعتراضی علیه دولت ایران کردند و علیه مقام های دولتی شعار دادند.

تجمع در دانشگاه شریف با حضور صدها نفر از دانشجویان مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه آغاز شد و سپس دانشجویان به سمت در اصلی دانشگاه حرکت کردند.

این تجمع همزمان با آغاز فاز دوم افتتاح کتابخانه های دفاع مقدس در دانشگاه های ایران انجام شد که ظاهرا شایعاتی درباره حضور کامران دانشجو، وزیر علوم ایران در مراسم افتتاح این کتابخانه باعث ایجاد حساسیت درباره این مراسم شده بود.

با این حال خبرگزاری ایسنا، از مدیر امور فرهنگی دانشگاه شریف نقل کرده است که آقای دانشجو در این مراسم حضور نداشت و تنها دانشکده کامپیوتر دانشگاه شریف را افتتاح کرد.

این مقام دانشگاه شریف تاکید کرد که تجمع بدون درخواست رسمی صورت گرفته است و اطلاع رسانی برای برگزاری آن به صورت غیر رسمی بوده است.

این تجمع اعتراضی از ساعت ده ونیم به وقت تهران در دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد و تا بعد از ظهر ادامه داشت. شعار"تا احمدی نژاده، هر روز همین بساطه"، "زندان، تجاوز، دیگر اثر ندارد" و"روحانی واقعی، منتظری، صانعی" از عمده ترین شعارهایی دانشجویان معترض بود.

بنا به گزارش ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران تجمع کنندگان که عناصر سبز رنگ همراه داشتند و برخی از آنها چهره خود را پوشانده بودند، علیه محمود احمدی نژاد شعار دادند و حمایت خود را از مهدی کروبی و میرحسین موسوی ابراز کردند.

ایرنا نوشته که این تجمع با "بی توجهی" سایر دانشجویان روبرو شد.

خبرگزاری فارس این تجمع را "تجمع قانون گریز ها" توصیف کرده است و انجمن اسلامی دانشگاه شریف را عامل سازماندهی تجمع کنندگان معرفی کرده است.

بان کی مون خواستار شفافیت ایران شد

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد روز سه شنبه بار دیگر از ایران خواست به طور کامل قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل را در ارتباط با برنامه اتمی خود از جمله تاسیسات تازه افشا شده غنی سازی اورانیوم در نزدیکی قم اجرا کند.

وی در کنفرانسی خبری در مقر سازمان ملل، پیش از گفت و گو با منوچهر متکی وزیر خارجه ایران، گفت که "اثبات" غیرنظامی بودن برنامه اتمی ایران به عهده تهران است.

وی گفت که در جریان ملاقات هفته گذشته با محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران، این موضوع را با او در میان گذاشته است.

آقای بان گفت که او آقای احمدی نژاد را ترغیب کرد که درهای تاسیسات غنی سازی تازه افشا شده را "فورا به روی بازرسان بگشاید و به شکلی سازنده وارد مذاکرات شود."

ایران گفته است که به زودی یک جدول زمانی برای بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از این تاسیسات ارائه خواهد کرد.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل در بیانیه ای گفت که آقای احمدی نژاد نیز در دیدار هفته گذشته با آقای بان از این مساله "عمیقا" ابراز نگرانی کرده است که دبیر کل سازمان ملل متحد "به جای آنکه منتظر اظهار نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی، به عنوان نهاد مناسب، در مورد این مساله، یعنی تاسیسات تازه غنی سازی شود، تصمیم به تکرار همان ادعاهای قدرت های غربی گرفته است".

ایران می گوید که بر اساس مقررات آژانس، کشورهای عضو باید شش ماه قبل از تزریق گاز به سانتریفوژهای غنی سازی، آژانس را از تصمیم به اجرای چنین فعالیتی آگاه سازند، در حالی که ایران 18 ماه زودتر، در این مورد اطلاع رسانی کرد.

آقای بان در کنفرانس خبری سه شنبه درباره بیانیه دفتر نمایندگی ایران گفت که او در واکنش به انتقاد رئیس جمهور ایران به او گفته است که تاسیسات تازه فاش شده در قم ناقض قطعنامه های سازمان ملل است.

این قطعنامه ها از ایران می خواهد غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و در ارتباط با برنامه اتمی به میز مذاکرات بازگردد. ایران می گوید این برنامه کاملا صلح آمیز است اما غرب مظنون است هدف آن ساخت سلاح اتمی باشد.

آقای بان همچنین گفت: "من کاملا روشن کردم که وقتی آنها استدلال می کنند که تاسیسات اتمی آنها واقعا برای مقاصد صلح آمیز است، بار اثبات آن بر دوش آنهاست."

آقای احمدی نژاد روز جمعه گفته بود که کشورش در اطاعت از مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی عمل کرده است زیرا این مقررات از کشورها می خواهد شش ماه پیش از فعال شدن تاسیسات غنی سازی وجود آن را خبر دهد درحالی که ایران از 18 ماه قبل از راه اندازی مرکز قم چنین کرده است.

اما آقای بان گفت: "وقتی شما چنین نیتی برای ساخت تاسیسات دارید، برای آنکه شفاف و قابل اعتماد باشید، باید آژانس بین المللی انرژی اتمی را از مدت ها قبل آگاه می کردید، نه زمانی که همه چیز کامل شده است."

او گفت: "این چیزی است که من مطرح می کنم. به این ترتیب مساله شفافیت مطرح است. به همین دلیل است که رهبران جهان نگرانی عمیق خود را ابراز کرده اند و من هم نگرانی خود را بیان کرده ام."

ایران روز جمعه ۳ مهر (۲۵ سپتامبر) رسما اعلام کرد که در حال ساخت تاسیساتی جدید برای غنی سازی اورانیوم است.

آمریکا می گوید از قبل از وجود این مرکز خبر داشته است.

وزیر دفاع آمریکا بدون ارائه جزئیاتی در این باره که آمریکا چه زمانی از وجود مرکز اتمی قم مطلع شده گفته است که کشورش آن را از نزدیک زیر نظر داشته است.

آمریکا: مرکز اتمی قم در مذاکرات ژنو مطرح خواهد بود

دولت آمریکا بار دیگر خواهان آن شد که ایران مرکز اتمی قم را فورا و بطور کامل به روی بازرسان بین المللی بگشاید و تمام مدارک ساخت آن را در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید، روز سه شنبه (29 سپتامبر) گفت: "آنچه غیرقابل انکار است این است که این مرکز مغایر با تعهداتی که ایران بر اساس پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای دارد ساخته شده است، تعهداتی که ایران در برابر آژانس بین المللی انرژی اتمی متقبل شده است."

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، این اتهام را رد کرده است.

به گفته او، ایجاد مرکز غنی سازی اورانیوم قم با مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی مغایرتی ندارد.

ایران می گوید که بر اساس مقررات آژانس، کشورهای عضو باید شش ماه قبل از تزریق گاز به سانتریفوژهای غنی سازی، آژانس را از تصمیم به اجرای چنین فعالیتی آگاه سازند، در حالی که به گفته او، ایران 18 ماه زودتر، در این مورد اطلاع رسانی کرد.

کارشناسان هسته ای در آمریکا این استدلال ایران را رد می کنند.

جیمز آکتون، کارشناس مسائل اتمی در واشنگتن، می گوید که بر اساس مقرراتی که آژانس در اوایل دهه 1990 میلادی وضع کرد، دولت های عضو آژانس از جمله ایران باید به محض این که تصمیم به ساخت یک مرکز اتمی گرفتند آن را به آژانس اطلاع دهند.

علی اکبر صالحی در عین حال تاکید کرده است که ایران به زودی برنامه زمانی بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از این تاسیسات که به گفته ایران ساخت آن سه سال طول کشیده است را به اطلاع آژانس خواهد رساند.

سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه بار دیگر خواهان این شد که بازرسان آژانس بتواند با پرسنل فعال در مرکز غنی سازی اورانیوم قم که بر اساس گزارش ها هنوز آغاز به کار نکرده است، دیدار داشته باشند.

مقام های ایرانی هنوز به این درخواست دولت آمریکا واکنشی نشان نداده اند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پیشتر گفته بود که در مذاکرات ژنو با کشورهای گروه 1+5 در مورد برنامه غنی سازی اورانیوم ایران مذاکره نخواهد کرد.

منوچهرا متکی، وزیر امور خارجه ایران، در شهر نیویورک آمریکا موضع گیری کشورهای غربی علیه ایجاد دومین تاسیسات غنی سازی اورانیوم را اشتباه استراتژیک دانست.

اما در واشنگتن، سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که این وظیفه ایران است که صلح آمیز بودن برنامه های اتمی اش را ثابت کند.

او گفت که اگر ایران در مذاکرات یکم اکتبر در ژنو سوئیس نخواهند در مورد مرکز اتمی قم صحبتی کنند، این امر خود مبین ماهیت برنامه اتمی ایران خواهد بود.

ایران بارها اعلام کرده است که تمام جوانب برنامه های اتمی این کشور جنبه صلح آمیز دارد و در پی دستیابی به سلاح هسته ای نیست.

سوئیس: با سه آمریکایی محبوس در ایران ملاقات کردیم

دولت سوئیس گفته است که دیپلمات هایش در تهران برای اولین بار با سه آمریکایی که حدود دو ماه پیش در مرز عراق دستگیر شدند، ملاقات کرده اند.

آمریکا سه دهه است که در ایران سفارت یا کنسولگری ندارد و دولت سوئیس به عنوان یک کشور بی طرف، از طریق سفارتش در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران عمل می کند.

دولت سوئیس روز سه شنبه (29 سپتامبر) اعلام کرد که دیپلمات های این کشور با سه جوان آمریکایی محبوس در ایران "تماس مستقیم" داشته اند.

ایران سه آمریکایی را روز 31 ژوئیه امسال در مرز مریوان استان کردستان به دلیل ورود غیر مجاز به خاک ایران دستگیر کرد.

دولت سوئیس در مورد زمان و مکان دقیق ملاقات دیپلمات هایش با سه آمریکایی مذکور اظهار نظری نکرده است.

این سه نفر به نام های جاشوا فضال، سارا شاورد و شان باور، فارغ التحصیل دانشگاه کالیفرنیا در برکلی هستند.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، این سه تن را مجرم خوانده و بر رسیدگی سریع و بی اغماض به پرونده آنان تاکید کرده است.

خانواده های آن ها تاکید دارند که فرزندانشان گردشگرانی بودند که اشتباها وارد خاک ایران شده اند.

دولت ایران هنوز این موضوع را تایید نکرده است.

بیانیه مشترک

آمریکا و کانادا به تازگی با صدور بیانیه مشترکی درباره وضعیت تعدادی از شهروندان این کشورها که در ایران زندانی شده اند یا مفقودند ابراز نگرانی کرده اند.

