آخرین اخبار سانی نیوز
۱۳۸۸ شهریور ۹, دوشنبه
تجمع جلوی مسجد امیرالمومنین
حمله شدید توکلی به احمدی نژاد در جلسه رای اعتماد
الویری: ترانه موسوی یکی از جانباختگان است هنوز 7 نفر وجود دارند که پس از انتخابات، هیچ نشانی از آنهانیست و گم شده اند
جزئیات جدیدی درباره سعیده پورآقایی و حضور مهندس موسوی در مراسم ختم او
همراه با محافظانش در خانه ملت حاضرشد
دعوت مردم به شرکت در روز قدس! توسط کروبی: مردم با حضور خود در روز قدس، نشان میدهند از چه اندیشه ای حمایت می کنند
سعیده پورآقایی» قربانی جنایت بسیجیان
کمک 250 میلیاردی به صدا وسیما
۱۳۸۸ شهریور ۸, یکشنبه
استاد محمدرضا شجريان
۱۳۸۸ شهریور ۷, شنبه
فشار بر حسن خميني براي لغو سخنراني محمد خاتمي
به گزارش خبرنگار رويداد فشار بر سيد حسن خميني نوه امام خميني (ره) براي حذف نام سيد محمد خاتمي از جمع سخنرانان شب هاي قدر به شدت افزايش يافته است. يك منبع آگاه به خبرنگار رويداد گفت كه مسولان امنيتي و برخي مقامات قضايي از احتمال حضور ميليوني مردم در سخنراني خاتمي به شدت نگران هستند. اين منبع اگاه افزود: با توجه به فضاي بوجود آماده و اثرات منفي پخش اعترافات فعالان سياسي و اجتماعي و خشم عمومي ، اعلام خبر سخنراني آقاي خاتمي در حرم امام خميني منجر به حضور صدها هزار نفر از معترضان براي اعلام حمايت از اصلاح طلبان و و دهن كجي به اين دادگاه هاي نمايشي خواهد شد. در همين حال خبر مي رسد آقايان مير حسين موسوي و مهدي كروبي براي حضور در مراسم احتمالي سخنراني سالانه ي سيد محمد خاتمي در حرم امام خميني (ره) اعلام امادگي كرده اند. لازم به ذكر است كه نوه آيت الله خميني ازشركت در مراسم تنفيذ حكم احمدي نژاد همانند چند تن از ديگر بزرگان نظام خودداري نمودند.
۱۳۸۸ شهریور ۵, پنجشنبه
فضای امنیتی در دانشگاه، فریاد الله اکبر در خوابگاه شیراز، آغازگر اعتراضات دانشجویی به دولت کودتا
به گزارش خبرنگار موج سبز آزادی، به دنبال بازگشایی دانشگاه شیراز و آغاز امتحانات معوقه در این دانشگاه که به علت اعتراضات دانشجویی به نتیجهی انتخابات، به تعویق افتاده بود، جو دانشگاه شیراز به شدت امنیتی شده است.
بر اساس این گزارش، از روز شنبه انتظامات در ورودی دانشگاه ورود و خروج دانشجویان را به شدت کنترل میکنند و اجتماع بیش از چند نفر را به طرز بیسابقهای زیر نظر میگیرند. تعداد افراد انتظامات نیز از حالت معمولی بیشتر است و ورود و خروج ِ در ِ ورودی دانشگاه نیز به شدت کنترل میشود.
گزارش خبرنگار موج سبز آزادی حاکی است، اعضای بسیج دانشجویی و عوامل نهادهای حکومتی هم دانشجویان را زیر نظر دارند و به نهادهای امنیتی در سرکوب دانشجویان کمک میکنند. این افراد در جریان اعتراض دانشجویان به تقلب در روزهای پس از انتخابات نیز به همکاری با نیروهای سرکوبگر میپرداختند و در بازداشت دانشجویان و تحویل آنها به نیروهای امنیتی نقش قابل توجهی داشتند.
بر اساس این گزارش، ضرب و شتم دانشجویان در هنگام ورود به خوابگاهها، دستگیری دانشجویان معترض و تحویل دادن آنان به نیروهای امنیتی و تلاش برای بر هم زدن تجمعات و مقابله با اعتراضات دانشجویی به نتیجهی اعلام شده برای انتخابات، از جمله فعالیتهای آشکار بسیج دانشگاه بود و اکنون نیز اعضای این نهاد شبه نظامی برای مقابله با اعتراضات دانشجویی آماده شدهاند.
خبرنگار «موج سبز آزادی» در همین حال گزارش میکند که دانشجویان از ساعت 23 شب یکشنبه در خوابگاههای دانشگاه شیراز و علوم پزشکی، فریاد الله اکبر و مرگ بر دیکتاتور سر دادند.
بر اساس این گزارش، این فریادها که با استقبال دانشجویان روبهرو شد، تا مدت زیادی ادامه داشت و دانشجویان خوابگاهی شعارهای الله اکبر و مرگ بر دیکتاتور سر میدادند تا به این ترتیب اعتراض خود را به نتیجهی انتخابات و استقرار دولت غیر قانونی احمدینژاد نشان دهند.
گفتنی است در اولین روزهای پس از انتخابات و در واقع از روز 23 خرداد، جو دانشگاه شیراز متشنج شد و با پیوستن مردم به دانشجویان سرکوب اعتراضات نیز بیشتر شد، به صورتی که در روز 25 خرداد در اثر حمله به مردم، عدهی زیادی به دانشگاه پناه آوردند و در مقابل، نیروهای نظامی و انتظامی هم برای سرکوب مردم و دانشجویان از تیر ساچمهای استفاده کردند که منجر به مصدوم و نابینا شدن تعدادی از معترضان شد. گزارشهای تایید نشدهای از کشته شدن تعدادی از معترضان در آن روز نیز وجود دارد.
این تجمعات در نهایت در پایان روز 25 خرداد و در جریان یورش به دانشگاه، به دستگیری حدود 100 دانشجوی دانشگاه شیراز و حدود 300 نفر از مردم توسط نیروهای انتظامی و شبه نظامی انجامید و پس از آن روز نیز دانشگاه به سرعت تعطیل و خوابگاهها نیز تخلیه شد.
دانشگاه شیراز، یکی از اولین مراکز دانشگاهی است که پس از تعطیلات تابستانی، بازگشایی میشود تا امتحانات معوقه ترم قبل در آن برگزار شود. حال اعتراض دانشجویان به دولت کودتا در حالی از این دانشگاه آغاز شده که در روزهای آینده و با بازگشایی دانشگاههای تهران، شریف و امیرکبیر میتوان موج تازهای اعتراضات را پیشبینی کرد.
هرچند شنیده شده که برخی از فعالان دانشجویی نیز در تلاشاند تا تصمیمگیران داخل و بیرون دانشگاهها را قانع کنند که از سوی عوامل کودتا در زمان برگزاری امتحانات معوقه دانشجویان هیچ حرکت تحریکآمیزی انجام نشود تا امتحانات معوقه دانشجویان برگزار شود و مشکلی برای آغاز ترم جدید تحصیلی ایجاد نشود.
حال باید دید آیا عوامل دولت کودتا نیز به این ضرورت پایبند خواهند ماند یا آنکه با تحریک دانشجویان و بر هم زدن امتحانات به زمینهچینی برای تعطیلی دانشگاهها خواهند پرداخت۱۳۸۸ شهریور ۴, چهارشنبه
رضا انبوهی از گلوله های ساچمه ای را در سر دارد (عکس رادیولوژی)
وضعیت تاسفبار رضا، جوانی که به همت شیخ اصلاحات برایمان آشناست،
ماموران با اسلحه پرتاب ساچمه، که برای متفرق کردن جمعیت که از فاصله حدود 50 متری باید شلیک بشه، به جای جمعیت، به سر رضا شلیک کردند، اون هم از فاصله نیم متری. درست سر کوچه شون.
پدرش که خواسته با ماشینش رضا رو به بیمارستان برسونه، جلوشون رو گرفتن، و ماشینی که با قرض و قسط خریده رو خرد میکنن، در حالی که رضا داشته پرپر میزده.
رضا نیمی از تنش فلج شده. یک چشمش تخلیه شده، و چشم دیگرش ده درصد بینایی داره، که به علت عفونت اون هم امید چندانی بهش نیست.
رضا همیشه داره میسوزه
رضا نمیتونه آب و غذا بخوره. از طریق یه شلنگ، مستقیم به معده ش غذا میرسه
رضا اما زنده ست…. امید داره و امیدش به من و شماست…
کروبی نیز در پی ارتکاب این جنایت ساکت نموند و در جواب شاهمرادی برادر ترانه موسوی قلابی گفت:
“همچنین به دیدار خانواده ای از سادات رفتم که جوان آنها در تخت بیماری افتاده بود که شکمش را سوراخ کرده و از این طریق به او غذا می دادند و یک چشمش را نیز تخلیه کرده اند و نابینا شده است و چشم دیگرش نیز در معرض نابینایی قرار دارد. این جوان سرش پر از ساچمه است و چندین بار مورد جراحی قرار گرفته و مجددا نیز باید جراحی شود. وقتی این خانواده ها شرح می دادند که چگونه مورد آزاد و اذیت قرار گرفته اند من متاسف شدم از اینکه این اتفاقات تحت لوای نظام جمهوری اسلامی روی داده است .”
