آخرین اخبار سانی نیوز
۱۳۸۸ تیر ۲۸, یکشنبه
نیما نحوی را آزاد کنید!
مصاحبه دختر سعید حجاریان با بی بی سی: جان پدرم در خطر است. مادر و برادرم بازجویی شده اند
دستگیری ۴۰ نفر در نماز جمعه تهران
پلیس ایران از دستگیری ۴۰ نفر در جریان برگزاری نماز جمعه این هفته تهران به امامت اکبر هاشمی رفسنجانی خبر داد.
پلیس، این افراد را «اخلالگرانی» معرفی کرده که قصد اخلال در برگزاری این مراسم را داشتند.
در اطلاعیهای که امروز یکشنبه از سوی فرماندهی پلیس ایران منتشر شده، آمده است که برخی دستگیر شدگان آزاد شدهاند، اما آن دسته از کسانی که «باعث بینظمی و اغتشاش» شدهاند، همچنان در بازداشت به سر میبرند.
پلیس اعلام کرده که پس از اینکه یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از شرکت خود در نماز جمعه این هفته تهران خبر داد، «عدهای درصدد تحریک مردم و پخش شایعات و پیشگوییهایی از بروز برخورد و درگیری در این مراسم وحدت آفرین برآمدند.»
روزنامههای نزدیک به محمود احمدینژاد؛ کیهان و وطن امروز، اولین رسانههایی بودند که پیشبینی کردند در جریان برگزاری این مراسم «عبادی- سیاسی»، ناآرامیهایی رخ خواهد داد.
این دو روزنامه، مسئولیت این ناآرامیها را پیشایش بر عهده گروهی از اصلاحطلبان گذاشته کرده بودند. میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد معترض به نتیجه انتخابات هستند که اعلام کرده بودند به درخواست هواداران خود در نماز جمعه شرکت خواهند کرد. پلیس در اطلاعیه خود از «حاشیهسازی» برخی هواداران نامزدها در این مراسم اظهار تاسف کرده و محرکان این رفتارها را «رسانههای بیگانه» معرفی کرده است. پلیس در ادامه اطلاعیه خود ادعا کرده که در برخورد با «اخلالگران»، از حمایت مردم برخوردار بوده است. پس از برگزاری نماز جمعه تهران، نیروهای پلیس به سوی افرادی که در حال پراکنده شدن از محل برگزاری نماز بودند، گاز اشکآور شلیک کرده و با باتوم برخی از نمازگزاران را مصدوم کردند. هواداران میرحسین موسوی که خواستار ابطال دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند، بیشترین افراد حاضر در نماز جمعه این هفته تهران بودند. برخی رسانهها شمار حاضران در خیابانهای اطراف دانشگاه تهران را که برای شنیدن سخنان اکبر هاشمی رفسنجانی گردهم آمده بودند را بیش از یک میلیون نفر اعلام کردهاند. در این مراسم، آقای هاشمی با «بحرانی» خواندن وضعیت کنونی ایران، خواستار آزادی تمام بازداشتشدگان حوادث اخیر شد. به گزارش خبرگزاری فارس، مرتضی تمدن استاندار تهران در واکنش به این درخواست گفته که «ملاک عمل ما در آزادی بازداشتشدگان، قانون است.» به گفته آقای تمدن، برخی از بازداشتشدگان با «بیگانگان و گروهکهای محارب ارتباط تنگاتنگ» داشته و باید مجازات شوند. براساس اعلام مقامهای قضایی ایران، بیش از ۵۰۰ نفر در ارتباط با حوادث اخیر در بازداشت به سر میبرند و با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» مواجه هستند. سازمانهای مدافع حقوق بشر و بسیاری از فعالان و مقامهای سیاسی از تداوم بازداشت این افراد و تحت فشار قرار گرفتن آنها برای «اعترافگیری» ابراز نگرانی کردهاند.
نگرانی مادر هنگامه شهیدی از ادامه بازداشت دختر دربندش
وی تاکید کرد: هنگامه دارای ناراحتی قلبی است و سلامتی وی در خطر است و من نمی دانم که حرفهایم را به کدام مرجع قضایی مطرح کنم. مادر این روزنامهنگار دربند تاکید کرد: به ما اعلام می کنند که با رسانهها مصاحبه نکنید ولی آیا عدم سخن گفتن از مشکلاتمان باعث حل مشکل آنها می گردد. من حدود سه هفته است که از فرزندم بی خبر هستم. مادر شهیدی با اشاره به شهادت ندا آقا سلطان و سهراب اعرابی گفت: من یک مادر هستم و می فهم که خانواده آنها چه حالی دارند. ولی دیگر نمی توانم صبر کنم چرا که هیچ خبری از دخترم ندارم و با توجه به بیماری اش نگران حال وی هستم.