ایران دو آمریکایی ایرانی تبار به نام های یحیی کیان تاجبخش و رضا تقوی را نیز بازداشت کرده است.

آقای تاجبخش در روزهای پس از انتخابات 22 خرداد امسال بازداشت شد. او در کنار ده ها نفر دیگر در دادگاه انقلاب تهران در رابطه با اتهام تلاش برای اجرای "کودتای مخملی" علیه دولت ایران دادگاهی شده است.

دولت آمریکا ضمن رد این اتهام تاکید دارد که آقای تاجبخش خطری برای امنیت ملی ایران یا دولت این کشور نیست.

آمریکا و کانادا در بیانیه اخیر خود همچنین خواهان آزادی مازیار بهاری، کانادایی ایرانی تباری که خبرنگار نشریه نیوزویک در تهران بود شدند.

مازیار بهاری نیز مانند آقای تاجبخش پس از انتخابات 22 خرداد در تهران بازداشت و محاکمه شده است.

کانادا و آمریکا از دولت ایران خواسته اند که پرونده این شهروندان را بطور بشردوستانه و به نحوی مثبت حل و فصل کند.

آمریکا همچنین بر روشن شدن سرنوشت یک شهروند دیگر این کشور بنام رابرت لوینسون که بر اساس گزارش ها در سال 2007 میلادی در جزیره کیش ناپدید شد، تاکید کرده است.

کریستین لوینسون، همسر رابرت لوینسون در نیویورک برای ملاقات با محمود احمدی نژاد تلاش کرد اما برای سومین بار طی سه سال گذشته ناکام ماند.

جمعی از نمایندگان مجلس به گروه 1+5 هشدار دادند

تعدادی از نمایندگان مجلس ایران به گروه 1+5 در مورد برخورد با ایران هشدار داده اند.

روز سه شنبه، 28 سپتامبر (7 مهر)، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - گزارش کرد که 239 نفر از نمایندگان مجلس در مورد مذاکرات نمایندگان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 که با هدف حل و فصل مساله هسته ای ایران اواخر این هفته آغاز می شود بیانیه ای صادر کرده اند.

به گفته ایرنا، در این بیانیه خطاب به این کشورها آمده است که "اشتباهات خود را تکرار نکنند که در غیر اینصورت، مجلس با استفاده از اختیارات خود، تصمیم دیگری در این زمینه اتخاذ می کند."

این بیانیه در مورد نوع اشتباهات گروه 1+5 و ماهیت تصمیمی که مجلس در نظر دارد در قبال تکرار این اشتباهات بگیرد توضیحی نمی دهد.

گروه 1+5، از کشورهای عضو دایم شورای امنیت - آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه و چین - و آلمان تشکیل یافته و قرار است مذاکرات نمایندگان ایران و این کشورها، همراه با نماینده ای از سوی اتحادیه اروپا، گفتگوهای خود را از روز پنجشنبه در ژنو آغاز کنند.

نمایندگی جمهوری اسلامی در این مذاکرات را سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی برعهده خواهد داشت.

به گفته ایرنا، نمایندگان مجلس در بیانیه خود گفته اند که به دقت روند این مذاکرات را، که در ژنو صورت می گیرد، دنبال خواهند کرد.

صادرکنندگان بیانیه به کشورهای عضو 1+5 اخطار کرده اند که "این مذاکره یک فرصت تاریخی است که می تواند بن بست ایجاد شده در مذاکرات را رفع کند."

آنان در بیانیه خود افزوده اند "توصیه ما به گروه 1+5 استفاده از این فرصت تاریخی است."

همزمان، خبرگزاری ایرنا در گزارش دیگری نوشته است که اسماعیل کوثری، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، هم به کشورهای گروه 1+5 توصیه کرده است تا "در مذاکره با ایران اشتباهات گذشته خود را تکرار نکنند."

اورانیوم با خلوص بیشتر

آقای کوثری در مصاحبه با این خبرگزاری گفته است که از دیدگاه جمهوری اسلامی، بحث هسته ای تمام شده است و کشورهای 1+5 با مطرح کردن مسایل دیگری که در بسته پیشنهادی ایران نیامده، باب مذاکره را نبندند.

اشاره این نماینده مجلس به بسته پیشنهادی دولت ایران است که ظاهرا پیشنهادهایی را برای حل و فصل مشکلات جامعه بین المللی ارائه می دهد.

در مقابل، گروه 1+5 تاکید داشته که مذاکرات ژنو برای حل و فصل بحران هسته ای جمهوری اسلامی برگزار می شود و باید براساس قطعنامه های مصوب شورای امنیت، با هدف دستیابی به توافق بر سر توقف غنی سازی اورانیوم و برخی دیگر از فعالیت های هسته ای ایران دنبال شود.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشدار داده است که اگر کشورهای 1+5 مواضع قبلی خود را تکرار کنند، "این مساله به ضرر خود آنها خواهد بود و چیزی دستگیرشان نمی شود."

از آقای کوثری سئوال شد که اگر کشورهای غربی نیاز تحقیقاتی ایران به اورانیوم غنی شده تا 30 درصد را تامین نکنند، آیا ایران خود به تولید اورانیوم با این درجه خلوص مبادرت می ورزد؟

به گزارش ایرنا، آقای کوثری گفته است که از آنجا که فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز است، در صورت نیاز، به چنین اقدامی دست خواهد زد.

اشاره آقای کوثری به گزارش هایی حاکی از آن است که ممکن است جمهوری اسلامی از کشورهای طرف مذاکره خود در ژنو بخواهد مقادیری اورانیوم با خلوص 30 درصد را برای کارهای تحقیقاتی در اختیار این کشور قرار دهند.

به گفته مقامات ایرانی، اورانیوم تولید شده در تاسیسات غنی سازی این کشور صرفا برای مصرف در سوخت نیروگاهی تهیه می شود و در نتیجه، درجه خلوص به مراتب کمتری دارد.

برخی از ناظران غربی گفته اند که ممکن است جمهوری اسلامی به منظور ارزیابی مواضع گروه 1+5، موضوع دریافت مقادیری اورانیوم با درجه خلوص 30 در صد را مطرح کند و در صورت خودداری احتمالی طرف مقابل از تامین این تقاضا، آن را به عنوان دلیلی برای غنی سازی اورانیوم به منظور تضمین دسترسی به سوخت نیروگاهی مورد استناد قرار دهد.

کشورهای غربی در سال 2006 مجموعه مشوق هایی را برای قانع کردن ایران به تعلیق غنی سازی اورانیوم پیشنهاد کردند که در کنار برخی امتیازات اقتصادی، سیاسی و فنی، شامل تعهد به تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه های اتمی آینده این کشور بود.

ایران هنوز به این بسته پیشنهادی پاسخ رسمی نداده اما تا کنون چند بسته پیشنهادی را مطرح کرده که حاوی طرح پیشنهادهایی کلی بوده و ظاهرا استقبالی نیز از آنها به عمل نیامده است.

حدود 90 درصد ازدواج های غیابی یک سال اخیر به طلاق منجر شده

بر اساس نتایج یک تحقیق دانشگاهی در ایران، حدود 90 درصد از ازدواجهای پستی در 15 ماه گذشته منجر به طلاق شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر گروه آسیب شناسی اجتماعی مقطع فوق دکتری دانشگاه شهید بهشتی که این تحقیق را انجام داده، اعلام کرده از 1920 مورد ازدواج از راه دور که اصطلاحا به آن پستی هم می گویند، انجام شده 1709 مورد آن منجر به طلاق شده است.

به گفته مجید ابهری، مسئول این گروه پژوهشی، در دو دهه اخیر بعضی اتفاقات موجب شده برخی از دختران به ازدواج های غیابی و پستی با امید به زندگی در کشورهای غربی تمایل داشته باشند.

به گفته وی، در این تحقیق معلوم شده که در موارد زیادی از این ازدواج ها، دختران یا با مشکلات قابل توجهی مواجه می شوند و یا با ابتلا به مشکلات روحی و روانی، کارشان به بیمارستانهای روانی کشیده می شود.

همزمان با افزايش تمايل برخی جوانان ایرانی به زندگی در کشورهای خارجی، ازدواج از راه دور يا ازدواج غيابی در ايران متداول شده است.

بسياری از مردان ايرانی که سالهاست ايران را ترک کرده اند، به دلايل مختلف مايلند از ميان دختران ساکن ايران، همسر انتخاب کنند. دختران زيادی هم بدون ديدن و شناختن دامادهای مقيم کشورهای خارجی، تنها با ديدن عکس آنها سر سفره عقد می‌نشينند و به عقد وکيل آنها در می آيند.

اين افراد بعد از مدت زمانی - که گاهی طولانی می شود - مراحل اداری و قانونی لازم را می گذرانند و راهی کشور محل اقامت همسران ناشناخته خود می شوند تا با آنها زندگی مشترکی را آغاز کنند که هيچ چيز از آن نمی دانند.

پیشتر هم اعلام شده بود که آمار نشان می دهد، بيشتر اينگونه ازدواجها به جدائی می انجامد.

متکی: غربی ها اشتباه استراتژیک کردند

وزیر امور خارجه ایران موضعگیری رهبران غربی علیه ایجاد دومین تاسیسات غنی سازی اورانیوم را اشتباه استراتژیک خوانده است.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، شامگاه دوشنبه پس از ملاقات و گفتگو با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، در گفتگویی با خبرنگاران گفت که واکنش رهبران کشورهای آمریکا، فرانسه و بریتانیا به ایجاد تاسیسات غنی سازی اورانیوم در نزدیکی قم بر اساس اطلاعات غلط صورت گرفت و افزود که "شاید بتوان گفت آنان بزرگترین اشتباه دیپلماتیک و سیاسی خود را مرتکب شدند."

اشاره آقای متکی به هشدار جدی روسای جمهوری آمریکا و فرانسه و نخست وزیر بریتانیاست که در یک نشست خبری مشترک، اقدام جمهوری اسلامی در ایحاد یک مرکز جدید غنی سازی اورانیوم در نزدیکی قم را مغایر قطعنامه های مصوب شورای امنیت در منع غنی سازی اورانیوم در ایران خواندند.

آقای متکی اظهار داشت که منبع اطلاعاتی رهبران این سه کشور سازمان مجاهدین خلق و سرویس های اطلاعاتی بریتانیا بودند که، به گفته وی، آقای اوباما را در وضعیت بدی قرار دادند.

نشست خبری مشترک رهبران سه کشور غربی، که همچنین به نمایندگی از سوی نخست وزیر آلمان سخن می گفتند، پس از انتشار گزارشی برگزار شد حاکی از اینکه چند روز قبل از آن، جمهوری اسلامی در نامه ای آژانس بین المللی انرژی اتمی را از فعالیت خود در ساخت یک مرکز غنی سازی اورانیوم جدید آگاه ساخته بود.