به راستی چه تعداد از جوانان غیور ما در زیر شکنجه یا تخت بیمارستان بستری هستند و کسی از آنها خبر ندارد؟
دیوار نویسی یک هنرمند سبز اندیش
چهارمین جلسه محاکمه شخصیتهای سیاسی ایران برگزار شد
چهارمین جلسه محاکمه شماری از شخصیت های معترض به نتیجه انتخابات همراه با قرائت اعترافنامه سعید حجاریان برگزار شده و دادستان درخواست انحلال حزب مشارکت را مطرح ساخته است.
صبح روز سه شنبه، 25 اوت (3 شهریور)، رادیو دولتی جمهوری اسلامی گزارش کرد که چهارمین جلسه دادگاه جمعی از شخصیت ها و فعالان سیاسی ایران که در ارتباط با اعتراضات عمومی به نتیجه مناقشه برانگیز انتخابات دوره دهم بازداشت شده بودند در شعبه 15 دادگاه عمومی و انقلاب تهران واقع در مجتمع قضایی امام خمینی آغاز شده است.
رادیو جمهوری اسلامی در خبر اولیه خود جزئیان بیشتری در این زمینه نداد اما خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - از مصطفی تاج زاده، بهزاد نبوی، محسن میردامادی، محسن امین زاده، عبدالله رمضان زاده و محسن صفایی فراهانی از اعضای ارشد حزب مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به عنوان برخی از متهمان حاضر در دادگاه نام برد.
این افراد پس از اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات دوره دهم در کنار چند صد تن دیگر از معترضان بازداشت شده اند.
آلبوم عکس از چهارمین جلسه محاکمه شخصیت های سیاسی ایران
مقامات قضایی جمهوری اسلامی بازداشت شدگان را به ارتباط با تجمع های گسترده پس از انتخابات در داخل و خارج ایران متهم کرده اند که در اعتراض به آنچه که تقلب وسیع در این انتخابات خوانده شده برگزار شد هر چند برخی از متهمان کوتاه مدتی پس از اعلام نتیجه رای گیری و قبل از اعتراضات خیابانی دستگیر شده اند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، در جلسه روز سه شنبه دادگاه، سعید حجاریان، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی هم به عنوان متهم با یک ساعت تاخیر حضور یافت.
اعضای خانواده سعید حجاریان گفته بودند که از آنجا که آقای حجاریان از نظر سخن گفتن با دشواری مواجه است، اعترافاتی از زبان وی توسط فرد دیگری در جلسه دادگاه قرائت خواهد شد.
فارس اسامی برخی دیگر از متهمان این جلسه را گزارش کرده است که عبارتند از فیض الله عرب سرخی، سعید شریعتی، کیان تاجبخش، صادق نوروزی، شهاب طباطبائی، هدایت آقایی، مسعود باستانی، حمزه غالبی، سعید لیلاز، علی تاجرنیا، احمد زیدآبادی، محمد قوچانی و محمد رضا جلایی پور.
مصطفی تاج زاده زمانی معاون وزارت کشور، بهزاد نبوی، وزیر، محسن میردامادی، نماینده مجلس، محسن امین زاده، معاون وزارت امور خارجه و عبدالله رمضان زاده، سخنگوی دولت بوده اند که همگی به جناح اصلاح طلب در جمهوری اسلامی تعلق دارند.
کیفرخواست دادستان
در جلسه روز سه شنبه، کیفرخواست دستجمعی توسط شخصی که از او با نام سپهری، معاون دادستان تهران، یاد شده قرائت شد که در آن متهمان پرونده، حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به انجام "کودتای نرم" از طریق تحریک و طراحی تظاهرات مردم علیه تقلب در انتخابات متهم شده اند.
آقای سپهری گفت که انتخابات اخیر دستاوردی عظیم برای جمهوری اسلامی بوده و به همین دلیل هم "جریانات قدرت طلب و منحرف در صدد تقابل با آرای ملت" برآمدند و اظهار داشت که در این ماجرا، "رسانه های معاند و سفارتخانه های خارجی در تهران با سوء استفاده از احساسات طرفداران نامزدها، صحنه انتخابات را به آشوب کشیدند."
معاون دادستان تهران در مورد تظاهرات مردم، که بلافاصله پس از اعلام نتیجه اولیه انتخابات آغاز شد، گفت که ممکن است "برخی تصور کنند که این حوادث واکنشی طبیعی و احساسی بوده" اما افزود که گروه های محرک و طراحان حوادث، برای ایجاد رعب و وحشت از این اجتماعات سوء استفاده کردند.
آقای سپهری گفت که اگرچه جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین و حزب کارگزاران می دانستند امکان تقلب در انتخابات وجود ندارد، با ایجاد کمیته های صیانت از آرا، شایعه تقلب را ترویج کردند.
در حالیکه در اکثر کشورهای جهان، حضور ناظران بین المللی انتخابات متدوال است و دولت های غربی معمولا از حضور آنان استقبال می کنند، معاون دادستان تهران گروه های سیاسی را متهم کرد که از سخن گفتن از حضور ناظران خارجی "که مخدوش کننده حاکمیت ملی است ابایی نداشتند."
معاون دادستان در ادامه کیفرخواست خود عمدتا مطالب مندرج در کیفرخواست های سه جلسه قبلی دادگاه، از جمله ارتباط متهمان با نهادها و موسسات فرهنگی خارجی، انتقاد از جنبه های غیر دموکراتیک نظام سیاسی ایران و اعلام مغایرت روند دو دهه اخیر با اهداف آیت الله خمینی را علیه این گروه از متهمان تکرار کرد و مواردی مانند فعالیت در ستادهای انتخاباتی و وعده صیانت از آرای مردم را از موارد زمینه سازی برای خرابکاری و انجام کودتای مخملی دانست.
وی به خصوص حزب مشارکت را متهم کرد به ایجاد گروه های ثبت نشده مبادرت کرده و در توضیحات خود اظهار داشت که چون این حزب فاقد پشتوانه مردمی بود، کوشید از ناخرسندی مردم از نتیجه انتخابات برای کشاندن آنان به صحنه بهره برداری کند و افزود که در جستجوی منازل متهمان، اسنادی "حاکی از انحرافات این حزب از ارزش های اسلامی و حتی مخالفت آنان با قوانین موضوعه کشور" به دست آمده که، به گفته وی "اعضای شورای مرکزی از این سند راهبردی ابراز ندامت و برائت کرده اند و می توان گفت که نود در صد اعضای شورای مرکزی محتوای آن را نمی دانند اما آن را امضا کرده اند."
آقای سپهری گفت که به اظهارات محسن صفایی فراهانی، استناد می کند که در تحلیل علل انحرافات حزب، گوش دادن به شبکه های تلویزیونی و رادیویی خارجی، بهره گیری از افراد مجعول، تماس با اساتید خارج از کشور، دریافت متون از دانشگاه های خارجی و مطالعه برخی کتاب ها را مقصر دانسته است.
آقای سپهری خواستار انحلال حزب مشارکت ایران اسلامی شد.
حجاریان: از مردم عذرخواهی و از حزب مشارکت استعفا می کنم
در این جلسه، مطابق روال قبلی، تعدادی از متهمان به اعتراف علیه خود پرداختند و به گزارش خبرگزاری فارس، اعترافات سعید حجاریان "تئوریسین برجسته اصلاح طلبان" توسط سعید شریعتی قرائت شد.
براساس این گزارش، آقای حجاریان گفت که حوادثی که در جریان انتخابات اخیر و پس از آن روی داد قلب همه دلسوزان سرنوشت کشور را به درد آورده و اعلام کرد که شعارهای وهن آلود، قانون شکنی و صدمه به اموال و حتی قتل و جرح در این روند "دشمنان این مرز و بوم را به طمع انداخت که شاید بتوانند از این آب گل آلود ماهی مراد صید کنند."
براساس این اعترافنامه، سعید حجاریان از "این همه جور و عدوان که بر مردم و نظام اسلامی" رفته ابراز انزجار کرده و گفته است که "مرتکب خطاهای سهمگین شده ام و از خطاها اظهار تبرئه و ندامت می کنم."
در این متن، آقای حجاریان خود را به ارائه تحلیل های ناصواب متهم می کند و با عذرخواهی از ملت ایران، می افزاید که به واکاوی علل موضعگیری های خود در خلال ده پانزده سال اخیر پرداخته که نتیجه این واکاوی را در این اعتراف نامه مطرح می سازد.
براساس اعترافنامه قرائت شده در دادگاه، سعید حجاریان تدریس علوم انحرافی در دانشگاه ها، دسترسی دانشگاهیان به کتب و منابع علمی متنوع، استخدام اساتید تحصیل کرده به خصوص تحصیلکردگان در دانشگاه های خارج را از جمله دلایل آشنایی ایرانیان با دستاوردهای جدید در علوم انسانی می داند و آن را عامل رواج دیدگاه هایی توصیف می کند که با شرایط ایران سازگاری ندارد.