«ریزش» و روز به روز تنهاتر شدن اقلیت حاکم. نوشتهی نوریزاد را بخوانید که عمری در کیهان قلم زده است
سمفونی "ایکاش"های من!
من از تبار طایفه ای هستم که درحد خود برای آرمانهای این انقلاب زحمت کشیده است . چه با حضور تنگاتنگش در میان محرومین مناطق دور و مرزی ، چه در سالهای جنگ ، و چه در حضور رسانه ای اش که عمدتا همان جامعه آرمانی را در کم کاری و بدکاری و خوب کاری مسئولین رصد می کرده است . من ، دراین سی سال عمر انقلاب ، بسیار از باید ها و نباید ها نوشته و تصویر ساخته ام . و در این راه ، خدای می داند که آبروی خود را نیز به میان آورده ام و برای فرزندان و خانواده خویش زحمت تراشیده ام . و چون وامدار کسی و جریانی نبوده ام ، تیز گفته ام و تیز نوشته ام . بقدر بضاعت خود ، تلاش کرده ام دراین تیز گفتن و تیز نوشتن ، جانب انصاف و درستی را بگیرم .
این روزها اما ، روزهای تعلیق من و امسال من است . چرا ؟ خواهم گفت . من و امثال من ، در این سالها ، هرکجا که کم می آوردیم و بغضمان به مرحله شکفتن پا می نهاد ، به مولایمان خامنه ای پناه می بردیم . کاستی های خود را در کمال او غنا می بخشودیم . به زندگی ساده او غرور می ورزیدیم . از این که او به راه امام اصرار می ورزد، در پوست نمی گنجیدیم . واز این که او ، فرزندان خود را از ورود به کارهای اقتصادی و مالی و مسئله دار برحذر داشته ، ذوق زده می شدیم . من با لذت ، از میزان دارایی او که اگر قرار بر اسباب کشی باشد ، می شود اسباب و اثاثیه خانه او را در پشت یک وانت جای داد ، نوشته ام و ذوق کرده ام . من از انصاف و بزرگی و عدالت و شجاعت و سرزدن گاه و بی گاهش به صاحبان انقلاب نوشته و به آن بالیده ام .
این روزها که روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری است ، برای من و امثال من ، روزهای معلق بودن است . کسی نیست به سئوالها و ابهام های ما پاسخ بدهد . ما معلقیم . خامنه ای ما فصل الخطاب همه درماندگی ها بود ، اما من امروز به دنبال رهایی بخشی می گردم که مرا با گذشته ام آشتی دهد . من این روزها لذتی از سالهای خدمتم به انقلاب نمی برم . من از این که هموطنانم درخیابانهای شهر کشته می شوند ، به انقلابی بودن خود تردید می کنم . من افقی برای جامعه خود ترسیم کرده بودم که درآن افق ، حتی به اغتشاش و آتش زدن و خراب کردن اموال عمومی ، به دیده عبرت می نگرد و برای آن اعتبار و شانی قائل است . من جامعه ای را برای خود ترسیم کرده بودم که بزرگان نظام ، به مردم ، به چشم عیال خود می نگرند . حتی عیالی که به آنها پشت کرده باشد و در نجوای جهالت خود به آنها ناسزا بگوید . چه کنم ؟ من اینگونه جامعه ای را برای خود آراسته بودم . حکایات بعد از انتخابات ، بساط فکری مرا به هم ریخته است . این روزها من و امثال من دچار تردید شده ایم . قرار نبود در افق این انقلاب ، ظلم عربده بکشد و قداره به کمر ببندد . چه از طرف نظام چه از طرف مردم . قرار بود ما با برپایی این نظام ، خلا ایمانی و انسانی جوامع دیگر را به رخشان بکشیم . قرار بود به آنها بیاموزیم : مردمداری یعنی چه ؟ قرار بود صبوری و کرامت و درستی و انصاف و عدالت و زیبایی های گمشده انسانی را به نمایش درآوریم . من این روزها دریک خلا تعلیقی بسر می برم . از یاد آوری گذشته خویش هیچ لذت نمی برم . به مسئولین هم که نگاه می کنم ، آنها را برآمده از حق و انصاف نمی بینم . راستش را بخواهید این تردید درست بعد از اولین حادثه های بعد از همین انتخابات درمن و امثال من پیدا شده است . تا روز قبل از آن ، ما همان فداییان این انقلاب و نظام بودیم . یعنی فداییان آرمانهای خوبی که قرار بود این نظام برای مردم ما و مردم جهان به صحنه آورد . اما اکنون چه کنم ؟ خود را با چه ادله ای و احتجاجی متقاعد کنم که این روزهای جامعه من ، ادامه روزهای پیش از انتخابات است ؟ وهمان است که شهدا برای برپایی آرزوهای آرمانی این نظام از خود گذشتند ؟ این روزها من دست بر پشت دست خود می زنم و سرگردانم و ایکاش ایکاش می کنم . چه ایکاشهایی ؟ خواهم گفت :
۱- ایکاش رهبر ما درست یک روز پس از اخذ رای که هنوز شمارش آرا به پایان نرسیده ، پیام نمی داد و از نتیجه حاصله ابراز شادمانی نمی کرد . ایکاش به شکوه میلیونی شرکت کنند گان بسنده می فرمود .