رهبران سه کشور غربی گفتند که ایران پس از اطلاع از فاش شدن وجود این مرکز، به ارسال این نامه مبادرت ورزید اما مقامات جمهوری اسلامی تاکید داشته اند که اطلاع رسانی به آژانس در راستای تعهدات این کشور صورت گرفته بود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در این مصاحبه با اشاره با آغاز مذاکرات هسته ای گروه 1+5 و ایران که از روز پنجشنبه در ژنو آغاز می شود، گفت "به نفع آنهاست که وارد مذاکرات سازنده و جدی و همه جانبه با ایران بشوند" و به کشورهای غربی توصیه کرد که به بازنگری سیاست های خود مبادرت ورزند.

علاوه بر آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان، دو کشور روسیه و چین نیز در گروه 1+5 عضویت دارند و از آنجا که این دو کشور دارای روابط سیاسی و اقتصادی گسترده ای با ایران هستند، مقامات جمهوری اسلامی به مخالفت آنان با تصمیم سایر اعضای گروه در زمینه تشدید فشارهای بین المللی امید بسته اند.

بسته های پیشنهادی

منوچهر متکی گفت که روسیه معتقد است که بسته پیشنهادی ایران باید در گفتگوهای ژنو مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

گروه 1+5 در سال 2006 پیشنهاد کرد که در برابر تصمیم ایران برای تعلیق غنی سازی اورانیوم، برخی امتیازات اقتصادی، سیاسی و فنی را در اختیار این کشور قرار دهد اما جمهوری اسلامی تا کنون رسما به این بسته پیشنهادی پاسخ نهایی نداده است.

مقامات دولت ایران در مقابل مواردی را تحت عنوان بسته پیشنهادی خود مطرح کرده اند که ظاهرا شامل نحوه حل و فصل مسایل مختلف بین المللی و ابراز آمادگی رهبران این دولت برای ارائه راهکار برای حل این مسایل است.

محمود احمدی نژاد در چند سخنرانی اظهار داشته که آماده است روش مورد استفاده خود در اداره امور ایران را برای حل و فصل مشکلات اساسی بشری در اختیار جامعه جهانی قرار دهد اما تا کنون گزارشی از استقبال سایر کشورها از این پیشنهاد انتشار نیافته است.

در مقابل، اعضای غربی گروه 1+5 که هدایت واکنش بین المللی نسبت به بحران هسته ای ایران را برعهده گرفته، تاکید داشته اند که مذاکرات با ایران باید براساس پیشنهادهایی صورت گیرد که حاوی تبعیت ایران از قطعنامه های مصوب شورای امنیت در مورد توقف برخی فعالیت های هسته ای ایران باشد.

با توجه به اختلاف نظر دو طرف، مشخص نیست که مذاکرات ژنو براساس چه محوری برگزار می شود در حالیکه برخی ناظران غربی جمهوری اسلامی را متهم کرده اند که در نظر دارد با درگیر ساختن این گروه در مذاکراتی طولانی، مانع از تصویب قطعنامه های جدید شورای امنیت و تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران شود.

برخی مقامات جمهوری اسلامی گفته اند که در هیج مذاکراتی با توقف غنی سازی اورانیوم موافقت نخواهند کرد و تنها آماده مذاکره در باره سایر مسایل بین المللی هستند.

اطلاع رسانی در مورد تاسیسات قم

در خبری دیگر در مورد برنامه هسته ای ایران، شبکه تلویزیونی پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، اظهارات علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی را در مورد تاسیسات غنی سازی قم پخش کرده است.

آقای صالحی گفته است که ایران به زودی برنامه زمانی بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از این تاسیسات را به اطلاع آژانس خواهد رساند.

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، ایجاد این تاسیسات با مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی مغایرتی ندارد.

پیش از این نیز سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته بود که براساس مقررات آژانس، کشورهای عضو باید شش ماه قبل از تزریق گاز به سانتریفوژهای غنی سازی، آژانس را از تصمیم به اجرای چنین فعالیتی آگاه سازند در حالیکه جمهوری اسلامی هجده ماه زودتر در این مورد اطلاع رسانی کرد.

وی گفت که فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی کاملا شفاف بوده و با اطلاع رسانی کامل به آژانس بین المللی انرژی اتمی صورت گرفته است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش هایی که تا کنون انتشار داده تاکید کرده که شواهدی در مورد هدف های نظامی برنامه های هسته ای ایران به دست نیامده اما هنوز ابهاماتی در مورد ماهیت این برنامه ها وجود دارد.

این نهاد وابسته به سازمان ملل از جمهوری اسلامی خواسته است در مورد تمامی برنامه های هسته ای خود، اطلاعات جامع و شفاف را در اختیار آژانس قرار دهد.

در عین حال، کشورهای غربی، ایران را به تلاش برای دستیابی به جنگ افزارهای اتمی در پوشش برنامه های صلح آمیز هسته ای متهم کرده اند که مورد تکذیب دولت ایران قرار گرفته است.


۱۳۸۸ مهر ۷, سه‌شنبه

صدای دانشجویان در خیابان آزادی شنیده می شود

سایت نواندیش در تهران: در پی تجمع روز گذشته شماری از دانشجویان در دانشگاه تهران، خبرها حاكی است، امروز هم شماری از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف تجمع كرده و شعار سردادند، به گونه ای كه صدای دانشجویان از داخل دانشگاه در خیابان آزادی شنیده می شود.

اخبار سه شنبه 8 شهریور 28 سپتامبر 2009


از ترس دانشجویان احمدی نژاد باز هم در دانشگاه حاضر نشد

خبرنامه امیرکبیر: صبح امروز همزمان با حضور کودتاچیان در دانشگاه تهران، دانشجویان معترض با وجود همه فشارها و
تهدیدهای نیروهای امنیتی طی یک ماه گذشته، فریادهای اعتراضی مرگ بر دیکتاتور سر دادند. این تجمع که با حضور هزار دانشجو
همراه بود از مقابل دانشکده هنرهای زیبا آغاز شدند و به تدریج پس از به راه افتادن دانشجویان به سمت ضلع شمالی دانشگاه، لحظه
لحظه بر شمار معترضین افزوده شد.

دانشجویان معترض که نمادهای سبز از جمله پلاکاردهای سبز رنگ حاوی نوشته ها و دستبندها و بادکنک های سبز بهمراه داشتند با عبور از مقابل دانشکده های مختلف در مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران ایستادند و یکصدا فریاد های "مرگ بر
دیکتاتور"، "دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد"، "دانشجوی زندانی ازاد باید گردد"،
"ندائیم، سهرابیم، ما همه یکصدائیم"،
"کروبی بازداشت بشه ایران قیامت میشه"،
"کروبی بت شکن بت بزرگ بشکن"، "شکنجه، تجاوز
دیگر اثر ندارد"، "دولت کودتا استعقا
استعفا"، "یا حسین میرحسین"، "احمدی دروغگو
شصت و سه درصدت کو"، "رایم کو"، "آزادی" و ...
سردادند.

دانشجویان معترض هم چنین پلاکاردهای حاوی خوشامدگوئی به وزرای علوم و بهداشت دولت کودتا را به زیرکشیدند که با تشویق های ممتد دیگر دانشجویان همراه بودند. در این هنگام در حدود 50- دانشجوی بسیجی نیز به منظور مقابله با دانشجویان با در دست
داشتن پرچم هائی به سر دادن شعار پرداختند که در مقابل نیز دانشجویان معترض فریاد
زدند: "دانشجوی سهمیه، همینه همینه".

نیروهای حراست و انتظامات دانشگاه نیز برای تامین امنیت سالن محل برگزاری مراسم در مقابل محوطه کتابخانه مرکزی صف کشیده بودند. نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و دانشجویان بسیجی نیز چون همیشه به شناسائی دانشجویان معترض مشغول بودند.

دانشجویان سپس تجمع خود را در مقابل سر در دانشگاه تهران و با سر دادن شعارهائی ادامه دادند. شعارهای "احمدی احمدی این
اخرین پیامه، جنبش سبز ایران آماده قیامه"، "دولت جنایت می کند رهبر حمایت می کند"، "سپاه و اطلاعات عامل افتضاحات"، "جنتی لعنتی تو دشمن ملتی"، "ندائیم
سهرابیم، ما همه یکصدائیم"، "کروبی
بازداشت دستگیر بشه ایران قیامت میشه"،
"کروبی بت شکن بت بزرگ بشکن" از جمله
شعارهای دانشجویان معترض بود.

تجمع دانشجویان در سر در دانشگاه تهران، موجب جمع شدن عده ی زیادی از مردم در پیاده روهای خیابان انقلاب شد و عده ای از مردم نیز همراهی خود را با دانشجویان نشان می دادند. دانشجویان پس از تجمع مقابل درب 16 آذر، بار دیگر در مقابل کتابخانه مرکزی به سر دادن شعار پرداختند و پس از آن به تجمع دو ساعته خود پایان دادند.

عسگراولادی: اقتصاد كشور دچار بحران است


ايلنا: اسدالله عسگراولادی تصریح کرد: درحال حاضر اقتصاد کشور دچار بحران است والتهاب بسیار سنگین و چالش بسیار سختی دراقتصاد کشور داریم که خروج از این بحرانهمت والایی می‌خواهد.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران در بیست وپنجمین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: اگر به کشورهای در حال خروج از
بحران نگاه کنیم، اولین کار این کشورهاتشویق سرمایه‌گذاری به سمت تولید است.

عسگراولادی خاطرنشان کرد: ایجاد واحدهای اشتغال‌زا ضرورت دارد و برای جلوگیری ازبحران بیکاری موثرند. در حال حاضر مشکلات در اجرای قوانین و تبعیض‌های صادرات زیاداست و قیمت تمام شده کالاهای صادراتی ایران با کشورهای دیگر قابل رقابت نیست.

وی ادامه داد: اگر وضع صادرات به این گونه باشد ظرف 5 تا 7 سال آینده صادرات به سال‌های 56 و 57 باز می گردد. جهشی که برای رشد صادرات صورت گرفت چند ماهی است که در حالت رکود به سر می‌برد و مشورت با کارآفرینان اقتصادی توسط دولتمردان صورت نمی‌گیرد.

تشنج در دانشگاه تهران؛ منع رفت وآمد خودروها در خیابان 16 آذر

تازه ترین اخبار حاكی از آن است كه به تریج جمعیت معترضین به بیش از هزار نفر افزایش یافته و آنان حركت خود را در خیابانهای داخل دانشگاه و دور كتابخانه آغاز كرده و علیه احمدی‌نژاد شعار می‌دهند. این افراد در مقطعی هم به سردر دانشگاه تهران رسیده‌اند.

اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران به حضور حداد عادل در دانشگاه

در دومین روز از آغاز به کار آموزشی دانشگاه در سال جدید ده‏ها تن از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به حضور حداد عادل جلوی دفتر گروه فلسفه جمع شدند و منتظر شدند تا او از گروه خارج شود تا با سر دادن شعار اعتراض خود را نسبت به او ابراز کنند. اما با طولانی شدن زمان حضور او در گروه، دانشجویان شروع به سر دادن شعار کردند. شعارهایی از قبیل: «حداد حیا کن، فلسفه رو رها کن»، «حداد عادل، حامی قاتل»، «آروم باش، آروم باش، دانشجوییم نه اوباش»، «هر کی که بی سواده، با احمدی نژاده»"

بیانیه شماره 13 میر حسین موسوی: خشونت چاره ساز نیست

به گزارش خبرنگار رویداد مهندس میر حسین موسوی در مورد راهپیمایی روز قدس و حضور پر شور سبزها در این راهپیمایی بیانیه ای را صادر نمود. در این بیانیه آمده است: از قضا آنها که از رخدادهای قدس امسال احساس شکست ‌می‌کردند بیشترین بهره را از آن بردند. آنها به واضح‌ترین شکل دریافتند که سه ماه خشونت بی‌سابقه کمترین اثری در حضور مردم به جای نگذاشته ، بلکه آن را فراگیرتر کرده است. / / / / اینجانب آخرین جمعه از رمضان امسال را در میان کسانی حاضر شدم که جمعی از آنان با مشت‌های گره کرده به پیشوازم آمده بودند و برایم آرزوی مرگ داشتند. در مسیر پرهیاهویی که بایکدیگر همراه شده بودیم سیمایشان را مرور می‌کردم و می‌دیدم‌ که آن چهره‌ها را دوست دارم. و می دیدم پیروزی ما آن چیزی نیست که در آن کسی شکست بخورد. / / / / وقتی که سخن از تقویت شبکه‌های اجتماعی و یا زندگی کردن راه سبز می‌شود بلافاصله می‌پرسند چگونه؟ همان‌گونه که هستید. سخن از آن نیست شبکه‌های اجتماعی که وجود ندارند را شکل دهیم و قدرتمند کنیم؛ سخن از آن است كه قدرت مردم در شبکه‌های اجتماعی است که به صورت طبیعی و به هدایتی فطری درمیانشان شکل گرفته است. باید اهمیت آنها را درک کنیم. روز قدس امسال نشان داد این شبکه همچون نوزادی که به راه افتاده باشد با سرعتی باورنکردنی در حال رشد است؛ به زودی سخن گفتن را هم آغاز می‌کند و به زودی بالغ می‌شود و همگان را به تحسین و احترام نسبت به خود وا می‌دارد.

اخبار سه شنبه 8 شهریور 28 سپتامبر 2009

کروبی: آقای رفسنجانی چه پاسخی دارید؟

مهدی کروبی نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، در نامه ای به اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان از عملکرد وی در مجلس خبرگان انتقاد کرده و پرسیده "پاسخ شما چیست به مردمی که از وظایف مجلس تحت ریاست شما در شرایطی چنین خطیر پرسش می کنند."

آقای کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی و رئیس سابق مجلس در نامه خود با یادآوری دوران مبارزات پیش از انقلاب که به گفته وی " نه احتمالی قوی به پیروزی و نه برنامه ای برای تقسیم غنایم" وجود داشت از آقای هاشمی می پرسد "به چه میزان در جایگاه ریاست مجلس خبرگان، حافظ انقلابی بوده اید که اصلی ترین هدف آن مقابله با بی عدالتی و تضییع حقوق مردم بوده است."

این نامزد معترض به نتایج انتخابات، دوران سی ساله بعد از انقلاب را مثال می آورد که به گفته وی "نظام چه مصائب و مراحل پرخطری" را برای برقراری حاکمیت پشت سر گذاشت "واسفا اما که امروز دستاورد ما از آن همه رشادت و مقابله با استبداد و عدالت خواهی چیست و به کجا رسیده ایم."

انتقاد اصلی آقای کروبی به اجلاس اخیر مجلس خبرگان است که آقای هاشمی رفسنجانی ریاست آن را بر عهده دارد که به عقیده وی، آقای هاشمی رفسنجانی روحیه گذشته خود را از دست داده در حالی که در دوران آیت الله خمینی بنیادگذار جمهوری اسلامی، همواره "با رشادت" حرفهایش را حتی اگر "برخلاف نظر امام بود " بر زبان می آورد.

بعد از آن آقای کروبی اهمیت مجلس خبرگان و مسئولیت آن برای انتخاب، تعیین رهبری و نظارت بر عملکرد رهبر بر می شمارد و می پرسد:" پرسش من از شما به عنوان رئیس این مجلس (خبرگان) این است که آیا این مجلس بر اساس وظیفه خود در این اجلاس عمل کرده است."

اجلاس دو روزه مجلس خبرگان در روزهای سه شنبه 22 و 23 سپتامبر (31 شهریور و اول مهر) برگزار شد و در پایان این نشست بیانیه ای منتشر کرد که در آن ضمن تجلیل از عملکرد آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران، وقایع بعد از انتخابات را اغتشاش و فنته توصیف کرد اما آقای کروبی می گوید"آیا آن نطق های پیش از دستور و آن گزارش و بیانیه ای که صادر شد به واقع پاسخگوی پرسش ها و ابهامات جامعه امروز بود؟"

در جلسه خبرگان آیت اله علی محمد دستغیب نماینده استان فارس انتقاداتی در باره وقایع بعد از انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد و گفت که از نامزدهای معترض دعوت شود تا نظرات خود را در جمع اعضای خبرگان مطرح کنند که این سخنان با واکنش تندی مواجه شد و حتی برخی اعضای خبرگان درصدد برکناری وی از این مجلس بر آمدند.

آقای کروبی با اشاره به این وقایع می گوید:"گویی در آن مجلس جز به تمجید و تجلیل نباید سخن گفت و هیچ خبره ای حق انتقاد از شرایط کشور را ندارد و دهان آن خبره ای که از هفت خوان شورای نگهبان گذشته و توانسته به مجلس خبرگان راه یابد را باید با خاک پر کرد؟"

این نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری با شرح این وقایع از آقای هاشمی رفسنجانی پرسیده "به راستی که ما به کجا می رویم."

آقای کروبی می گوید که گمان نمی کرده اعضای مجلس خبرگان "بحران مبتلا به کشور را فتنه" بخواند و به امید پاک کردن صورت مسئله "سرخویش را به زیر برف کنند."

اعتراض آقای کروبی این است که آقای رفسنجانی که "قبل از انتخابات آتشفشان خشم مردم را روش دیده و آن را اعلام عمومی کرده بود" تائید کرده که اعضای خبرگان "تصاعد این آتشفشان را امواج فتنه بخوانند و چنین بی دغدغه از کنار شرایط خطیر مترتب به کشور بگذرند؟"

این نامزد معترض به نتیجه انتخابات با پرسش های متعددی در باره عملکرد مجلس خبرگان نتیجه می گیرد که "آیا بهتر نیست چنین مجلسی را بگذارید فقط برای روز مبادا که خدای ناکرده اتفاقی برای مقام رهبری رخ دهد؟"

آقای کروبی می پرسد: "آیا مشکلات اجتماعی حاکم شده بر کشور و امنیتی کردن فضای سیاسی جامعه و دانشگاهها و مراکز مختلف کشور از هیچ اهمیتی برخوردار نبود که اعضای آن مجلس توجهی بدان نکردند؟"

بعد از انتخابات ریاست جمهوری انتقادات تندی از سوی رسانه های حامی دولت و رادیو وتلویزیون دولتی علیه نامزدهای معترض مطرح شد و تعدادی از اعضای احزاب حامی این نامزدها دستگیر شدند.

آقای کروبی از رئیس مجمع تشخیص مصلحت می پرسد که آیا در اجلاس اخیر مجلس خبرگان از این صحبت شده که "چرا سه کاندیدای به ظاهر ناکام انتخابات اخیر را در قوطی می کنند و یاران آنها را در سلول انفرادی می اندازند و آنها صرفا در گذر از سلول انفرادی است که میتوانند راهی به آن رسانه ملی آن هم برای پخش اعترافات پیدا کنند."

اشاره آقای کروبی به سخنان چند تن از اعضای احزاب اصلاح طلب است که بعد از انتخابات دستگیر شده اند و چند بار در تلویزیون ظاهر شده و از عملکرد خود در جریان انتخابات و بعد از آن انتقاد و به نوعی اظهار پشیمانی کرده اند.

آقای کروبی با شرح این وقایع از آقای هاشمی رفسنجانی می پرسد :"چه پاسخی دارید در برابر آنهایی که مدعی اند این مجلس وظیفه نظارتی خود را فراموش کرده و به نهادی بی اثر و تبلیغاتی مبدل شده است."

آقای کروبی در بخشی از نامه خود به خرید پنجاه درصد سهام شرکت مخابرات از سوی سپاه و ستاد اجرایی امام انتقاد می کند و می نویسد که قرار بود این ستاد که زمانی خود وی و آیت الله حسن صانعی از طرف آیت اله خمینی مسئول آن بودند، بعد از دو سال به کار خود پایان دهد و قرار نبود بعد از سالها "سهام یک وزارتخانه دولتی را در نیمی از یک ساعت به نام خود کنند و به نام خصوصی سازی حماسه ای دیگر در ادامه و تکمیل حماسه انتخابات ریاست جمهوری اخیر می آفرینند."

رئیس سابق مجلس در بخشی از نامه خود با اشاره به پلمپ دفتر شخصی و دفتر حزب اعتماد ملی و توقیف روزنامه این تشکل تاکید می کند که آمادگی لازم را برای تحمل سختی ها و مصائب دارد"چه باک که جریده هایی دهان دریده به اسم ایران و وطن، از زمین و کیهان بر من بتازند و بیت المال را خرج فحاشی کنند و از این را مواجب بگیرند."


رفسنجانی: طرح برون رفت از وضع فعلی از سوی "افراد دلسوز در مجمع" پیشنهاد شده

اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت گفته است که طرحی را که در مجلس خبرگان مطرح کرده بود از "افرادی دلسوز در مجمع تشخیص مصلحت نظام" پیشنهاد شده است.

آقای رفسنجانی در روز سه شنبه 22 سپتامبر (31 شهریور) در ششمین اجلاس مجلس خبرگان با اشاره ضمنی به شرایط کنونی جمهوری اسلامی، از اقداماتی برای رفع بحران سیاسی کنونی خبر داده و گفته بود: "افراد خیرخواه و با تجربه در حال تنظیم مطالبی براساس محورهای سخنان بزرگان هستند که می تواند براساس آن، فضای فعلی را فضای نقادی صحیح، دلسوزانه و بدون تنش های کاذب در نظر گرفت."

آقای رفسنجانی در باره محتوا و تهیه کنندگان این طرح توضیحی نداده بود اما اعلام آن با واکنش تند حامیان دولت محمود احمدی نژاد رو به رو شد.