آقای حجاریان سپس به شرح سابقه فعالیت خود به عنوان یک نظریه پرداز سیاسی می پردازد و با انتقاد از نظریه های سیاسی ماکس وبر، آنها را بی ارتباط با شرایط ایران توصیف می کند و می افزاید که "نظام ولایت فقیه، مشروعیت خود را از ناحیه امام زمان (عج) می گیرد."
احتمالا انتخاب ماکس وبر برای انتقاد در این اعترافنامه به دلیل نظریه او در باب منشار اعتبار و مشروعیت نظام های سیاسی بوده که در ایران کاملا شناخته شده است.
در این اعترافنامه، از شورای انقلاب فرهنگی و مسئولان آموزش عالی جمهوری اسلامی نیز به دلیل جلوگیری نکردن از دسترسی دانشگاهیان به متون علمی خارجی و تدریس آنها انتقاد و نتیجه گیری شده است که تدریس نظریه های علوم انسانی در دانشگاه های ایران یکی از عوامل ضایعات و صدمات به اموال عمومی در جریان انتخابات اخیر بوده است.
سعید حجاریان در این متن اعلام می دارد که از مراجع فکری حزب مشارکت بوده که به انحراف حزب از "مشی حضرت امام و قانون اساسی و مرامنامه حزب" منجر شده و در نتیجه حزب را جایگاه مناسبی برای خود نمی داند و از آن استعفا می دهد.
براساس اعترافنامه قرائت شده در دادگاه، آقای حجاریان گفته "لازم می دانم التزام عملی خود را به قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری" اعلام دارم و می افزاید که "اگر از سر تقصیر یا قصور به ارکان نظام جسارتی روا داشته ام، حلالیت بطلبم."
محاکمات بی سابقه
پیش از این، سه جلسه محاکمه دستجمعی که پدیده ای بی سابقه در ایران بوده، برگزار شده و شماری از شخصیت های سیاسی و فرهنگی، همراه با تعدادی دیگر از شهروندانی که به اتهام اعتراض به نتیجه انتخابات بازداشت شده اند، در آنها حضور داشته اند.
این محاکمات در برابر دوربین های تلویزیونی اما بدون حضور خبرنگاران مستقل داخلی و خارجی برگزار شده و بخش اعظم جلسه به قرائت کیفرخواست دستجمعی و سپس اظهارات فردی برخی از متهمان اختصاص دارد.
برخلاف معمول، متهمان این دادگاه در اظهاراتی که می کنند به جای دفاع در برابر اتهامات، معمولا به ایراد شهادت علیه خود و متهم کردن دوستان و همفکرانشان به انواع تخلفات و ابراز رضامندی و قدردانی از مقامات قضایی، زندانبانان، بازجویان و سایر ماموران بازداشتگاه می پردازند.
نمایش جلسات قبلی این دادگاه از شبکه تلویزیون دولتی ایران و انتشار جزئیات آن در رسانه ها با انتقاد گسترده و در مواردی استهزا در سطح داخلی و بین المللی مواجه بوده و حتی باعث صدور بیانیه های چند تن از مراجع تقلید در مذمت این نوع محاکمه و بی اعتباری دادگاه شد.
به همین دلیل، برخی از ناظران گفته بودند ممکن است مقامات قضایی به منظور جلوگیری از خدشه دار شدن اعتبار جمهوری اسلامی و قوه قضائیه از ادامه این محاکمات خودداری ورزند هر چند این نظر هم مطرح شده بود که هدف مقامات ارشد جمهوری اسلامی اجرای عدالت و حتی مجازات مخالفان خود نیست بلکه ارعاب معترضان و مخالفان است و در نتیجه، محاکمات ادامه خواهد داشت.
البته مقامات قضایی و دولتی و رسانه های وابسته به دولت از برگزاری این محاکمات حمایت کرده و محاکمه شوندگان را به آنچه که انقلاب نرم یا مخلمین خوانده اند متهم ساخته اند.
خبرگزاری ایرنا در گزارش خود از "چهارمین جلسه محاکمه برخی دستگیر شدگان در آشوب های اخیر" نوشته است که صلواتی، قاضی پرونده، در آغاز جلسه گفت که قاضی دادگاه در رسیدگی به اتهامات بی طرف است.
وی گفت که طبق ماده 188 قانون آیین دادرسی کشوری، دادگاه به طور علنی برگزار می شود و افزود که طبق ماده 192 همین قانون، متهمان باید در جریان محاکمه "خلاف حقیقت، وجدان، قوانین، ادب و نزاکت سخن نگویند و از بیان اسامی افراد و شخصیت هایی که در پرونده متهمین نیستند خودداری" کنند و افزود اینگونه مطالب باید در جلسه غیرعلنی دادگاه مطرح شود.
در حالیکه برخی از طرفداران دولت خواستار بازداشت و محاکمه برخی رهبران مخالف دولت بوده اند، اظهارات قاضی صلواتی باعث این نگرانی شده که ممکن است برای پیگرد این شخصیت ها، موضوع اعترافات متهمان در جلسات غیرعلنی مطرح شود.
در عین حال، در جلسه روز سه شنبه، برخی از متهمان در اعترافات خود بدون مداخله و ممانعت قاضی، اشخاص دیگری را به ارتکاب تخلفات گوناگون متهم ساختند.
پیش از این، برخی از شخصیت های اصلاح طلب هشدار داده بودند که حکومت در نظر دارد با از میان بردن تمامی گروه های منتقد، صحنه سیاسی ایران را، به گفته آنان، به تک صدایی مبتلا کند.
افطار کنار دیوار اوین
محمود رضاییان مدیرعامل سازمان بهشت زهرا برکنار شد
تجری عضو کمیته ویژه کمیسیون امنیت ملی مجلس برای پیگیری وضعیت بازداشتگاهها و بازداشتشدگان پس از انتخابات خبر منتشره دفن دسته جمعی کشته شدگان حوادث اخیر در بهشت زهرا را فقط پس از چند ساعت از انتشار آن و بدون هیچگونه تحقیق و بررسی تکذیب کرد.
این عضو اصولگرای راهیافته به مجلس هشتم به خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس "پارلماننیوز" ، در حالی که رسوایی رفتارها در بازداشتگاهها گوش فلک را کر کرده است و حتی جنتی هم بر بدرفتاریها صحه گذاشته، با تاکید گفته است:"آنچه که ما در این مدت دیدهایم شفافیت در نحوه بازداشتها و برخوردها بوده است"
پایگاه اطلاع رسانی نوروز در روزهای گذشته خبری را منتشر کرد مبنی بر اینکه در روزهای 21 و 24 تیرماه پیکر دهها نفر از هموطنانمان بدون شناسائی و بدون درج مشخصات شخصی و صرفا با یک شماره جواز دفن در قطعه 302 بهشت زهرا به خاک سپرده است که این خبر بطور شتابزده از سوی آقای تجری راهیافته به مجلس هشتم ، که ظاهرا خود مسئولیت پیگیری و تحقیق در این باره را دارد ، تکذیب شد .
آقای تجری از آنجا که بر دفاع از حقوق مردم سوگند یاد کرده است خوب بود قبل از تکذیب این خبر برای حمایت از مردمی که با رای آنها به مجلس راهیافته و برای دفاع از حقوقشان سوگند شرافت خورده اند لااقل چند دقیقه ای وقت می گذاشتند و تا بهشت زهرای تهران قدم رنجه! می فرمودند تا دریابتد در قطعه 302 قبور دهها نفر از هموطنانمان را که بدون نام و صرفا بر اساس شماره جواز دفن به خاک سپرده شده اند ! حالاهم دیر نشده و جهت اطلاع ایشان و هر مسئولی که خود را نسبت به حقوق شهروندان ایرانی مسئول می داند و خواهان پیگیری و تحقیق پیرامون این موضوع می باشد بر آن شدیم تا شماره جوازهایی راکه برای دفن این عزیزان جانباخته صادر شده و در بالای سر این قبور تا این ساعت نصب بوده است منتشر نماییم تا شاید آقای تجری و دیگر دوستانشان کمی هم به وظایف اصلیشان که دفاع از حقوق و منافع این مردم است بیاندیشند.
21/4/88
نوروز: پیکر پاک صدها شهید اعتراضات مردمی یک ماه اخیر در سردخانه ای در جنوب غربی تهران نگهداری می شود.
در حالی که بسیاری از خانواده های زندانیان در بند همچنان نگران عزیزانشان از این نهاد به آن سازمان و از این زندان به آن دادگاه سرگردان و حیران بازی داده می شوند و هیچ مقام مسئول و غیر مسئولی در کشور حاضر به پاسخگویی به این خانواده های نگران نیست، برخی از خانواده ها را به محل نامعلومی دعوت می کنند و بعد از توجیه و تهدید آنها به آسیب دیدن دیگر اعضای خانواده و همچنین گرفتن تعهد مبنی بر عدم اطلاع رسانی در مورد مرگ فرزندانشان و امضاء اوراقی با اینمضمون که تائید می کنند عزیزانشان بر اثر تصادف و یا دیگر حوادث طبیعی جان سپرده اند جنازه های آنها را تحویل خانواده های داغدار می دهند.