۲ - ایکاش رهبر ما با اولین جرقه های اعتراض ، مثل یک بزرگ بسیار بزرگ ، جانب انصاف و عدل را می گرفت و به معترضین می فرمود : مگر خامنه ای مرده است که شما احساس دلتنگی می کنید ؟ خامنه ای هست برای این که هر معترضی احساس تنهایی نکند . خامنه ای هست تا کسی احساس نکند در این نظام فریاد رسی نیست . و می فرمود : من تا مادامی که رای دهندگان به اقناع کامل نرسند و نسبت به سلامت و صحت و نتیجه آرا خود احساس آرامش نکنند ، به جانبداری از رای دهندگان خواهم پرداخت و از حقوق آنان دفاع خواهم کرد.
۲- و کاش با اولین راهپیمایی معترضین ، خود به صفوف آنان می پیوست و در شکوهی باور نکردنی ، محبوبیت خود را صد چندان می کرد . معترضین مگر چه می خواستند ؟ غیر از احقاق حق ؟ و در میان همان جمعیت ملیونی معترضین ، می فرمود : به چه معترضید ؟ به نتیجه آرا ؟ من درهمین جا اعلام می کنم که با شما برای احقاق حق تان همصدایم . برای من که رهبر شمایم ، در وجه حقوقی ، موافق و مخالف یکسانند .
۳ - ایکاش بعد از اولین درگیری ها و اولین کشته ها ، خامنه ای ما اعلام عزای عمومی می کرد . چرا ؟ برای این که کشته شده ها ، از اسراییل و آمریکا نیامده بودند و ضد انقلاب و منافق هم نبودند . از مردم بودند . گیریم که آنها در راهپیمایی غیرقانونی کشته شده اند ، و گیریم که به هشدار دستگاههای انتظامی اعتنا نکرده اند ، اما ایرانی که بودند . انسان که بودند . چرا ما برای کشته های دیگران ارج می نهیم و برای هموطنانمان ارعاب و اختفا و تنش پیشنهاد می کنیم ؟
۴ - ایکاش خامنه ای ما در خطبه های نماز جمعه بعد از انتخابات و بعد از تشنجات اخیر ، از خانواده های کشته شدگان دلجویی می کرد . اخلاق پیامبران اینگونه است . پیامبر ما به فرموده قرآن ، از جهل مردم آنچنان می گداخت و نسبت به آنان دلسوزی می کرد که خدای متعال به او هشدار می دهد . که ای رسول ما ، تو در جانبداری از جهال و نافهم ها ، داری خودت را از پای در می آوری ! مردم ما که به آن درجه نفهم نیستند . سئوالی داشته اند که در پاسخگویی نسبت به آن تعلل شد.
۵ - ایکاش نیروهای بسیجی و انتظامی و سپاهی وارد معرکه نمی شدند . مگر چه شده بود که اینهمه نیرو باید به میان می آمدند . خدا خوب می داند که با سخن گفتن درست با این مردم ، می شد همه آنان را مجاب کرد و محبت آنان را برای نظام ذخیره کرد و از این انشقاق بزرگ ایجاد شده جلوگیری کرد . مگر دیگر می شود این مردم زخم خورده را که تعدادشان هم کم نیست ، بار دیگر به جانبداری از نظام دعوت کرد .