برخی طرح آقای هاشمی رفسنجانی را شخصی توصیف کرده و برخی از اعضای مجلس خبرگان هم اعلام کردند که چنین طرحی در مجلس خبرگان مطرح نیست.

آقای هاشمی رفسنجانی در واکنش به انتقادها می گوید:"متاسفانه برخی افراد و رسانه ها که خود را در بهشت برین می بینند شتابزده" در باره این طرح واکنش نشان دادند.

در حالی که به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طرحی که توسط تعدادی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت پیشنهاد شده، "مورد موافقت بنده نیز قرار گرفت و قرار است نتایج آن به زودی در دیداری که با آنان خواهم داشت، مورد بحث قرار گیرد."

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام این سخنان را در دیدار با اعضای شورای مرکزی خانه احزاب بیان کرده و با تاکید بر این که شرایط کنونی کشور خطیر تر از گذشته است، گفته "اگر قرار است کشور با انتخابات و رای مردم اداره شود، بدون احزاب قدرتمند و برنامه دار امکان پذیر نخواهد بود."

آقای رفسنجانی احزاب را "پیش برنده و ضربه گیر نظام" توصیف کرده و گفته که "هیچ چیز جای احزاب را در اداره کشور نمی تواند بگیرد."

روزنامه جمهوری اسلامی که به آقای هاشمی رفسنجانی نزدیک است، پیش از این اعلام کرده بود که یک گروه شش نفره در مرداد ماه به دیدار آقای هاشمی رفسنجانی رفته و با وی در باره پیدا کردن راهی برای حل مشکلات پدید آمده بعد از انتخابات ریاست جمهوری و ایجاد آرامش صحبت کرده اند.

از حبیب الله عسگراولادی، مرتضی نبوی، محمدرضا باهنر، مصطفی میرسلیم، حسین مظفر و غلامعلی حداد عادل به عنوان کسانی یاد شده که با آقای هاشمی رفسنجانی دیدار کرده اند و گفته می شود که طرحی که آقای هاشمی رفسنجانی مطرح کرده از سوی این افراد مطرح شده است.


مالکان خودروهایی که در اعتراضات بوق زده اند، احضار می شوند

مرتضی تمدن استاندار تهران اعلام کرده که مالکان خودروهایی که در جریان اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری، "با سوء استفاده از فضا و بوق زدن های ممتد و ایجاد راه بندان های غیر اصولی مردم را اذیت کرده اند، احضار می شوند."

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، آقای تمدن گفته مالکان این خودروها "احضار و مورد سئوال قرار می گیرند، چرا که این افراد به نوعی مرتکب تخلف راهنمایی و رانندگی شده اند."

در جریان اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری، در خیابانهای برخی شهرها به خصوص تهران، رانندگان خودروها، برای همراهی با معترضانی که در خیابانها بودند، بوق می زدند.

استاندار تهران همچنین در باره توقیف این دسته از خودروها با اشاره به مصوبه شورای تامین استان گفته است:" گفته ایم با هر یک از مالکان خودروهایی که با حرکت غیر متعارف موجب سلب آرامش مردم و اختلال در نظم و انضباط ترافیکی شوند، مطابق قانون برخورد شود و این امری کلی است و هیچ ارتباطی با اغتشاشات اخیر ندارد."

گزارشهایی مبنی بر توقیف برخی خودروها منتشر شده اما تاکنون هیچ مرجع رسمی آن را تائید نکرده است اما آقای تمدن می گوید که "مالکانی که پلاک خودرو، گواهینامه و یا سایر مدارک آنها توقیف و هیچ مقام مسئولی در مورد نحوه پیگیری به آنها توضیح نداده است، برای پیگیری موضوع به بازرسی استانداری مراجعه کنند."

با آنکه استاندار تهران تاکید کرده که مسئولان نیروی انتظامی در بخش راهنمایی و رانندگی پاسخگوی این مسئله هستند اما پلیس راهنمایی و رانندگی تاکنون هیچ واکنشی نسبت به آن نشان نداده است.

هنوز میزان جریمه این دسته از مالکان خودروها مشخص نیست ولی آقای تمدن گفته است که "طبق قانون با این مالکان برخورد می شود."


منابع هند احتمال مسمومیت برنج صادراتی به ایران را تایید کردند

مقامات هندی از احتمال مسمومیت برنج صادراتی این کشور به ایران خبر داده اند.

به گزارش خبرگزاری ایشن نیوز اینترنشنال - ای ان آی - بی ال بهاردواج، مدیر بخش کشاورزی در مرکز عالی تحقیقات ایالت پنجاب هند گفته است که به دلیل وجود مقادیر قابل ملاحظه برخی فلزات سنگین مانند آرسنیک، کادمیوم و سرب در بخشی از اراضی زیر کاشت برنج در این ایالت، احتمال دارد برنج تولیدی این منطقه حاوی این مواد باشد.

به گفته آقای بهاردواج، به دلیل افزایش تقاضای خارجی برای خرید برنج از نوع باسماتی، از جمله از سوی ایران، سطح زیر کشت این برنج در ایالت پنجاب به حدود دو برابر افزایش یافته و کشاورزان زمین های آلوده را نیز زیر کشت برده اند.

به گفته این مقام هندی، در سال جاری بهای خرید برخی نوع برنج باسماتی به طرز قابل توجهی افزایش یافت و باعث شد تا کشاورزان اراضی متروکه را نیز به کشت این محصول اختصاص دهند.

ایران از جمله وارد کنندگان عمده این نوع برنج از منطقه پنجاب بوده است.

آقای بهاردواج در عین حال افزوده است که ایران در نظر دارد واردات برنج از این منطقه را متوقف کند که این تصمیم باعث نگرانی برنج کاران هندی در این مورد شده که ممکن است برنج تولیدی آنان یکی از خریداران اصلی خود را از دست بدهد.

براساس این گزارش، در پی انتشار خبر آلودگی برنج باسماتی به مواد غیر مجاز، بهای این نوع برنج در هند به شدت کاهش یافته است.

اظهارات این مقام هندی پس از آن انتشار می یابد که روز 25 شهریور، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران اعلام داشت که مقدار فلزات سنگین در برخی از برنج وارداتی از حد مجاز به مراتب بیشتر است.

با اینهمه، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، روز گذشته گفت که انواع برنج وارداتی از لحاظ استاندارد اجباری تحت کنترل بوده و جای نگرانی برای مصرف کنندگان وجود ندارد.

همزمان، مقامات هندی از کشاورزان پنجابی خواسته اند تا از زیر کشت بردن اراضی نا مناسب برای کشت برنج خودداری ورزند تا به این وسیله، مانع از آلودگی محصول به مواد سمی و در نتیجه، از دست رفتن بازارهای صادراتی خود شوند.

در سال جاری، واردات برنج خارجی به ایران به شدت افزایش یافته است در حالیکه عرضه کنندگان برنج داخلی با کاهش تقاضا برای محصول خود مواجه بوده اند.

برخی کارشناسان کشاورزی در ایران گفته اند که در بسیاری از سال ها، واردات برنج خارجی همزمان با فرارسیدن زمان سلف خری یا برداشت محصول از شالیزارهای ایران، به افت بهای برنج عرضه شده توسط کشاورزان داخلی منجر می شود.


پرتاب آزمایشی 'موشکهای دوربرد شهاب و سجیل'

پرتاب آزمایشی موشک در روز دوم مانور نظامی در ایران

ایران امروز از پرتاب آزمایشی تعدادی دیگر از موشکهای خود خبر داد. در روز دوم یک مانور نظامی، موشکهایی که گفته می شود 2 هزار کیلومتر برد دارند آزمایش شد. ایران می گوید پرتاب این موشکها بخشی از برنامه های سالگرد جنگ با عراق است ولی بعضی از ناظران آن را نمایش قدرت ایران پیش از مذاکره این هفته با پنج به علاوه یک می دانند. گزارش از امیر پایور.


سپاه پاسداران ایران از پرتاب آزمایشی دو فروند موشک دوربرد و دو موشک میان برد خبر داده است.

روز دوشنبه، 28 سپتامبر (6 مهر)، روابط عمومی نیروی هوایی سپاه پاسداران اعلام کرد که در ادامه رزمایش موشکی پیامبر اعظم، یک فروند موشک دور برد سجیل و یک فروند موشک دور برد از نوع شهاب 3 را با موفقیت آزمایش کرده است.

منابع نظامی ایران، موشک سجیل را یک موشک دور برد دو مرحله ای با سوخت جامد توصیف کرده اند که دو هزار کیلومتر برد دارد و موشک شهاب 3 یک موشک با سوخت مایع و برد دو هزار و پانصد کیلومتر است.

جمهوری اسلامی قبلا نیز گزارش هایی از پرتاب موفقیت آمیز این دو نوع موشک انتشار داده بود اما به گفته خبرگزاری های داخلی، موشک شهاب که روز دوشنبه پرتاب شده نوع بهینه سازی شده موشک شهاب 3 بوده است.

اوایل روز دوشنبه، سپاه پاسداران با صدور اطلاعیه ای از پرتاب دو فروند موشک میان برد به نام های شهاب 1 و شهاب 2 خبر داده بود.

براساس این اطلاعیه، پرتاب آزمایشی این دو موشک در ساعات شب و با استفاده از سکوهای با قابلیت پرتاب همزمان چند موشک صورت گرفت.

خبرگزاری ایرنا به نقل از سرتیپ پاسدار حسین سلامی، فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران که این رزمایش را به اجرا گذاشته، گزارش کرده است که هدف از مرحله دوم رزمایش پیامبر اعظم افزایش سرعت آماده سازی موشک ها، استفاده از مواضع غیر آماده برای پرتاب و نیز پرتاب در شرایط نامساعد جوی بوده است.

آقای سلامی منظور از پرتاب شبانه موشک ها را تمرین توانایی ادامه پرتاب پی در پی موشک دانسته است.

به گفته وی، در عملیات دفاع بازدارنده، لازم است پرتاب موشک برای مدتی استمرار یابد که مستلزم امکان هدفگیری در ساعات شب نیز هست.

در این گزارش آمده است که روز دوشنبه، مرحله سوم رزمایش با پرتاب موشک های سوخت جامد از جمله موشک نوع سجیل آغاز خواهد شد.

برخلاف موشک هایی که از سوخت مایع استفاده می کنند، موشک های کاربرنده سوخت جامد قابلیت آن را دارند که همراه با سوخت مورد نیاز در زرادخانه انبار و در موقع لازم، به سرعت به محل پرتاب حمل شوند.

همچنین موشک های با سوخت جامد قابلیت بیشتری برای پرتاب از سکوهای پرتاب در نقاط مختلف و سکوهای متحرک را دارند.

روز گذشته، منابع خبری جمهوری اسلامی گزارش کردند که در نخستین مرحله از رزمایش پیامبر اعظم، سه موشک برد کوتاه آزمایش شده است.