به گزارش خبرنگار نوروز به نقل از یکی از این خانواده ها که نخواست نامش فاش شود، وی را به سردخانه ای در جنوب غربی تهران که مخصوص نگهداری میوه و محصولات لبنی بوده است برده اند و آلبومی در اختیارش گذاشته اند که تصویر صدها کشته در آن بوده است تا جنازه فرزندش را از بین آنها پیدا کند. به گفته وی دیدن تصاویر کشته سدها نزدیک به نیم ساعت به طول انجامیده است.وی افزود در زمان خروج از این سردخانه پیکر صدها شهید را دیده است که در آنجا روی هم گذاشته شده بودند. این مادر داغدار می گوید با آنکه جنازه فرزندم را پیدا نکردم اما با دیدن آنهمه جنازه که رو هم دپو شده بود از هوش رفته ام و وقتی به هوش آمدم که در بیرون سرخانه و در ماشین بوده ام.
همه اینها در حالیست که تمامی مقامات نظامی کشور در هفته های اخیر استفاده از سلاح گرم را در درگیری های تهران رد کرده اند و مشخص نیست این همه شهید و کشته که هر روز تنها نام برخی از آنها منتشر می شود به چه صورت کشته و شهید شده اند.
قطعه 302 بهشت زهرای تهران
این تصویر پیکر پاک شهید بهزاد مهاجر است که بطور کاملا منجمد تحویل این خانواده داغدار و فرهیخته شده است.
قطعه ای از بهشت زهرا سبز شده است بیست و یکم و بیست و چهارم تیرماه در بهشت زهرای تهران چه خبر بوده است؟
پیکر دهها نفر از شهروندان تهرانی در تاریخ های 21 و 24 تیرماه بدون اسم و مشخصات فردی در قطعه 302 بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شده است.
نوروز:یکی از پرسنل زحمت کش بهشت زهرای تهران به خبرنگار نوروز گفت:"در روزهای 21 و 24 تیرماه جنازه هایی بدون نام و مشخصات و تحت تدابیر شدید امنیتی، به این قبرستان آورده شده و با صدور اجباری جواز دفن برای آنها در قطعه 302 به خاک سپرده شده است.
با پیگیرهای خبرنگار نوروز از بهشت زهرای تهران، روز بیست و یکم تیرماه از بین جوازهای دفن صادر شده در آن قبرستان، 28 جواز بدون ذکر نام و نام خانوادگی صادر شده و همگی در قطعه 302 به خاک سپرده شده اند. 24 تیرماه نیز 16 جواز دفن با شرایط فوق صادر شده است.
گفتنی است سایت نوروز در تاریخ 24 تیرماه نیز به نقل از خانواده یکی از شهدای حوادث اخیر، از وجود دهها جنازه در سردخانه ای در جموب غربی تهران خبر داده بود، که با تحویل جنازه های منجمد به خانواده ها در روزهای بعدی این خبر تا حدودی مورد تائید قرار گرفت.
لازم به ذکر است، اجساد در سردخانه های پزشکی منجمد نمی شود اما به دلیل اینکه این جنازه های در سردخانه های صنعتی نگهداری شده بودند، اجساد منجمد شده و به فرم خود را از دست داده بودند.
به نظر می رسد پس از دیده شدن جنازه های شهدا در سردخانه های صنعتی و وحشت از انتشار اخبار آن توسط خانواده ها، جنازه ها بدون شناسائی به بهشت زهرا برده شده و به خاک سپرده شده اند.
پی گیری خبرنگار سایت نوروز از مسئولین بهشت زهرا در روزهای اخیر بی نتیجه بوده است و هیچکدام از آنها حاضر به پاسخگویی در مورد این اجساد نبوده اند. با اینحال با همکاری برخی از پرسنل آ سازمان با خبرنگار نوروز، شماره جواز دفن شهدایی که بدون نام در قطعه 302 به خاک سپرده شده اند در اختیار سایت نوروز قرار گرفته است که در صورت لزوم منتشر خواهد شد.
۱۳۸۸ شهریور ۱, یکشنبه
مدیریت وزارتخانه های استراتژیک به نظامیان سپرده می شود
در میان ۲۱ وزیر پیشنهادی دولت دهم به مجلس شورای اسلامی ۸ تن از وزرای پیشنهادی دارای سابقه نظامی، مسئولیت های مهم در وزارت دفاع و یا سابقه امنیتی هستند.
حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر پیشنهادی اطلاعات، احمد وحیدی وزیر پیشنهادی دفاع، و محمد نجار وزیر پیشنهادی کشور از وزرای پیشنهادی هستند که دارای سابقه فرماندهی ارشد در سپاه پاسداران هستند.
مسعود میرکاظمی، فاطمه آجرلو، علی اکبر محرابیان، سید محمد حسینی، کامران دانشجو و مرتضی بختیاری نیز ۵ وزیر پیشنهادی هستند که در رده های میانی نهادهای نظامی و امنیتی به فعالیت اشتغال داشته اند.
حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر پیشنهادی اطلاعات ۵۲ ساله متولد شهرضای اصفهان، از سال ۱۳۶۱ به ترتیب سمت هایی چون مسئول عقیدتی - سیاسی کمیته انقلاب اسلامی تهران"، "مسئول سیاسی نمایندگی آیت الله خمینی در قرارگاه کربلا و قرارگاه خاتم سپاه پاسداران داشته است. از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۵ نیز به دنبال تفکیک سپاه پاسداران به ۳ نیروی زمینی، هوایی و دریایی آقای مصلحی ابتدا به ترتیب به عنوان نماینده ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه تهران و پس از آن به همین سمت در نیروی هوایی سپاه تهران و بسیج پایتخت منصوب شده است.
او از سال ۸۵ تاکنون نیز در سمت نمایندگی ولی فقیه در سازمان حج و اوقاف به فعالیت مشغول بوده است. حجت الاسلام مصلحی درباره سوابق نظامی و امنیتی خود بر ارتباط نزدیک با حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران تاکید دارد.
سرتیپ محمد نجار وزیر دفاع فعلی و وزیر پیشنهادی برای وزارت کشور دولت دهم نیز از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران است. آقای نجار از اواخر سال ۱۳۵۷ به عضویت سپاه در آمد و در سال ۶۱ به ریاست تعاون کل سپاه رسید. او همچنین مدتی در ستاد فرماندهی کل و ستاد مرکزی سپاه پاسداران مسئول ارزشیابی استان سیستان و بلوچستان بود.
قائم مقامی گروه جنگ افزار وزارت سپاه، ریاست گروه صنایع تسلیحاتی ساصد، و معاونت اجرائی سازمان صنایع دفاع در گروه صنایع تسلیحاتی و مهماتسازی ساصد از سال ۶۵ تا ۸۶ که به وزارت دفاع دولت نهم رسید، از دیگر فعالیت های نظامی سرتیپ محمد نجار وزیر پیشنهادی برای وزارت کشور است.
سرتیپ پاسدار احمد وحیدی جانشین فعلی وزیر دفاع و وزیر پیشنهادی برای وزارت دفاع در دولت دهم شاید مشهورترین چهره نظامی دولت آینده نیز به شمار می آید. خبرگزاری فارس از آقای وحیدی به عنوان یکی از "چهرههای دفاعی و امنیتی کشور" نام برده که "نقش مؤثری در تاسیس وزارت اطلاعات داشته و سوابق مدیریت ارشد در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در کارنامه وی وجود دارد."
او از نخستین سال های پس از انقلاب به عضویت سپاه پاسداران در آمد و سمت هایی چون فرمانده اطلاعات سپاه، فرمانده نیروی قدس شاخه برون مرزی سپاه پاسداران را در سال های متمادی بر عهده داشته است.
سرتیپ وحیدی در دوره وزارت علی شمخانی به عنوان معاون طرح و برنامه وزارت دفاع منصوب شد و در دولت اول محمود احمدی نژاد با حکم وی به عنوان نماینده نیروهای مسلح در تدوین برنامه پنجم منصوب شد. احمد وحیدی در چند سال گذشته ریاست کمیسیون سیاسی، دفاعی و امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشته و همزمان قائم مقام وزیر دفاع در دولت نهم نیز بوده است.
صدور اعلان قرمز و حکم جلب بین المللی از سوی پلیس بین الملل اینترپل در نوامبر سال ۲۰۰۷ برای سرتیپ احمد وحیدی در جریان پرونده انفجار مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین به عنوان فرمانده وقت نیروی قدس و به اتهام دخالت در این بمبگذاری در کنار علی فلاحیان وزیر اطلاعات وقت، محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران و دو دیپلمات دیگر و عماد مغنیه از رهبران حزب الله لبنان که اوایل سال 2008 در انفجار بمبی در سوریه کشته شد، برای وزیر پیشنهادی دفاع در روزهای اخیر شهرتی بین المللی به دنبال داشته است.
مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی دولت نهم و وزیر پیشنهادی برای وزارت نفت در دولت دهم نیز از وزرایی است که سابقه فعالیت در سپاه پاسداران را دارد. آقای میرکاظمی تا پیش از انتصاب به وزارت بازرگانی رئیس مرکز مطالعات بنیادی سپاه پاسداران بود و از سال ۱۳۶۰ تا ۶۷ نیز ریاست برنامه ریزی پشتیبانی فنی جنگ را بر عهده داشت.