۶ - ایکاش خامنه ای ما بلافاصله بعد از بالا گرفتن اعتراضات به تلویزیون دستور می فرمود تا برای آقای موسوی ، حتی بعنوان یک مجرم ، فرصتهایی ایجاد کنند تا او نظرات خود را باز بگوید . اگر این اتفاق می افتاد چه بسا فاجعه های بعدی رخ نمی داد که برای ما و برای نظام ما تا ابد لکه ننگی به شمار آید .
۷ - ایکاش مراجع ما سکوت خود را می شکستند و با صراحت در باره اغتشاش های اخیر اعلام موضع می کردند و تنها به کلی گویی و دعوت به آرامش و مراجعه به شورای نگهبان اکتفا نمی فرمودند . و مثلا آیت الله جوادی آملی ، در یک بیانیه بسیار آرام و روشنگرانه ، داستان هاله نور را که رییس جمهور جلوی چشم همه آن را ساختگی اعلام کرد ، یک حقیقت و یک ماجرای درست و رخداده بیان می کردند و نسبت به دروغگویی آقای احمدی نژاد ابراز تاسف می کردند . مگر نه این که مومن باید راست بگوید اگر چه به زیانش تمام شود ؟
۸ - خامنه ای ما در نماز جمعه ، منصفانه نسبت به کاندیداها و ناسزاگویی های آنان موضع درستی گرفت . اما ایکاش کسی از مردم ، حداقل عموم مردم ، از گرایش ایشان به آقای احمدی نژاد خبردار نمی شد . امام خمینی عزیز ، هیچگاه نسبت به بنی صدر - که حتما با وی مخالف بود - اعلام نظر صریح نکرد و به انتخاب مردم - اگر چه اشتباه - احترام نهاد .
۹ - ایکاش خامنه ای ما در ملاقات با نمایندگان مجلس ، که هنوز شورای نگهبان نظر قطعی خود را درباره صحت انتخابات اعلام نکرده ، انتخابات را سالم و تمام شده برنمی شمرد و همکاری نمایندگان با دولت را به بعد از اعلام نظر شورای نگهبان موکول می فرمود .
۱۰ - ایکاش خونی ریخته نمی شد و بسیجیان در هیبت لباس شخصی به میان نمی آمدند و برای یک چنین مسئله ساده ای که به راحتی می شد به نفع نظام و همان جمعیت چهل ملیونی شرکت کننده درانتخابات مصادره اش کرد ، قشون کشی حیرت انگیزی صورت نمی گرفت .
۱۱ - و ایکاش های دیگری که اینجا تاب تحمل آن را ندارد .
یکی از "رستگاران" مسافر توپولف بود
به گزارش ایرنا ندا غلامحسين زاده بازيگر نقش زن برادر سارا(صبا کمالي) در سريال رستگاران در هواپيماي توپولف تهران_ايروان حضور داشته و کشته شده است. اين بازيگر سريال رستگاران به کارگرداني سيروس مقدم روز جمعه تشييع و به خاک سپرده شد.
حضور در سريال رستگاران، اولين کار حرفه اي غلامحسين زاده است.
يک فروند هواپيماي مسافربري در مسير تهران - ايروان متعلق به شرکت هواپيمايي کاسپين به شماره پرواز 7908 روز چهارشنبه 16 دقيقه پس از پرواز از فرودگاه امام خميني در ساعت 11 و 33 دقيقه دچار سانحه شد و در اراضي کشاورزي روستاي جنت آباد در استان قزوين سقوط کرد. در اين حادثه 168 نفر سرنشين و خدمه اين هواپيما جان باختند.
واکنش ها به انتصاب رحیم مشایی به سمت معاونت رییس جمهوری
روزنامه کیهان، روزنامه جمهوری اسلامی و همچنین احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران، از انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به عنوان معاون اول رئیس جمهوری ایران انتقاد کرده اند.
روزنامه کیهان به مدیر مسئولی 'حسین شریعتمداری' که نماینده آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در این روزنامه است، روز شنبه ۲۷ تیر با انتقاد از این انتصاب، نوشت که آقای رحیم مشایی "کسی است که در دولت نهم با اظهارات نسنجیده و نابخردانه خویش بارها موجبات ناخرسندی دلسوزان انقلاب را فراهم کرد."