همزمان، خبرگزاری فارس به نقل از وزیر دفاع جمهوری اسلامی از راه اندازی خط تولید مواد مورد استفاده در تولید سوخت جامد خبر داده است.

سابقه تولید سوخت جامد موشکی ایران به سال 1384 و اظهارات وزیر دفاع وقت باز می گردد که در مصاحبه ای از دستیابی صنایع دفاعی به فن آوری تولید سوخت جامد خبر داده بود.

در واکنش به آزمایش های موشکی ایران، وزیر امور خارجه ایتالیا هشدار داده است که دست زدن به آزمایش های موشکی و توسعه تاسیسات هسته ای در آستانه آغاز مذاکرات جمهوری اسلامی و گروه 1+5 در ژنو "به ارتقای وجهه این کشور کمکی نمی کند."

در همانحال، وزیر امور خارجه فرانسه آزمایش های موشکی ایران را مهم ندانسته و گفته است که این آزمایش ها بر مذاکرات ژنو تاثیری نخواهد گذاشت.


کاخ سفید خواهان گشایش فوری و کامل مرکز اتمی قم شد

کاخ سفید آمریکا خواهان این شد که ایران مرکز اتمی قم را فورا و به طور کامل به روی بازرسان بین المللی بگشاید و مدارک مربوط ساخت این مرکز را در اختیار آژانس بین المللی اتمی قرار دهد.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه (28 سپتامبر) این درخواست را مطرح کرد.

او هچنین خواهان این شد که بازرسان آژانس بتواند با پرسنل فعال در مرکز غنی سازی قم که هنوز آغاز به کار نکرده است، دیدار داشته باشند.

به گفته رابرت گیبز، این درخواست کشورهای عضو گروه 1+5 از ایران در مذاکرات این گروه با ایران در ژنو خواهد بود.

مذاکرات پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان با ایران پنج شنبه این هفته در ژنو سوئیس برگزار خواهد شد.

سخنگوی کاخ سفید گفت که گشایش فوری و کامل مرکز اتمی قم به روی بازرسان آژانس و ارائه مدارک مربوط به آن و نیز مصاحبه با پرسنل آن حداقل کاریست که ایران می تواند بکند.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، پیشتر گفته بود که کشورش به بازرسان بین المللی اجازه خواهد داد که از مرکز غنی سازی جدید در حوالی قم بازدید کنند.

در همین رابطه، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، تاکید کرده است که ایران باید تمام برنامه های اتمی اش را به روی بازرسان بین المللی باز کند.

او روز یکشنبه هشدار داد که اگر آمریکا و سایر اعضای گروه 1+5 جواب های مورد نظرشان را از ایران نگیرند، تحریم ها علیه ایران را تشدید خواهند کرد.

به گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، آمریکا در گفتگوهای هسته ای از ایران خواهد خواست تا سه ماه دیگر به بازرسان بین المللی اجازه دهد از مراکز اتمی این کشور، بخصوص از مرکز غنی سازی قم بازدید کنند و به سوال های مربوط به تلاش احتمالی برای دستیابی به سلاح های هسته ای پاسخ دهد.

نیویورک تایمز همچنین از درخواست آمریکا برای مصاحبه بازرسان بین المللی با دانشمندان اتمی ایران که در طرح های هسته ای "۱۱۰" و "۱۱۱" فعالیت کرده اند، خبر داده بود.

به نوشته این روزنامه، این دو طرح از طرح های اتمی فوق سری ایران هستند که سازمان های اطلاعاتی آمریکا پس از نفوذ به شبکه کامپیوتری ایران در سال ۲۰۰۷ از وجود آنها خبردار شدند.

ایران که بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی اش تاکید دارد، وجود چنین طرح هایی را کذب محض می داند.

کروبی بازهم به رفسنجانی نامه نوشت:اجلاسيه مجلس خبرگان برگزار شد وآنچه در اين مجلس بايد مطرح میشد، مطرح نشد

چه باک که جريده هايی دهان دريده به اسم ايران و وطن، از زمين و کيهان بر من بتازند و بيت المال را خرج فحاشی خود کنند و از اين راه مواجب بگيرند و رسانه ملی را نيز تبديل به يک توپخانه حزبی و سياسی عليه اينجانب سازند و نماز مقدس جمعه را هم به مقاصد سياسی خود بيالايند...آيا اين مجلس بر اساس وظيفه خود در اين اجلاس عمل کرده است؟ آيا آن نطق های پيش از دستور و آن گزارش و بيانيه ای که صادر شد به واقع پاسخگوی پرسش ها و ابهامات جامعه امروز ايران بود؟ اگر جناب آيت الله دستغيب با آن سوابق درخشان و پايگاه عميق مردمی که دارند نيز در آن مجلس سخنی را از سر دلسوزی گفتند چنان با ايشان برخورد شد و از ضرورت طرد و حذف و تنبيه ايشان سخن به ميان آمد که گويی در آن مجلس جز به تمجيد و تجليل نبايد سخن گفت و هيچ خبره ای حق انتقاد از شرايط کشور را ندارد و دهان آن خبره ای که از هفت خوان شورای نگهبان گذشته و توانسته به مجلس خبرگان راه يابد را بايد با خاک پر کرد تا مبادا جز به مداحی و تجليل از شرايط موجود سخنی بگويد

در پی دستور آیت اله خامنه ای؛ موج جدید تصفیه استادان علوم انسانی

سایت روز: به دنبال تاکید آیت الله  خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر بازنگری در "علوم انسانی" در سطح دانشگاه‌های کشور، دور جدید تصفیه استادان و تغییرات در دانشگاه علامه طباطبایی آغاز شد. به این ترتیب دانشجویان این دانشگاه که گفته می‌شود بزرگترین دانشگاه اختصاصی علوم انسانی در سطح ایران و خاورمیانه است در حالی سال جدید را آغاز می کنند که استادان سرشناس آنها با موج جدید تصفیه رفته اند.
 روندی که از ابتدای روی کار آمدن حجه الاسلام شریعتی دردولت نهم آغاز شده بود اینک با صدور فرمان آقای خامنه ای، طیف گسترده‌ای از اساتید را از تدریس بازداشته است. بر اساس خبر یک منبع آگاه تاکنون 5 تن از اساتید مبرز دانشکده حقوق این دانشگاه که به ویژه در رشته حقوق بشر تدریس می‌کردند به اشکال گوناگون از تدریس منع شده اند.
در عمده‌ترین این تصفیه‌ها "دکتر محمدرضا ضیاء بیگدلی" استاد برجسته حقوق بین الملل در ایران و رییس سابق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه  که کتاب حقوق بین الملل عمومی او بیش از 25 بار تجدید چاپ شده و به عنوان یکی از چهره‌های شاخص و معتبر در کلیه دانشکده‌های حقوق سراسر کشور شهرت دارد، با حکم بازنشستگی اجباری مواجه شده و از ابتدای امسال از تدریس وی جلوگیری به عمل آمده است.
دکتر بیگدلی هیچگاه در مسایل سیاسی اظهار نظری نکرده است اما گفته می‌شود علت بازنشستگی اجباری او مخالفت با فشارهای گسترده‌ای است که رییس این دانشگاه جهت پذیرش برخی افراد در دوره دکتری دانشکده حقوق اعمال می گند.
به عنوان نمونه تنها در یک مورد سال گذشته دختر یکی از روحانیون بلندپایه با در دست داشتن مدرک ممتاز قرائت قرآن و بدون گذراندن حتی یک واحد از دروس کارشناسی حقوق جهت تحصیل در دوره دکتری حقوق بین الملل به گروه حقوق بین الملل دانشگاه علامه معرفی ‌شد که با وجود مخالفت‌ اعضاء سرانجام با دستور مستقیم رییس دانشگاه در این دوره پذیرش شد.
در تغییر دیگری از برگزاری کلاس‌های "دکتر علی آزمایش" برجسته‌ترین استاد حقوق جزا و کیفر بین المللی کشور در دانشگاه علامه ممانعت به عمل آمده است. دکتر آزمایش که از اساتید برجسته و شناخته شده در سطح بین المللی است، بیش از 20 مقاله علمی به زبان فارسی و 10 مقاله تخصصی به زبان‌های خارجی در سابقه علمی خود دارد. گفته می‌شود دکتر آزمایش که به صورت مدعو سالها در دانشگاه علامه تدریس می‌کرد همواره بر این نکته تاکید داشته است که به دلیل عدم تناسب موازین قوانین جزایی پس از انقلاب با مبانی علمی دانش حقوق، او قصد ندارد کتابی در زمینه حقوق جزایی در ایران تالیف کند.
همچنین از ابتدای سال جاری از تدریس "دکتر حسین شریفی طرازکوهی" استاد دیگر رشته حقوق بشر در دانشگاه علامه طباطبایی که پرکارترین مترجم و مولف در زمینه حقوق بشر در سالهای اخیر در ایران است، با توسل به بهانه‌های اداری ممانعت به عمل آمده است.
 بعلاوه از تدریس دو استاد دیگر این دانشگاه نیز جلوگیری به عمل آمده است؛ حتی گفته می‌شود در یک مورد مقامات دانشگاه با طرح اتهامات اخلاقی اقدام به اخراج یکی از
اساتید کرده‌اند.
سال گذشته نیز "دکتر محمد محمدی گرگانی" رییس گروه حقوق بشر دانشگاه علامه طباطبایی بازنشسته اجباری شد و پیش از آن هم از تدریس "دکتر مرتضی مردیها" در دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه ممانعت به عمل آمده بود.

اخبار دوشنبه 28 سپتامبر 2009 - 06 مهر 1388

کروبی: آقای رفسنجانی چه پاسخی دارید؟

مهدی کروبی نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، در نامه ای به اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان از عملکرد وی در مجلس خبرگان انتقاد کرده و پرسیده "پاسخ شما چیست به مردمی که از وظایف مجلس تحت ریاست شما در شرایطی چنین خطیر پرسش می کنند."

آقای کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی و رئیس سابق مجلس در نامه خود با یادآوری دوران مبارزات پیش از انقلاب که به گفته وی " نه احتمالی قوی به پیروزی و نه برنامه ای برای تقسیم غنایم" وجود داشت از آقای هاشمی می پرسد "به چه میزان در جایگاه ریاست مجلس خبرگان، حافظ انقلابی بوده اید که اصلی ترین هدف آن مقابله با بی عدالتی و تضییع حقوق مردم بوده است."

این نامزد معترض به نتایج انتخابات، دوران سی ساله بعد از انقلاب را مثال می آورد که به گفته وی "نظام چه مصائب و مراحل پرخطری" را برای برقراری حاکمیت پشت سر گذاشت "واسفا اما که امروز دستاورد ما از آن همه رشادت و مقابله با استبداد و عدالت خواهی چیست و به کجا رسیده ایم."