معاونت پژوهش دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه امام حسین وابسته به سپاه از سال ۷۲ تا ۷۵، و قائم مقام ریاست دانشکده فنی دانشگاه امام حسین در سال های ۷۵ تا ۷۶، مدیرعامل سازمان اتکا وزارت دفاع، مشاور وزیر دفاع در دوره وزارت علی شمخانی، و رئیس مرکز مطالعات لجستیکی از دیگر سمت های نظامی وزیر پیشنهادی نفت است. فاطمه آجرلو نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی و وزیر پیشنهادی رفاه و تامین اجتماعی نیز تا پیش از نمایندگی مجلس مسئول بسیج دانشجویی خواهران استان تهران بود.
او که در زمان انقلاب ۱۳ سال داشت در سال های نوجوانی به عنوان پرستار به سپاه پاسداران پیوست و در جوانی به عضویت این نهاد نظامی در آمد. فاطمه آجرلو بنا بر زندگی نامه خودنوشت اش مراتب ترقی در سپاه پاسداران را با انتصاب به عنوان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرج طی کرده و به عنوان ریاست بسیج دانشجویی استان تهران رسیده است.
علی اکبر محرابیان وزیر ۴۰ ساله صنایع و معادن در اواخر دولت نهم که برای انتصاب در همین سمت در دولت دهم به مجلس معرفی شده نیز از خود به عنوان «رزمنده دوران دفاع مقدس و بسیجی فعال» یاد کرده و در زندگی نامه اش آخرین سمت خود در نهادهای نظامی را «عضو شورای فرماندهی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران» اعلام کرده است.
سید محمد حسینی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه بر عضویت در جهاد سازندگی و سپاه پاسداران به گفته خودش در عملیات هایی چون «شکست حصر آبادان، بیت المقدس، رمضان، والفجر ۳، خیبر، بدر، کربلایی ۴ و مرصاد» را دارد.
کامران دانشجو وزیر پیشنهادی برای وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری نیز تا پیش انتصاب به استانداری تهران و پس از آن جانشینی وزیر کشور در دولت نهم، سابقه فعالیت در وزارت دفاع را در کارنامه خود ثبت کرده است. رئیس مرکز تحقیقات فناوری های نوین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آخرین سمت آقای دانشجو تا قبل از استانداری تهران بود.
سید مرتضی بختیاری وزیر پیشنهادی دادگستری نیز از جمله وزرای دولت نهم است که در گذشته دارای سوابق قضائی و امنیتی بوده است.آقای بختیاری که ۵۷ سال دارد هم اکنون استاندار اصفهان است اما سابقه مدیرکلی دادگستری در استان های خراسان و فارس را دارد، و سال ها ریاست سازمان زندان ها و اقدامات تامینی را بر عهده داشته است.
در میان وزرای معرفی شده برای دولت نهم نیز ۹ وزیر پیشنهادی سابقه عضویت در نهادهای نظامی و از جمله سپاه پاسداران را داشتند. محمدحسین صفارهرندی، داود دانشجعفری، محمدنجار، سید محمد جهرمی، مسعود میرکاظمی، پرویز فتاح، علیرضا طهماسبی هفت وزیر دولت نهم بودند که سابقه عضویت و مسئولیت هایی در سپاه پاسداران را داشتند.
غلامحسین محسنی اژه ای وزیر اطلاعات و مصطفی پور محمدی وزیر کشور در ابتدای تشکیل دولت نهم دو چهره امنیتی و اطلاعاتی کابینه نهم بودند که هیچ یک دوره وزارت خود را با پایان نبرده و هر دو از وزارت برکنار شدند. در اواخر عمر دولت نهم نیز صادق محصولی از فرماندهان ارشد سپاه به سمت وزارت کشور منصوب شد اما اکنون او در فهرست ۲۱ وزیر پیشنهادی کابینه دهم جایی ندارد. چنانکه به جز مسعود میرکاظمی و محمد نجار سایر وزرایی که سابقه نظامی داشتند هر یک به طریقی از دولت محمود احمدی نژاد کنار گذاشته شدند.
اگرچه در اغلب دولت های پس از انقلاب تعدادی از وزرا سوابق نظامی و امنیتی نیز داشته اند اما معرفی تعدادی قابل توجهی از نظامیان به عنوان وزرای پیشنهاد دولت نهم به مجلس در سال ۸۴ ورود نظامیان به دولت انتقاداتی را نیز برانگیخت.
در همان زمان محمد حجازی فرمانده وقت بسیج با انتقاد از آنچه "جوسازى در باره ورود پاسداران به دولت" نامید، گفت "بسیارى از مسؤولین نظام سابقه پاسدارى دارند و این مسأله چیز جدیدى نیست". او افزود که "سپاه به مرکزى براى تربیت کادرهاى ارزشمند و توانمند نظام تبدیل شده است".
در روزهای اخیر نیز حسن فیروز آبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به خبرگزاری رسمی ایرنا گفت که سه وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه های اطلاعات، کشور و دفاع مورد تائید فرماندهان نظامی هستند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح که بارها حمایت خود از آقای احمدی نژاد را اعلام کرده درباره سایر وزرای پیشنهادی اظهار نظر نکرد اما همین تائید نیز می تواند بیانگر تلاش آقای احمدی نژاد برای جلب نظر فرماندهان ارشد نظامی باشد.
در این میان برای اولین بار است که مدیریت وزارت نفت به یکی از نظامیان سابق سپرده می شود، کاری که آقای احمدی نژاد چهارسال پیش نیز قصد داشت با معرفی صادق محصولی به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به انجام برساند اما با مخالفت مجلس هفتم با وزارت آقای محصولی، ناتمام ماند.
۱۳۸۸ مرداد ۳۱, شنبه
دستور توقیف روزنامه کیهان "تکذیب شد"
یک مقام قضایی جمهوری اسلامی خبرهای مربوط به دستور توقیف روزنامه کیهان را تکذیب کرده است.
به گزارش واحد مرکزی خیر، ابوالحسن پورحسینی، مدیر روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، گفته است که خبر درخواست توقیف این روزنامه که روز پنجشنبه در برخی خبرگزاری ها انتشار یافته بود تکذیب می شود.
شامگاه پنجشنبه آقای پورحسینی گفت که هیچ دستوری از سوی دادسرای تهران برای توقیف این روزنامه صادر نشده است.
پیش از آن نیز خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - به نقل از مشاور حقوقی حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان، گزارش کرده بود که "توقیف روزنامه کیهان صرفا یک شایعه است."
به گفته این شخص، شایعه توقیف روزنامه کیهان از سوی وکیل یکی از شاکیان این روزنامه مطرح شد اما در این مورد، دستوری از سوی مقامات دادستانی تهران یا وزارت ارشاد به کیهان ابلاغ نشده است.
مشاور حقوقی مدیرمسئول روزنامه کیهان گفت که این خبر صرفا در حد یک شایعه است و اعتباری بیش از این ندارد.
روز پنجشنبه، به نقل از محمود علیزاده طباطبایی، وکیل علیرضا بهشتی، مشاور ارشد میرحسین موسوی، گزارش شد که به دلیل بی اعتنایی حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان، به احضاریه بازپرس شعبه نهم دادسرای کارکنان دولت، دستور توقیف این روزنامه توسط قاضی صادر و برای کسب موافقت، به دادستانی تهران ارسال شده است.
توقیف روزنامه مستلزم صدور حکم از سوی دادستان تهران بوده و آقای علیزاده طباطبایی گفت که در صورت مخالفت دادستان با دستور بازپرس، این پرونده برای حل اختلاف به دادگاه ارجاع خواهد شد.
مواضع مدیر کیهان
شکایت میرحسین موسوی از روزنامه کیهان به انتشار مطلبی در این روزنامه ارتباط دارد که در آن، آقای موسوی تلویحا به داشتن ارتباط با ترور یکی از شخصیت های محافظه کار در اوایل دهه 1980 متهم شده است.
منتقدان کیهان از حسین شریعتمداری به عنوان یکی از بنیادگرایان افراطی در ایران نام می برند که با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ارتباط نزدیک دارد و از سرکوب خشونت آمیز مخالفان حمایت می کند.
آقای شریعتمداری، که منصوب آیت الله علی خامنه ای است، رهبر جمهوری اسلامی است، معمولا موضعی به شدت ضد غربی اتخاذ می کند و دیدگاه های خود از جمله شدت عمل در برابر منتقدان را براین اساس توجیه می کند.
در تحولات بعد از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در ایران و اعتراضات به آنچه که تقلب در انتخابات خوانده شده، آقای شریعتمداری به شدت تمامی مخالفان و منتقدان محمود احمدی نژاد را هدف حمله قرار داده و برخورد خشونت آمیز با معترضان را موجه دانسته است.
پس از انتشار اظهارات وکیل میرحسین موسوی در مورد احتمال توقیف روزنامه کیهان در روز پنجشنبه، برخی از منتقدان دولت این احتمال را مطرح کردند که با توجه به تعطیلیی و محدودیت شدید رسانه های غیر دولتی و بازداشت و اعمال فشار کم سابقه بر روزنامه نگاران مستقل، ممکن است مقامات قضایی با توقیف موقت کیهان در صدد ارائه چهره ای بی طرفانه تر از خود برآمده باشند.