روزنامه کیهان نوشته است: "بسیاری از اصولگرایان انتظار داشتند رئیس جمهوری به دلیل رفتار و گفتار انتقادآمیز مشایی او را از کابینه دهم حذف نماید اما اینگونه نشد. او اکنون فرد دوم کابینه است. این انتصاب بی تردید با مخالفت وسیع نیروهای انقلابی و اصولگرا و انبوه حامیان دکتر احمدی نژاد مواجه خواهد شد."
روزنامه جمهوری اسلامی نیز در شماره روز شنبه خود درباره انتصاب آقای رحیم مشایی نوشته است که "صاحبنظران، این اقدام را نوعی دهن کجی به بزرگانی دانستند که خواستار برکناری این شخص از ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شده بودند."
به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی "آقای مشائی طی چهار سال گذشته بارها سخنانی برخلاف مبانی اسلام گفت و صهیونیست های اشغالگر فلسطین را تحت عنوان مردم اسرائیل دوست مردم ایران دانست . وی در آخرین اقدام خود تلاش کرد سازمان حج و زیارت را هم به سازمان گردشگری ملحق کند که با مخالفت صریح رهبر انقلاب ناکام ماند."
احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران و یکی از روحانیون محافظه کار نیز از انتخاب اسفندیار رحیم مشایی انتقاد کرده است. احمد خاتمی گفته است: "من در گذشته شایعاتی میشنیدم که جناب رئیسجمهور بنا دارند آقای مشایی را به عنوان معاون اول خود انتخاب کنند، ولی باور نمیکردم با توجه به حساسیتهای موجود که شخص رئیسجمهوری نیز از آن اطلاع دارند این انتصاب صورت بگیرد."
امام جمعه موقت تهران گفته است: "اما در کمال ناباوری این خبر در رسانهها اعلام شد، از این رو ضروری است دو مطلب را خدمت رئیسجمهوری محترم عرض کنم، مطلب اول این که افراد باید صدای نظام باشند نه این که نظام خرج افراد شود و با توجه به حساسیتهای مراجع تقلید، مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و تعداد کثیری از فرهیختگان جامعه که حساسیتشان ارزشی و به انگیزه پاسداری از مقدسات است، به نظر میرسد این انتصاب برای دولت محترم چالشزا باشد."
او از محمود احمدی نژاد خواسته در انتخاب آقای رحیم مشایی تجدید نظر کند.
آقای احمدی نژاد دو روز پیش از این در شهر مشهد اعلام کرده بود که آقای مشایی را به عنوان معاون اول جدید خود انتصاب خواهد کرد. حکم انتصاب او نیز روز شنبه ۲۷ تیرماه از سوی رئیس جمهوری ایران صادر شد.
آقای احمدی نژاد در حکم آقای رحیم مشایی نوشته است: "اینجانب جنابعالی را انسانی خودساخته و مؤمن، دلباخته حضرت صاحب الزمان و با تعهدی آگاهانه و عمیق به خط نورانی ولایت و مبانی جمهوری اسلامی و خدمتگزاری توانمند و صدیق به ملت الهی و عزیز ایران میشناسم و طبق اصل ۱۲۴ قانون اساسی به سمت معاون اول رئیسجمهور برمیگزینم."
آقای رحیم مشایی پیش از این معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود.
او در جریان چند سخنرانی بحث برانگیز "مردم ایران را دوست مردم اسرائیل" توصیف کرد و پس از بالا گرفتن انتقاد ها نسبت به این اظهار نظر، دوباره آن را تکرار و از دیدگاه خود دفاع کرد.
در موردی دیگر ، برگزاری همایشی توسط سازمان میراث فرهنگی که در آن همزمان با حمل قرآن به محل اجلاس، دف نوازی هم صورت گرفت با انتقاد برخی از روحانیون و مراجع رو به رو شد تا آنجا که برخی از منتقدان خواستار تغییر آقای رحیم مشایی شدند.
در آن زمان، با بالا گرفتن انتقادها از آقای رحیم مشایی، رئیس جمهوری او را در یک سفر خارجی همراه خود کرد و آیت الله خامنه ای نیز در جریان خطبه های نماز جمعه تهران، با انتقاد ملایمی از آقای رحیم مشایی به علت اظهاراتش درباره اسرائیل، خواستار پایان دادن به فشارها به اعضای دولت آقای احمدی نژاد شد.