انتقاد اصلی آقای کروبی به اجلاس اخیر مجلس خبرگان است که آقای هاشمی رفسنجانی ریاست آن را بر عهده دارد که به عقیده وی، آقای هاشمی رفسنجانی روحیه گذشته خود را از دست داده در حالی که در دوران آیت الله خمینی بنیادگذار جمهوری اسلامی، همواره "با رشادت" حرفهایش را حتی اگر "برخلاف نظر امام بود " بر زبان می آورد.

بعد از آن آقای کروبی اهمیت مجلس خبرگان و مسئولیت آن برای انتخاب، تعیین رهبری و نظارت بر عملکرد رهبر بر می شمارد و می پرسد:" پرسش من از شما به عنوان رئیس این مجلس (خبرگان) این است که آیا این مجلس بر اساس وظیفه خود در این اجلاس عمل کرده است."

اجلاس دو روزه مجلس خبرگان در روزهای سه شنبه 22 و 23 سپتامبر (31 شهریور و اول مهر) برگزار شد و در پایان این نشست بیانیه ای منتشر کرد که در آن ضمن تجلیل از عملکرد آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران، وقایع بعد از انتخابات را اغتشاش و فنته توصیف کرد اما آقای کروبی می گوید"آیا آن نطق های پیش از دستور و آن گزارش و بیانیه ای که صادر شد به واقع پاسخگوی پرسش ها و ابهامات جامعه امروز بود؟"

در جلسه خبرگان آیت اله علی محمد دستغیب نماینده استان فارس انتقاداتی در باره وقایع بعد از انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد و گفت که از نامزدهای معترض دعوت شود تا نظرات خود را در جمع اعضای خبرگان مطرح کنند که این سخنان با واکنش تندی مواجه شد و حتی برخی اعضای خبرگان درصدد برکناری وی از این مجلس بر آمدند.

آقای کروبی با اشاره به این وقایع می گوید:"گویی در آن مجلس جز به تمجید و تجلیل نباید سخن گفت و هیچ خبره ای حق انتقاد از شرایط کشور را ندارد و دهان آن خبره ای که از هفت خوان شورای نگهبان گذشته و توانسته به مجلس خبرگان راه یابد را باید با خاک پر کرد؟"

این نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری با شرح این وقایع از آقای هاشمی رفسنجانی پرسیده "به راستی که ما به کجا می رویم."

آقای کروبی می گوید که گمان نمی کرده اعضای مجلس خبرگان "بحران مبتلا به کشور را فتنه" بخواند و به امید پاک کردن صورت مسئله "سرخویش را به زیر برف کنند."

اعتراض آقای کروبی این است که آقای رفسنجانی که "قبل از انتخابات آتشفشان خشم مردم را روشن دیده و آن را اعلام عمومی کرده بود" تائید کرده که اعضای خبرگان "تصاعد این آتشفشان را امواج فتنه بخوانند و چنین بی دغدغه از کنار شرایط خطیر مترتب به کشور بگذرند؟"

این نامزد معترض به نتیجه انتخابات با پرسش های متعددی در باره عملکرد مجلس خبرگان نتیجه می گیرد که "آیا بهتر نیست چنین مجلسی را بگذارید فقط برای روز مبادا که خدای ناکرده اتفاقی برای مقام رهبری رخ دهد؟"

آقای کروبی می پرسد: "آیا مشکلات اجتماعی حاکم شده بر کشور و امنیتی کردن فضای سیاسی جامعه و دانشگاهها و مراکز مختلف کشور از هیچ اهمیتی برخوردار نبود که اعضای آن مجلس توجهی بدان نکردند؟"

بعد از انتخابات ریاست جمهوری انتقادات تندی از سوی رسانه های حامی دولت و رادیو وتلویزیون دولتی علیه نامزدهای معترض مطرح شد و تعدادی از اعضای احزاب حامی این نامزدها دستگیر شدند.

آقای کروبی از رئیس مجمع تشخیص مصلحت می پرسد که آیا در اجلاس اخیر مجلس خبرگان از این صحبت شده که "چرا سه کاندیدای به ظاهر ناکام انتخابات اخیر را در قوطی می کنند و یاران آنها را در سلول انفرادی می اندازند و آنها صرفا در گذر از سلول انفرادی است که میتوانند راهی به آن رسانه ملی آن هم برای پخش اعترافات پیدا کنند."

اشاره آقای کروبی به سخنان چند تن از اعضای احزاب اصلاح طلب است که بعد از انتخابات دستگیر شده اند و چند بار در تلویزیون ظاهر شده و از عملکرد خود در جریان انتخابات و بعد از آن انتقاد و به نوعی اظهار پشیمانی کرده اند.

آقای کروبی با شرح این وقایع از آقای هاشمی رفسنجانی می پرسد :"چه پاسخی دارید در برابر آنهایی که مدعی اند این مجلس وظیفه نظارتی خود را فراموش کرده و به نهادی بی اثر و تبلیغاتی مبدل شده است."

آقای کروبی در بخشی از نامه خود به خرید پنجاه درصد سهام شرکت مخابرات از سوی سپاه و ستاد اجرایی امام انتقاد می کند و می نویسد که قرار بود این ستاد که زمانی خود وی و آیت الله حسن صانعی از طرف آیت اله خمینی مسئول آن بودند، بعد از دو سال به کار خود پایان دهد و قرار نبود بعد از سالها "سهام یک وزارتخانه دولتی را در نیمی از یک ساعت به نام خود کنند و به نام خصوصی سازی حماسه ای دیگر در ادامه و تکمیل حماسه انتخابات ریاست جمهوری اخیر می آفرینند."

رئیس سابق مجلس در بخشی از نامه خود با اشاره به پلمپ دفتر شخصی و دفتر حزب اعتماد ملی و توقیف روزنامه این تشکل تاکید می کند که آمادگی لازم را برای تحمل سختی ها و مصائب دارد"چه باک که جریده هایی دهان دریده به اسم ایران و وطن، از زمین و کیهان بر من بتازند و بیت المال را خرج فحاشی کنند و از این راه مواجب بگیرند." 

رفسنجانی: طرح برون رفت از وضع فعلی از سوی "افراد دلسوز در مجمع" پیشنهاد شده

اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت گفته است که طرحی را که در مجلس خبرگان مطرح کرده بود از "افرادی دلسوز در مجمع تشخیص مصلحت نظام" پیشنهاد شده است.

آقای رفسنجانی در روز سه شنبه 22 سپتامبر (31 شهریور) در ششمین اجلاس مجلس خبرگان با اشاره ضمنی به شرایط کنونی جمهوری اسلامی، از اقداماتی برای رفع بحران سیاسی کنونی خبر داده و گفته بود: "افراد خیرخواه و با تجربه در حال تنظیم مطالبی براساس محورهای سخنان بزرگان هستند که می تواند براساس آن، فضای فعلی را فضای نقادی صحیح، دلسوزانه و بدون تنش های کاذب در نظر گرفت."

آقای رفسنجانی در باره محتوا و تهیه کنندگان این طرح توضیحی نداده بود اما اعلام آن با واکنش تند حامیان دولت محمود احمدی نژاد رو به رو شد.

برخی طرح آقای هاشمی رفسنجانی را شخصی توصیف کرده و برخی از اعضای مجلس خبرگان هم اعلام کردند که چنین طرحی در مجلس خبرگان مطرح نیست.

آقای هاشمی رفسنجانی در واکنش به انتقادها می گوید:"متاسفانه برخی افراد و رسانه ها که خود را در بهشت برین می بینند شتابزده" در باره این طرح واکنش نشان دادند.

در حالی که به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طرحی که توسط تعدادی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت پیشنهاد شده، "مورد موافقت بنده نیز قرار گرفت و قرار است نتایج آن به زودی در دیداری که با آنان خواهم داشت، مورد بحث قرار گیرد."

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام این سخنان را در دیدار با اعضای شورای مرکزی خانه احزاب بیان کرده و با تاکید بر این که شرایط کنونی کشور خطیر تر از گذشته است، گفته "اگر قرار است کشور با انتخابات و رای مردم اداره شود، بدون احزاب قدرتمند و برنامه دار امکان پذیر نخواهد بود."

آقای رفسنجانی احزاب را "پیش برنده و ضربه گیر نظام" توصیف کرده و گفته که "هیچ چیز جای احزاب را در اداره کشور نمی تواند بگیرد."

روزنامه جمهوری اسلامی که به آقای هاشمی رفسنجانی نزدیک است، پیش از این اعلام کرده بود که یک گروه شش نفره در مرداد ماه به دیدار آقای هاشمی رفسنجانی رفته و با وی در باره پیدا کردن راهی برای حل مشکلات پدید آمده بعد از انتخابات ریاست جمهوری و ایجاد آرامش صحبت کرده اند.

از حبیب الله عسگراولادی، مرتضی نبوی، محمدرضا باهنر، مصطفی میرسلیم، حسین مظفر و غلامعلی حداد عادل به عنوان کسانی یاد شده که با آقای هاشمی رفسنجانی دیدار کرده اند و گفته می شود که طرحی که آقای هاشمی رفسنجانی مطرح کرده از سوی این افراد مطرح شده است.

مالکان خودروهایی که در اعتراضات بوق زده اند، احضار می شوند

مرتضی تمدن استاندار تهران اعلام کرده که مالکان خودروهایی که در جریان اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری، "با سوء استفاده از فضا و بوق زدن های ممتد و ایجاد راه بندان های غیر اصولی مردم را اذیت کرده اند، احضار می شوند."

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، آقای تمدن گفته مالکان این خودروها "احضار و مورد سئوال قرار می گیرند، چرا که این افراد به نوعی مرتکب تخلف راهنمایی و رانندگی شده اند."

در جریان اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری، در خیابانهای برخی شهرها به خصوص تهران، رانندگان خودروها، برای همراهی با معترضانی که در خیابانها بودند، بوق می زدند.

استاندار تهران همچنین در باره توقیف این دسته از خودروها با اشاره به مصوبه شورای تامین استان گفته است:" گفته ایم با هر یک از مالکان خودروهایی که با حرکت غیر متعارف موجب سلب آرامش مردم و اختلال در نظم و انضباط ترافیکی شوند، مطابق قانون برخورد شود و این امری کلی است و هیچ ارتباطی با اغتشاشات اخیر ندارد."

گزارشهایی مبنی بر توقیف برخی خودروها منتشر شده اما تاکنون هیچ مرجع رسمی آن را تائید نکرده است اما آقای تمدن می گوید که "مالکانی که پلاک خودرو، گواهینامه و یا سایر مدارک آنها توقیف و هیچ مقام مسئولی در مورد نحوه پیگیری به آنها توضیح نداده است، برای پیگیری موضوع به بازرسی استانداری مراجعه کنند."