در مقابل، سایت های طرفدار دولت تاکید کردند که در حالیکه مقابله شدیدتر با منتقدان در شرایط کنونی ضرورت دارد، بعید است که مقامات دولتی یکی از ابزار مهم تبلیغاتی خود را تعطیل کنند.
در صورت عدم خودداری آقای شریعتمداری از اجرای احضاریه بازپرس شعبه نهم دادسرای کارکنان دولت، مشخص نیست که مقامات قضایی به این اقدام که معنی تخلف از دستور قضایی است، چه واکنشی نشان خواهند داد.
مسئولیت دادسرای کارکنان دولت رسیدگی به اتهامات مقامات کشوری و لشکری و همچنین جرایم مطبوعاتی است و سرپرست آن با حکم دادستان تهران منصوب می شود.
نباید با اجتماعات "پرخاشگری" کرد
فرمانده نیری انتظامی ایران درباره حوادث بعد از انتخابات در ایران گفت نباید با اجتماعات مردم با "پرخاشگری" برخورد کرد.
اسماعیل احمدی مقدم که در مراسم معارفه فرمانده انتظامی استان قم سخن می گفت هم چنین گفت باید با استفاده از ابزار و روش های جدید بیشترین خدمات را به مردم ارایه و با بهترین روش با اجتماعات احتمالی برخورد کرد.
آقای احمدی مقدم با اشاره به اینکه، باید "سر منشاء" و "مسببین" این "فتنه ها" را پیدا کرد گفت "در جریانات اخیر ما مشکلاتی داشتیم اما شجاعانه به آنها اعتراف می کنیم و قرار نیست همه چیز خوب باشد."
او همچنین تاکید کرد که نیروی انتظامی از متهمان این وقایع به زور اعتراف نگرفته است.
فرمانده پلیس ایران افزود، زمانی که جامعه دچار آشفتگی و نا هنجاری است، گناهکار و بی گناه از همدیگر قابل تشخیص نیستند و هردو صدمه می بینند.
رایزنی مراجع تقلید قم و نجف در بحران اخیر
خبرهای رسیده از ایران حاکیست که رایزنی های مراجع و علمای شیعه قم و نجف برای پیگیری وقایع اخیر این کشور همچنان ادامه دارد و پیش بینی می شود که در ایام ماه رمضان ابعاد تازه تری به خود بگیرد.
اخیرا آیت الله حسینعلی منتظری و آیت الله جواد شهرستانی نماینده تام الاختیار آیت الله سیستانی از مراجع بزرگ تقلید شیعیان به طور جداگانه با هیاتی از اصلاح طلبان دیدار و گفتگو کرده اند.
عبدالله نوری، روحانی اصلاح طلب به همراه غلامحسین کرباسچی، عبدالمجید معایخواه و محمود حجتی، وزیر سابق کشاورزی، در این دیدار از مراجع بزرگ تقلید شیعیان در قم و نجف خواسته اند که در ارتباط با وقایع اخیر ایران از خود تحرک بیشتری نشان دهند.
حسن یوسفی اشکوری، پژوهشگر دینی به بخش فارسی بی بی سی گفت که نظر صریح علما و مراجع تقلید در جدال های سیاسی جاری جمهوری اسلامی موثر است.
وی افزود: "طبیعی است که اگر علما و مراجع تقلید در بحران اخیر اظهارنظر و یا میانجیگری کنند و در جهت جلوگیری از خلافکاری ها، ستم ها و همینطور تجاوز به حقوق مردم توسط حکومت ایران اقدام کنند بسیاری از مشکلات مرتفع می شود."
پیشتر آیت الله شبیری زنجانی در جریان دیدار با آیت الله صافی گلپایگانی دو تن از مراجع تقلید شیعه،/ نسبت به کشتار معترضان در ایران ابراز نگرانی کرده بود.
گفته می شود که آیت الله شبیری زنجانی، همانند دیگر مراجع نجف اعتقادی به اختیارات وسیع حکومتی فقها ندارد. آیت الله منتظری از مراجع تقلید چندی پیش به سران جمهوری اسلامی هشدار داد که از سرنوشت محمدرضا پهلوی، آخرین پادشاه ایران درس عبرت بگیرند.
روزنامه کیهان نسبت به دیدار اخیر عبدالله نوری و گروهی از اصلاح طلبان با مراجع و علما واکنش تندی نشان داده و از جمله آقایان منتظری، صانعی و بیات را که همگی از علمای قم هستند به ایفای نقش در سناریوی اتهام پراکنی و ایجاد التهاب در فضای سیاسی ایران متهم کرده است.
در عین حال روزنامه کیهان به دیدار این هیات با نماینده تام الاختیار آیت الله سیستانی در ایران اشاره ای نکرده است. از این رو به نظر می رسد که ملاقات عبدالله نوری با آیت الله شهرستانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
حسن شریعتمداری، پژوهشگر دینی به بخش فارسی بی بی سی گفت که مقلدان آیت الله سیستانی در ایران می خواهند بدانند که نظر مرجع تقلیدشان نسبت به وقایع اخیر در این کشور چیست. وی افزود؛ "آیت الله سیستانی بزرگترین مرجع تقلید کنونی جهان تشیع هستند و از آن جا که وجهه مذهبی تشیع در خطر است باید در این بحران به وجود آمده دخالت کنند."
به گفته آقای شریعتمداری، "اغلب مقلدان آیت الله سیستانی در ایران هستند و از آن جا که در جریان ناآرامی های اخیر ایران به تعداد کثیری از معترضان ظلم شده است، بنابراین توقع ناروایی نیست که ایشان به طور بارزی در این قضیه وارد شوند."
بنابر گزارش ها، تعدادی از مراجع تقلید در قم همچنان در آستانه ماه رمضان به رایزنی های خود برای مقابله با حاکمیت فضای سرکوب در این کشور ادامه می دهند و پیش بینی می شود که این تحرکات در روزهای آتی ابعاد تازه تری به خود بگیرد.
گفته می شود که حوزه های علمیه قم و نجف در مشارکت مردم در تحولات سیاسی دوران معاصر ایران نقش مهمی داشته اند. به نحوی که حتی در نهضت اسلامی سال ۱۳۴۲ نقش علمای نجف بیشتر از علمای قم در تحولات آن زمان و اعتراض به رژیم شاه بود.
حسن یوسفی اشکوری به بخش فارسی بی بی سی گفت، "در گذشته این شرایط سیاسی در ارتباط با ایران و عراق وجود نداشت. از این جهت من فکر می کنم که آقای سیستانی موقعیت بسیار حساسی دارند و نمی توانند به صراحت وارد قضایای جاری ایران بشوند.
در عین حال آقای اشکوری می گوید که آیت الله سیستانی می تواند به نحو غیرمستقیم با رهبر جمهوری اسلامی وارد مذاکره شده و حداقل از ادامه تظلمات حکومت ایران جلوگیری کند.
چندی پیش آیت الله یوسف صانعی از مراجع تقلید قم طی سخنانی از برخوردهای خشن هفته های گذشته با مردم معترض در ایران به شدت انتقاد کرد و گفت که مردم از بعضی مسئولان متنفر شده اند.
آیت الله صانعی همچنین گفت: آخوندی که با مردم درگیر می شود بی انصافی می کند و کیفرش را خواهد دید.
بعضی از کارشناسان می گویند که رفتار مذهبی مردم ایران در طول سی سال گذشته تفاوت های آشکاری داشته است.
حسن شریعتمداری به بخش فارسی بی بی سی گفت، "بی گمان عده زیادی از مردم ایران با توجه به رفتاری که حکومت فعلی این کشور تحت نام اسلام و جمهوری اسلامی با آنها کرده، اساس عقایدشان دچار تزلزل شده است."
با این همه آقای شریعتمداری می گوید که عده زیادی از طرفداران این حکومت اصولگرایان معتقدی هستند که ارتباط تنگاتنگی با مراجع تقلید دارند و بی گمان فتاوی شرعی و سخنان علما در امر به مسالمت با مردم می تواند در نگرش آنها تاثیر مثبت بگذارد.
به این ترتیب می توان گفت که ادامه تلاش روحانیون منتقد در ایران، نشانه ای از تلاش روحانیت و مرجعیت برای حفظ موضع مستقل در برابر حاکمیت جمهوری اسلامی در این کشور دانست، به ویژه آن که از نظر روحانیون معترض در ایران، این تحولات در یک ماه باقیمانده به تشکیل جلسه خبرگان رهبری از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
جنتی: چرا سران دستگیر نشدند؟
آیت الله احمد جنتی، امام جمعه موقت تهران امروز در نماز جمعه درباره وقایع بعد از انتخابات سوال کرد، "چرا سران دستگیر نشدند؟ چرا آنهایی که همه میدانند ریشه فتنه و امالفساد بودند دستگیر نشدند؟"
امام چمعه موقت تهران، گفت که انتظار دارد در قوه قضاییه با ریاست جدید، " گلوی کسانی گرفته شود که گردنکلفت هستند" و با اینکه" آن گلوها را گرفتن آسان نیست، ولی اول باید همانها را گرفت و از آنجا باید شروع شود. "
دبیر شورای نگهبان همچنین گفت "فرد آفتابه دزد را هر کسی میتواند بر سرش بکوبد و جلویش را بگیرد تا آفتابه را ندزدد ولی باید به کسانی رسید که گنجها را غارت میکنند چون اگر آنها سرکوب شوند بقیه دیگر جرات نمیکنند گناه و ظلم کنند."