بیش از یک سال پیش، پسر محمود احمدی نژاد با دختر آقای رحیم مشایی ازدواج کرد. به این ترتیب آقایان احمدی نژاد و رحیم مشایی، به جز نزدیکی های فکری، پیوندهای خانوادگی هم با یکدیگر دارند.
یزدی: آقای رفسنجانی شما چه کاره اید؟
آیت الله محمد یزدی عضو فقهای شورای نگهبان و رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از پیشنهاد هاشمی رفسنجانی برای آزادی کسانی که بعد از انتخابات دستگیر شده اند، انتقاد کرده و خطاب به وی گفته است:"شما چه کاره هستید که می گویید باید بازداشت شدگان آزاد شوند."
آقای هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه 26 تیر گفته بود افرادی که در جریان ناآرامی ها بازداشت شدند، باید آزاد شوند و "نباید به خاطر زندانی بودن عده ای، دشمنان ما را استهزا کنند."
اما آقای یزدی بازداشت شدگان را متهم کرده "پول هایی گرفته اند، کارهایی کرده اند و در متن تحریک مردم گرفته شده اند و لذا نباید آزاد شوند."
آقای یزدی، علاوه بر عضویت در شورای نگهبان، ریاست شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را بر عهده دارد و در مجلس خبرگان رهبری که ریاست آن با اکبر هاشمی رفسنجانی است، مسئولیت دبیرخانه آن را بر عهده دارد.
آقای هاشمی رفسنجانی در خطبه های روز جمعه نسبت به بی اعتمادی در جامعه ابراز نگرانی کرد و گفته بود که اعتماد را به عنوان هدفی مقدس باید به مردم باز گرداند اما آقای یزدی می گوید:"چه کسی بود که اولین بذر تردید را افشاند. قبل از اتنخابات چه کسی به مقام رهبری نامه نوشت و گفت که در خیابانها آتش فتنه ایجاد شده و دود آن به چشم این و آن می رود."
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آقای هاشمی رفسنجانی را متهم کرده که با نامه ای که پیش از انتخابات به آیت الله علی خامنه ای نوشت:" بذر تردید" را افشاند.
آقای یزدی می گوید یک روز پیش از برگزاری نماز جمعه با آقای هاشمی رفسنجانی دیدار داشته و به وی توصیه شده که "این نماز باید ایجاد وحدت کند اما شما آمدید ایجاد اختلاف کردید و آن حرف ها و حدیث ها را برگرداندید."
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می گوید:"با ایشان (هاشمی رفسنجانی) صحبت کردیم و گفتیم که در نماز جمعه دنبال چیزهایی که برخی مسائل را زنده می کند، نباشید."
به عقیده آقای یزدی، خطر به وسیله آیت الله خامنه ای رفع شده بود اما آقای رفسنجانی درصدد بوده تا خطر را برگرداند "اما این خطر دامن شما را می گیرد."
'مشروعیت حاکمیت از طرف خداوند است'
آیت الله محمد یزدی همچین به بخشی از سخنان آقای هاشمی رفسنجانی ایراد گرفته و گفته "همراهی مردم برای حکومت مشروعیت ایجاد نمی کند."
آقای یزدی با اشاره به سخنان آقای رفسنجانی در باره نقش مردم و میزان رضایت آنها از حکومت گفته است: "ایشان اشتباه کرده و اشتباه می کنند."
به گفته آقای یزدی، مشروعیت با مقبولیت تفاوت دارد و "مشروعیت حاکمیت در اسلام از طرف خداوند است و مقبولیت حاکمیت با همراهی مردم است."
آقای یزدی با اشاره به بخشی از سخنان خطیب نماز جمعه تهران در باره مشروعیت حکومت گفت:"درست است که بدون همراهی مردم هیچ حاکم اسلامی نمی تواند کاری انجام دهد، اما همراهی مردم، مشروعیت حکومت را ایجاد نمی کند حتی در مورد پیامبر اسلام هم این گونه بود."
آقای رفسنجانی در روز جمعه با استناد به روایتی از پیامبر اسلام به امام علی، گفته بود: "اگر دیدی مرم راضی بودند و تو را قبول کردند و به تو این سمت را دادند، شما بپذیر. اگر احتراز کردند، بگذار هر کاری می خواهند بکنند."
این عضو شورای نگهبان که در انتخابات از مدافعان محمود احمدی نژاد بود، گفت:"اصل مهمی که زیر بنای حکومت اسلامی است مورد توجه آقای هاشمی قرار نگرفت این که اگر مردم باشند حکومت هست و اگر نباشند، نیست. این غلط است."