با آنکه استاندار تهران تاکید کرده که مسئولان نیروی انتظامی در بخش راهنمایی و رانندگی پاسخگوی این مسئله هستند اما پلیس راهنمایی و رانندگی تاکنون هیچ واکنشی نسبت به آن نشان نداده است.

هنوز میزان جریمه این دسته از مالکان خودروها مشخص نیست ولی آقای تمدن گفته است که "طبق قانون با این مالکان برخورد می شود."

منابع هند احتمال مسمومیت برنج صادراتی به ایران را تایید کردند

مقامات هندی از احتمال مسمومیت برنج صادراتی این کشور به ایران خبر داده اند.

به گزارش خبرگزاری ایشن نیوز اینترنشنال - ای ان آی - بی ال بهاردواج، مدیر بخش کشاورزی در مرکز عالی تحقیقات ایالت پنجاب هند گفته است که به دلیل وجود مقادیر قابل ملاحظه برخی فلزات سنگین مانند آرسنیک، کادمیوم و سرب در بخشی از اراضی زیر کاشت برنج در این ایالت، احتمال دارد برنج تولیدی این منطقه حاوی این مواد باشد.

به گفته آقای بهاردواج، به دلیل افزایش تقاضای خارجی برای خرید برنج از نوع باسماتی، از جمله از سوی ایران، سطح زیر کشت این برنج در ایالت پنجاب به حدود دو برابر افزایش یافته و کشاورزان زمین های آلوده را نیز زیر کشت برده اند.

به گفته این مقام هندی، در سال جاری بهای خرید برخی نوع برنج باسماتی به طرز قابل توجهی افزایش یافت و باعث شد تا کشاورزان اراضی متروکه را نیز به کشت این محصول اختصاص دهند.

ایران از جمله وارد کنندگان عمده این نوع برنج از منطقه پنجاب بوده است.

آقای بهاردواج در عین حال افزوده است که ایران در نظر دارد واردات برنج از این منطقه را متوقف کند که این تصمیم باعث نگرانی برنج کاران هندی در این مورد شده که ممکن است برنج تولیدی آنان یکی از خریداران اصلی خود را از دست بدهد.

براساس این گزارش، در پی انتشار خبر آلودگی برنج باسماتی به مواد غیر مجاز، بهای این نوع برنج در هند به شدت کاهش یافته است.

اظهارات این مقام هندی پس از آن انتشار می یابد که روز 25 شهریور، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران اعلام داشت که مقدار فلزات سنگین در برخی از برنج وارداتی از حد مجاز به مراتب بیشتر است.

با اینهمه، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، روز گذشته گفت که انواع برنج وارداتی از لحاظ استاندارد اجباری تحت کنترل بوده و جای نگرانی برای مصرف کنندگان وجود ندارد.

همزمان، مقامات هندی از کشاورزان پنجابی خواسته اند تا از زیر کشت بردن اراضی نا مناسب برای کشت برنج خودداری ورزند تا به این وسیله، مانع از آلودگی محصول به مواد سمی و در نتیجه، از دست رفتن بازارهای صادراتی خود شوند.

در سال جاری، واردات برنج خارجی به ایران به شدت افزایش یافته است در حالیکه عرضه کنندگان برنج داخلی با کاهش تقاضا برای محصول خود مواجه بوده اند.

برخی کارشناسان کشاورزی در ایران گفته اند که در بسیاری از سال ها، واردات برنج خارجی همزمان با فرارسیدن زمان سلف خری یا برداشت محصول از شالیزارهای ایران، به افت بهای برنج عرضه شده توسط کشاورزان داخلی منجر می شود.

پرتاب آزمایشی 'موشکهای دوربرد شهاب و سجیل'

پرتاب آزمایشی موشک در روز دوم مانور نظامی در ایران

ایران امروز از پرتاب آزمایشی تعدادی دیگر از موشکهای خود خبر داد. در روز دوم یک مانور نظامی، موشکهایی که گفته می شود 2 هزار کیلومتر برد دارند آزمایش شد. ایران می گوید پرتاب این موشکها بخشی از برنامه های سالگرد جنگ با عراق است ولی بعضی از ناظران آن را نمایش قدرت ایران پیش از مذاکره این هفته با پنج به علاوه یک می دانند.

سپاه پاسداران ایران از پرتاب آزمایشی دو فروند موشک دوربرد و دو موشک میان برد خبر داده است.

روز دوشنبه، 28 سپتامبر (6 مهر)، روابط عمومی نیروی هوایی سپاه پاسداران اعلام کرد که در ادامه رزمایش موشکی پیامبر اعظم، یک فروند موشک دور برد سجیل و یک فروند موشک دور برد از نوع شهاب 3 را با موفقیت آزمایش کرده است.

منابع نظامی ایران، موشک سجیل را یک موشک دور برد دو مرحله ای با سوخت جامد توصیف کرده اند که دو هزار کیلومتر برد دارد و موشک شهاب 3 یک موشک با سوخت مایع و برد دو هزار و پانصد کیلومتر است.

جمهوری اسلامی قبلا نیز گزارش هایی از پرتاب موفقیت آمیز این دو نوع موشک انتشار داده بود اما به گفته خبرگزاری های داخلی، موشک شهاب که روز دوشنبه پرتاب شده نوع بهینه سازی شده موشک شهاب 3 بوده است.

اوایل روز دوشنبه، سپاه پاسداران با صدور اطلاعیه ای از پرتاب دو فروند موشک میان برد به نام های شهاب 1 و شهاب 2 خبر داده بود.

براساس این اطلاعیه، پرتاب آزمایشی این دو موشک در ساعات شب و با استفاده از سکوهای با قابلیت پرتاب همزمان چند موشک صورت گرفت.

خبرگزاری ایرنا به نقل از سرتیپ پاسدار حسین سلامی، فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران که این رزمایش را به اجرا گذاشته، گزارش کرده است که هدف از مرحله دوم رزمایش پیامبر اعظم افزایش سرعت آماده سازی موشک ها، استفاده از مواضع غیر آماده برای پرتاب و نیز پرتاب در شرایط نامساعد جوی بوده است.

آقای سلامی منظور از پرتاب شبانه موشک ها را تمرین توانایی ادامه پرتاب پی در پی موشک دانسته است.

به گفته وی، در عملیات دفاع بازدارنده، لازم است پرتاب موشک برای مدتی استمرار یابد که مستلزم امکان هدفگیری در ساعات شب نیز هست.

در این گزارش آمده است که روز دوشنبه، مرحله سوم رزمایش با پرتاب موشک های سوخت جامد از جمله موشک نوع سجیل آغاز خواهد شد.

برخلاف موشک هایی که از سوخت مایع استفاده می کنند، موشک های کاربرنده سوخت جامد قابلیت آن را دارند که همراه با سوخت مورد نیاز در زرادخانه انبار و در موقع لازم، به سرعت به محل پرتاب حمل شوند.

همچنین موشک های با سوخت جامد قابلیت بیشتری برای پرتاب از سکوهای پرتاب در نقاط مختلف و سکوهای متحرک را دارند.

روز گذشته، منابع خبری جمهوری اسلامی گزارش کردند که در نخستین مرحله از رزمایش پیامبر اعظم، سه موشک برد کوتاه آزمایش شده است.

همزمان، خبرگزاری فارس به نقل از وزیر دفاع جمهوری اسلامی از راه اندازی خط تولید مواد مورد استفاده در تولید سوخت جامد خبر داده است.

سابقه تولید سوخت جامد موشکی ایران به سال 1384 و اظهارات وزیر دفاع وقت باز می گردد که در مصاحبه ای از دستیابی صنایع دفاعی به فن آوری تولید سوخت جامد خبر داده بود.

در واکنش به آزمایش های موشکی ایران، وزیر امور خارجه ایتالیا هشدار داده است که دست زدن به آزمایش های موشکی و توسعه تاسیسات هسته ای در آستانه آغاز مذاکرات جمهوری اسلامی و گروه 1+5 در ژنو "به ارتقای وجهه این کشور کمکی نمی کند."

در همانحال، وزیر امور خارجه فرانسه آزمایش های موشکی ایران را مهم ندانسته و گفته است که این آزمایش ها بر مذاکرات ژنو تاثیری نخواهد گذاشت.

کاخ سفید خواهان گشایش فوری و کامل مرکز اتمی قم شد

کاخ سفید آمریکا خواهان این شد که ایران مرکز اتمی قم را فورا و به طور کامل به روی بازرسان بین المللی بگشاید و مدارک مربوط ساخت این مرکز را در اختیار آژانس بین المللی اتمی قرار دهد.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه (28 سپتامبر) این درخواست را مطرح کرد.

او هچنین خواهان این شد که بازرسان آژانس بتواند با پرسنل فعال در مرکز غنی سازی قم که هنوز آغاز به کار نکرده است، دیدار داشته باشند.

به گفته رابرت گیبز، این درخواست کشورهای عضو گروه 1+5 از ایران در مذاکرات این گروه با ایران در ژنو خواهد بود.

مذاکرات پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان با ایران پنج شنبه این هفته در ژنو سوئیس برگزار خواهد شد.

سخنگوی کاخ سفید گفت که گشایش فوری و کامل مرکز اتمی قم به روی بازرسان آژانس و ارائه مدارک مربوط به آن و نیز مصاحبه با پرسنل آن حداقل کاریست که ایران می تواند بکند.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، پیشتر گفته بود که کشورش به بازرسان بین المللی اجازه خواهد داد که از مرکز غنی سازی جدید در حوالی قم بازدید کنند.

در همین رابطه، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، تاکید کرده است که ایران باید تمام برنامه های اتمی اش را به روی بازرسان بین المللی باز کند.

او روز یکشنبه هشدار داد که اگر آمریکا و سایر اعضای گروه 1+5 جواب های مورد نظرشان را از ایران نگیرند، تحریم ها علیه ایران را تشدید خواهند کرد.

به گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، آمریکا در گفتگوهای هسته ای از ایران خواهد خواست تا سه ماه دیگر به بازرسان بین المللی اجازه دهد از مراکز اتمی این کشور، بخصوص از مرکز غنی سازی قم بازدید کنند و به سوال های مربوط به تلاش احتمالی برای دستیابی به سلاح های هسته ای پاسخ دهد.

نیویورک تایمز همچنین از درخواست آمریکا برای مصاحبه بازرسان بین المللی با دانشمندان اتمی ایران که در طرح های هسته ای "۱۱۰" و "۱۱۱" فعالیت کرده اند، خبر داده بود.

به نوشته این روزنامه، این دو طرح از طرح های اتمی فوق سری ایران هستند که سازمان های اطلاعاتی آمریکا پس از نفوذ به شبکه کامپیوتری ایران در سال ۲۰۰۷ از وجود آنها خبردار شدند.

ایران که بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی اش تاکید دارد، وجود چنین طرح هایی را کذب محض می داند.

 

آخرين آخبار