به اعتقاد آقای جنتی "علت این که این افراد به خود اجازه ظلم میدهند این است که میبینند خیلیها ظلم میکنند و هیچ طور هم نمیشود و راست راست در خیابان راه میروند و کسی هم احوالشان را نمیپرسد پس معلوم میشود قدرت دفاعی در برابر ظلم وجود ندارد."
'ایران ۷۰ روز ذخیره بنزین دارد'
وزارت نفت ایران اعلام کرد در انبارهای خود حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر ذخیره استراتژیک بنزین دارد.
خبرگزاری مهر از قول وزارت نفت گزارش داده است این میزان، ۲۵۰ میلیون لیتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
مصرف روزانه بنزین در ایران حدود ۶۷ میلیون لیتر در روز است اما پالایشگاههای داخلی هر روز ۴۴ تا ۴۵ میلیون لیتر از این میزان را تهیه می کنند بنابراین برای تامین سوخت روزانه در ایران بیش از ۲۰ میلیون لیتر بنزین باید وارد شود.
به این ترتیب میزان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر ذخیره بنزین که در صورت فعال بودن تمام ظرفیت پالایشگاهها تامین می شود، تنها کفاف ۷۰ روز مصرف داخلی را خواهد داد.
مجلس سنای آمریکا به تازگی لایحه ای تصویب کرده که بر اساس آن کمپانی هایی که به ایران بنزین بفروشند از سوی وزارت انرژی آمریکا تحریم خواهند شد.
ایران در چند سال اخیر به دلیل شرایط سیاسی و اجتماعی و نگرانی از احتمال اعمال تحریم بنزین از سوی بازارهای بین المللی طرح های ویژه ای مانند سهمیه بندی بنزین را اجرا و اعلام کرده با این اقدامات در صرفه جویی بنزین موفق بوده است.
این در حالیست که محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران پیشتر گفته بود ایران قادر است با ایجاد برخی تغییرات در خطوط تولید پالایشگاهها، تمام بنزین مورد نیاز خود را تامین کند.
۱۳۸۸ مرداد ۲۷, سهشنبه
هشدار دفتر تحکیم و سازمان ادوار تحکیم در خصوص عواقب برخورد با کروبی
کار را از اینکه هست، دشوارتر نکنید
سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) و اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت) که از حامیان مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری بودند، با انتشار یک بیانیه مشترک تاکید کردند که وی و سایر رهبران جنبش اصلاحی مردم را در برابر موج توهینها و تهدیدات اخیر تنها نخواهند گذاشت.
متن کامل این بیانیه مشترک به شرح زیر است:
زمزمههای شومی که از مدتها پیش در محافل اقتدارگریان و عوامل و حامیان کودتای 22خرداد، مبنی بر برخورد قضایی با رهبران جنبش اصلاحی مردم ایران یعنی آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی جریان یافته بود، اندک اندک به تریبونهای رسمی و علنی راه یافته و برخی صاحب منصبان نابخرد در روزهایی که آبروی دستگاه قضایی به دلیل بازداشت و محاکمه نمایشی جمعی از دلسوزان و کوشندگان در راه منافع ملی و حقوق مردم، ریخته و خشم ملت از اینگونه رفتارها برانگیخته شده است، اظهاراتی در همین رابطه را مطرح کرده و میکنند.
چنین تهدیداتی به ویژه پس از انتشار نامه جناب آقای کروبی خطاب به رییس مجلس خبرگان رهبری، در تشریح عمق فجایعی که به دست عمال عدهای کودتاچی در بازداشتگاهها بر زندانیان میرود، شدت گرفته و سخنان هماهنگشده تعدادی از ائمه جمعه نشان دهنده آغاز رسمی و علنی پروژه برخورد قضایی با ایشان و سایر رهبران اصلاحات از سوی کسانی است که آشفتگی آنها از طرح اتهام شکنجه در زندانها، نشانههای قابل توجهای را پیشروی افکار عمومی قرار میدهد.
امروز توهینها و تهمتهای ناروایی که به کروبی نسبت داده میشود و جفاهایی که بر او میرود در واقع چیزی نیست جز پاشیدن خاک بر چهره آفتاب و کوششی قبیح برای انکار جنایاتی که وجدان مشترک یک ملت را متاثر کرده و لکه ننگی بر تاریخ این کشور گذارده است.
به عنوان بخشی از جامعه دانشگاهی کشور به متصدیان امور هشدار میدهیم راهی که در پیش گرفتهاید جز فساد و تباهی بیش از پیش برای شما ثمری ندارد. بنگرید که عاقبت عدم تمکین از اراده ملت چیست و چگونه در راه اصرار بر یک اشتباه، تا آنجا پیش رفتهاید که در تریبون نماز جمعه آبروی نظام را برابر با آبروی مشتی متجاوز به حقوق و نوامیس مردم تعبیر میکنند.
ما به عنوان سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت) که در دوره دهم انتخابات ریاست جمهوری با عنایت به مواضع توسعهگرا، حقطلبانه، صریح و جامع جناب آقای مهدی کروبی از کاندیداتوری ایشان پشتیبانی کردهایم، با صدور این بیانیه مشترک اعلام میداریم که حمایت از این بزرگوار تنها محدود به دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و ایام پیروزی و کامیابی نبوده و قطعا در روزهای سخت و دشواری که اقتدارگرایان نه تنها آراء ملت را به یغما برده بلکه امنیت، جان و آبروی آنان را نیز در راه غصب حکومت و امحای جمهوریت نظام نادیده انگاشتهاند، در کنار این سیاستمدار شجاع و حقطلب و نیز سایر راهبران جنبش اصلاحی مردم ایران خواهیم ماند.
همچنین به گردانندگان امور و تصمیمگیران نسبت به عواقب غیرقابل پیش بینی هرگونه برخوردی با آقایان کروبی و موسوی هشدار داده و به آنها متذکر میشویم که یکبار دیگر فریب سناریوهای خطرناک و بیپایه عدهای که حتی از پوشاندن آثار آشکار دستکاریشان در آراء ملت نیز ناتوانند، نخورده و کار را برای خود و کشور از این که هست دشوارتر نکنند و بدانند که بنای ظلم و دروغ سستتر از آن است که میپندارند.
سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت)
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت)
27/مرداد/1388
تا تهمانده آبروی نظام از بین نرفته، برگردید
جبهه مشارکت ایران اسلامی با انتشار بیانیهای ضمن اعلام حمایت همهجانبه از شیخ اصلاحات، هتاکیها و حد ناشناسیهای صورت گرفته علیه ایشان و توقیف روزنامه اعتماد ملی را شدیدا محکوم کرد و از عقلای موثر بر رفتار جریان حاکم خواست تا تهماندهی آبرو و سرمایههای نظام و انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان انقلاب از میان نرفته، ابتکار عمل را از دست آنها بگیرند و کشور را به مسیر اخلاق و عقلانیت و تجدید اعتمادهای از دست رفته هدایت کنند.
به گزارش موج سبز آزادی به نقل از سایت نوروز، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
وقایع پس از کودتای انتخاباتی 22 خرداد، با همه تلخکامیهای آن برکاتی نیز به همراه داشته است. از جمله این برکات شفاف شدن بیش از پیش مرزها، بازشناسی حد و قدر شخصیت ها و گروه ها، فرو ریختن رودرواسی هایی که حجابی بر شناخت مواضع حقیقی افراد و جناح ها بوده و رخ نمایی دوباره و بارز چهره های شجاع و اصیل و دلسوزی است که در برابر کژی ها سکوت پیشه نمی کنند. البته این اتفاقی که واکنش قابل پیش بینی محافل اقتدارگرا و ستاد کودتا را در پی داشته و آنها را در عصبانیتی شدید به رفتار و گفتاری نسنجیده و فراتر از حد و حدودشان سوق داده است.
در سیر این ماجرا، احزاب و گروه های منسجم و تاثیرگذار از سویی مورد تهاجم واقع شده اند و از سوی دیگر چهره های موثر و مورد وثوق جامعه همچون آقایان مهندس میرحسین موسوی و حجج اسلام و المسلمین سید محمد خاتمی و شیخ مهدی کروبی در نقطه کانونی هتاکی و تهدید از سوی محافل ستاد کودتا و جریان های رسانه ای شان قرار گرفته اند.
در روزهای اخیر این هجمه ها با توجه به رشادت و صراحتی که آقای کروبی در دفاع از حقوق و کرامت ملت از خود نشان داده اند و در نتیجه آن آب به لانه عنکبوتی اقتدارگرایان ریخته شده، حجم حملات به این یاور دیرین امام و انقلاب شکل مضاعفی یافته و حدناشناسان، تهدید به حد و تعزیر و اتهام زنی های مختلف به ایشان را در پیش گرفته اند.