به عقیده این عضو شورای نگهبان، امام علی به عنوان اول امام شیعیان بعد از وفات پیامبر اسلام، اگر چه مردم با وی همراهی نکردند اما "امیر المومنین در 25 سال خلیفه مسلمین بودند به عبارت دیگر ایشان مشروعیت داشتند اما مقبولیت نبود بعد از مرگ عثمان می بینیم که مردم همراهی کردند و امام علی خلیفه شد."
این عضو شورای نگهبان همچنین کسانی را که به نتایج انتخابات اعتراض دارند "یک عده جوان" توصیف کرده که "تحت تاثیر برنامه های ماهواره ای هستند" و این پرسش را مطرح کرده که "آیا ما باید اینها را تقویت کنیم یا اکثریت طرفدار اسلام را و نظام را تقویت کنیم؟"
آقای یزدی گفته که اگر در چهار سال آینده در شورای نگهبان باشد هرگز صلاحیت میرحسین موسوی را تائید نخواهد کرد چون به گفته وی، آقای موسوی "تا الان تن به هیچ قانون و حرف منطقی نداده است."
روایت هاشمی از اختلاف رهبر با موسوی در سال ۶۴
سهشنبه 15 مرداد 1364
شب با آقاي خامنهاي جلسهاي طولاني داشتيم، درباره كابينه آينده، ايشان مايل نيست كه مهندس موسوي مجددا نخستوزير شود. از من توقع دارند كه همراهي كنم. قرار شد ايشان اين مسئله را با امام در ميان بگذارند. مشكل را جدي ميبينم
پنجنشبه 17 مرداد
بعد از نماز با آقاي خامنهاي جلسه داشتيم … آيتالله خامنهاي شرح مذاكرات امروزشان را با امام دادند. امام گفتهاند مصلحت نيست كه آقاي مهندس ميرحسين موسوي از نخستوزيري كنار بروند…
يكشنبه 20 مرداد
شب با آقاي خامنهاي درباره نخستوزيري مذاكره كرديم. ايشان توقع دارند من در جهت تسهيل نظر ايشان در مورد تعويض كابينه كار كنم. پيشنهاد دادند كه امام به نحوي گفته خودشان را كه ابقاي آقاي ميرحسين موسوي را به مصلحت دانستهاند، جبران نمايند و بعيد ميدانم كه امام بپذيرند…
دوشنبه 21 مرداد
احمد آقا هم آمد و به طور مفصل مذاكرات آقاي خامنهاي و امام را درباره نخستوزير آينده گفت و گفت نظر امام اين است كه تعويض مهندس موسوي مصلحت نيست و مايلند كه اين نظرشان گفته شود؛ درست بر خلاف نظر آيتالله خامنهاي.
شنبه 2 شهريور
خدمت امام رفتم و راجع به مشكل كابينه آينده، با توجه به عدم موافقت آقاي خامنهاي با آقاي موسوي مذاكره كردم، اما نتيجهاي به دست نيامد. امام همان حرف قبلي خودشان را تكرار فرمودند كه تغيير دولت را صلاح نميدانند.
يكشنبه 3شهريور
عصر آقايان محمد يزدي و سيدجعفر كريمي از طرف جامعه مدرسين آمدند و براي تغيير دولت آقاي موسوي از من استمداد كردند. مشكلات را گفتم و گفتم نظر امام با آقاي موسوي است و نميشود با آن مخالفت كرد.
دوشنبه 11 شهريور
عصر آقاي ناطق نوري آمد. ايشان هم درباره همين موضوع صحبت كرد و اصرار داشت كه امام را بايد راضي كرد. طرفدار نخستوزير شدن آقاي ولايتي است….
چهارشنبه 13 شهريور
ساعت 9 صبح به زيارت امام در حسينيه جماران رفتم. مراسم تنفيذ رياستجمهوري آقاي خامنهاي بود. امام در متن نوشتهشان بر ضرورت تكيه بر محرومان و مستضعفان تأكيد نمودند. آيتالله خامنهاي در اظهاراتشان از نقاط ضعف عملكرد دولت با كنايه ياد كردند… .
شنبه 16 شهريور
پيش از ظهر آقاي رئيسجمهور آمدند و ناهار مهمان من بودند … نظر آقاي خامنهاي اين است كه اينها خوب كار نكردهاند و جايز نيست دوباره مأمور تشكيل كابينه شوند. زمان طولاني بحث كرديم، ولي به نتيجه نرسيديم. مشكل عمده ايشان، اظهارنظر امام است….
چهارشبنه 27 شهريور
حدود هشتاد نفر از نمايندگان طرفدار دولت آقاي موسوي آمدند و از اظهارات ديروز آيتالله خامنهاي انتقاد كردند. نامهاي براي امام تهيه كردهاند كه مشغول جمعآوري امضا هستند….
شنبه 30 شهريور
عصر آقاي ناطق نوري براي چارهجويي در موضوع كابينه آمد؛ به نظر ميرسد فهميدهاند كه آقاي موسوي را نميتوان عوض كرد و گفت: آقاي خامنهاي هم تا حدودي به همين نتيجه رسيدهاند و ديگر آن احساس تكليف را ندارند…
سهشنبه 2 مهر
بعد از نماز با آقاي خامنهاي جلسه خصوصي داشتيم. آماده شدهاند كه آقاي موسوي را به مجلس معرفي كنند، ولي بنا دارند در مورد وزرا سختگيري نمايند.
شنبه 6 مهر
پيش از ظهر احمد آقا آمد و نتيجه مسافرت به خارك را به ايشان گفتم كه خدمت امام بگويند. خبر داد كه امام جواب نامه 135 نماينده مجلس در حمايت از آقاي موسوي را دادهاند و نوشتهاند كه نظرشان ابقاي آقاي موسوي است. اين تأييد كتبي مجدد، لابد آقاي رئيسجمهور و جناح مقابل آقاي موسوي را عصبانيتر ميكند.
شنبه 20 مهر
آقاي توسلي مسئول دفتر امام از اظهارات روز پنجشنبه آقاي خامنهاي در مراسم تحليف گله داشت كه به نحوي اعلان تحميل دولت بود. حاج احمد آقا آمد و گفت: امام از اظهارات پريروز آقاي خامنهاي ناراحت شدهاند و معلول شيطنت اطرافيان ايشان ميدانند و ميخواهند به ايشان در اين خصوص پيغام بدهند.
منبع
آخرين آخبار
-
▼
2009
(2141)
-
◄
سپتامبر
(163)
- ◄ سپتامبر 30 (7)
- ◄ سپتامبر 29 (13)
- ◄ سپتامبر 28 (1)
- ◄ سپتامبر 27 (3)
- ◄ سپتامبر 26 (1)
- ◄ سپتامبر 23 (2)
- ◄ سپتامبر 22 (3)
- ◄ سپتامبر 21 (6)
- ◄ سپتامبر 20 (6)
- ◄ سپتامبر 19 (6)
- ◄ سپتامبر 16 (8)
- ◄ سپتامبر 15 (10)
- ◄ سپتامبر 14 (20)
- ◄ سپتامبر 12 (11)
- ◄ سپتامبر 10 (2)
- ◄ سپتامبر 09 (12)
- ◄ سپتامبر 08 (10)
- ◄ سپتامبر 07 (8)
- ◄ سپتامبر 06 (9)
- ◄ سپتامبر 05 (7)
- ◄ سپتامبر 04 (7)
- ◄ سپتامبر 02 (11)
-
▼
ژوئیهٔ
(92)
-
▼
ژوئیه 19
(10)
- نیما نحوی را آزاد کنید!
- مصاحبه دختر سعید حجاریان با بی بی سی: جان پدرم در ...
- دستگیری ۴۰ نفر در نماز جمعه تهران
- نگرانی مادر هنگامه شهیدی از ادامه بازداشت دختر دربندش
- «ریزش» و روز به روز تنهاتر شدن اقلیت حاکم. نوشته...
- یکی از "رستگاران" مسافر توپولف بود
- عکسهایی از حضور نیروهای انتظامی و شبه نظامی در حاش...
- واکنش ها به انتصاب رحیم مشایی به سمت معاونت رییس ج...
- یزدی: آقای رفسنجانی شما چه کاره اید؟
- روایت هاشمی از اختلاف رهبر با موسوی در سال ۶۴
-
▼
ژوئیه 19
(10)
-
◄
سپتامبر
(163)
برچسبها
- بعد از انتخابات (1818)
- اخبار بعد از انتخابات (475)
- دولت (294)
- بعد از انتخابات-عکس (50)
- انتخابات (29)
- متفرقه (14)
- اخبار (8)
- سقوط هواپیما (4)
- دولت+عكس (3)
- زلزله (3)