عجیب آن است که بهانه این حملات افشاگری و بیان دلسوزانه آقای کروبی در دفاع از نظام و ملت بوده و اقتدارگرایان آن را موجب هتک نظام و انقلاب دانسته اند. عجیب است که همین چندی پیش کاندیدای مورد نظر آقایانی که امروز نگران آبروی نظام شده اند، تمام سال های پیش از ریاست جمهوری خود را بی حد و مرزی به زیر سوال برد و چهره های متعددی از نیروهای برجسته انقلاب را در غیابشان و از رسانه فراگیر سیما مورد اتهام قرار داد اما یک نفر از این دل آشوبان امروز در صدد محاسبه تعداد شلاق های تعزیری این اتهامات بر نیامد و پشت تریبون های مقدس، صدا بلند نکرد اما امروز که یک فرد موجه و شناخته شده به صراحت و صداقت در صدد دفاع از حقوق ملت و حفظ شان و آبروی نظام و انقلاب در مقابله با کژی ها بر آمده، ایشان را مورد آماج حملات خود قرار داده و حتی حق پاسخ گویی نیز برای وی قایل نمی شوند و روزنامه حزب اعتماد ملی را به سبب چاپ پاسخ دبیرکل آن به این اتهامات به محاق توقیف می کشانند. لابد انتظار دارند که همه نیز در برابر این جفاهای عریان زبان در کام گیرند تا یک وقت بساط سور و عیش انحصار قدرت و تحقق آرزوی دیرینه شان برای به انحراف کشاندن جمهوریت نظام که اسلامیت آن را نیز در معرض تهدید قرار داده، به صدای اعتراضی منقص نشود. هیهات که فرزندان امام و انقلاب چنین اجازه ای را به آنها بدهند.
جبهه مشارکت ایران اسلامی با محکوم کردن هتاکی ها و حدناشناسی های صورت گرفته علیه جناب آقای کروبی و توقیف روزنامه اعتماد ملی و اعلام حمایت همه جانبه خود از شیخ اصلاحات در برابر این حملات، بار دیگر دلسوزانه از عقلای موثر بر رفتار جریان حاکم می خواهد تا ته مانده آبرو و سرمایه های نظام و انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان با انقلاب از میان نرفته، ابتکار عمل را از دست آنها گرفته و کشور را به مسیر اخلاق و عقلانیت و تجدید اعتمادهای از دست رفته رهنمون کنند.
جبهه مشارکت ایران اسلامی
حمایت صریح میرحسین موسوی از افشاگری کروبی درباره تجاوز در زندانها
با پول و زور، ستمدیدگان را وادار به سکوت میکنند
مهندس میرحسین موسوی با ارسال نامهای به مهدی کروبی، از شجاعت و تعهد او تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که دیگر روحانیان برجسته کشور نیز در افشای جنایتها و تطهیر چهره اسلام با او همراهی کنند. موسوی در این نامه، دستپاچگی «رسانه غیرملی و روزنامههای کودتاچیان» را نشانهای از «خبرهای وحشتناکی که ما هنوز اطلاعی از آنها نداریم» و «آنکه دروغ چون چرکی مسموم روز به روز دامنه خود را گسترش میدهد» میداند و هشدار میدهد که کودتاچیان میخواهند با تهدید و ارعاب ستمدیدگان را به سکوت و انصراف از تظلم وادار کنند.
متن کامل نامه موسوی به کروبی را در پی میخوانید:
بسم الله الرحمن الرحیم
برادر گرامی،
حضرت حجت الاسلام و المسلمین کروبی
با سلام
جای تاسف است که در نظام اسلامی ما متصدیان چندان بیطاقت شدهاند که حتی تذکر را تاب نمیآورند. تذکر از سوی چه کسانی؟ از سوی برادرانشان، از سوی کسانی چون شما که عمرشان را صرف انقلاب و نظام اسلامی کردهاند.
نامه شما در مورد رفتارهای زشتی که در برخی بازداشتگاهها با زندانیان صورت گرفته است، رسانه غیرملی و روزنامههای کودتاچیان را دستپاچه کرده است. این همه دستپاچگی خبر از چه چیز میدهد؟ خبر از خبرهای وحشتناکی که ما هنوز اطلاعی از آنها نداریم. خبر از آنکه دروغ چون چرکی مسموم روز به روز دامنه خود را گسترش میدهد و به بهانه دفاع از «اصل نظام» غافلان را به حمایت از خود فرامیخواند و کسی نمیگوید که «اصل نظام» مردماند و حکومت بخش کوچکی از نظام و دولت بخش کوچکی از حکومت و مجموعه افرادی که اینگونه رفتارهای غیر انسانی را مرتکب شدهاند تنها بخش کوچکی از کارگزاران اجرایی کشورند.
از کسانی که در زندانها مورد تعدی و تجاوز قرار گرفتهاند، میخواهند که چهار شاهد عادل با شرایط ویژه ارائه کنند. آیا آنان برای بازداشتن دست خود از گناه هم چهار شاهد میطلبند؟ اینهایی که مرتکب جرم شدهاند، ایادی حکومت بودهاند. آیا حکومت علاقه ندارد بداند دستان او با مردم چه میکنند؟
سخن از دلجویی آسیب دیدگان حوادث اخیر گفته میشود. به راستی این آسیبها چگونه التیام خواهد یافت، وقتی که منکر اصل وقوعشان میشوند و با تهدید و ارعاب ستمدیدگان را به سکوت و انصراف از تظلم وادار میکنند؟ دلجویی با پول و زور ممکن نیست بلکه با رسیدگی سریع، صریح و دقیق به دادخواهی آنها و خانوادههایشان ممکن است.
به راستی وظیفه ایمانی و انسانی یک روحانی انقلابی که با گزارشها و مراجعات مکرر قربانیان چنین جنایاتی روبهرو شده است، آیا جز کاری است که شما انجام دادهاید؟ انتظار از روحانیت اسلام آن است که در ابلاغ رسالتهای الهی که بر دوش او قرار دارد، از خدا بترسد و از زورگویان و دروغزنان و متجاوزان، از تهدیدها و تضییقها و از هیچ چیز دیگری جز خدا نترسد. در این روزگار، کدام رسالت الهی سنگینتر از آن است که به صریحترین لهجه، اسلام را از فجایعی که رخ داده است و رخ میدهد، تبرئه کنیم؟ این رسالتی است که انجام آن جز از روحانیت متعهد بر نمیآید، و اگر در انجام آن کوتاهی شود، نخستین گروهی که از بابت آن ملامت خواهند شد، آنان خواهند بود.
عجبا اگر کسانی به جای پرداختن به این مسئولیت تاریخی، به راحتی بر روی آنچه انجام گرفته است چشم بپوشند، به صورتی که گویی انجام آن اعمال ناشایست بخشی از وظایف نیروهای امنیتی بوده است، و تنها گناه نابخشودنی و سزاوار واکنش آگاه کردن مردم از این فجایع است.
اینجانب به سهم خویش از شجاعت و تعهد شما تشکر میکنم و امیدوارم تلاشهای شما با همصدایی دیگر استوانههای روحانیت مبارز تقویت شود.
برادر شما
میر حسین موسوی
27/5/88
آخرين آخبار
-
▼
2009
(2141)
-
◄
سپتامبر
(163)
- ◄ سپتامبر 30 (7)
- ◄ سپتامبر 29 (13)
- ◄ سپتامبر 28 (1)
- ◄ سپتامبر 27 (3)
- ◄ سپتامبر 26 (1)
- ◄ سپتامبر 23 (2)
- ◄ سپتامبر 22 (3)
- ◄ سپتامبر 21 (6)
- ◄ سپتامبر 20 (6)
- ◄ سپتامبر 19 (6)
- ◄ سپتامبر 16 (8)
- ◄ سپتامبر 15 (10)
- ◄ سپتامبر 14 (20)
- ◄ سپتامبر 12 (11)
- ◄ سپتامبر 10 (2)
- ◄ سپتامبر 09 (12)
- ◄ سپتامبر 08 (10)
- ◄ سپتامبر 07 (8)
- ◄ سپتامبر 06 (9)
- ◄ سپتامبر 05 (7)
- ◄ سپتامبر 04 (7)
- ◄ سپتامبر 02 (11)
-
▼
اوت
(137)
-
▼
اوت 31
(9)
- تجمع جلوی مسجد امیرالمومنین
- فستیوال فیلم مونترال
- حمله شدید توکلی به احمدی نژاد در جلسه رای اعتماد
- الویری: ترانه موسوی یکی از جانباختگان است هنوز 7 ن...
- جزئیات جدیدی درباره سعیده پورآقایی و حضور مهندس مو...
- همراه با محافظانش در خانه ملت حاضرشد
- دعوت مردم به شرکت در روز قدس! توسط کروبی: مردم با ...
- سعیده پورآقایی» قربانی جنایت بسیجیان
- کمک 250 میلیاردی به صدا وسیما
-
◄
اوت 26
(8)
- رضا انبوهی از گلوله های ساچمه ای را در سر دارد (عک...
- دیوار نویسی یک هنرمند سبز اندیش
- چهارمین جلسه محاکمه شخصیتهای سیاسی ایران برگزار شد
- افطار کنار دیوار اوین
- محمود رضاییان مدیرعامل سازمان بهشت زهرا برکنار شدم...
- تجری عضو اصولگرای کمیته پیگیری مجلس، دفن مخفیانه ا...
- خبر مربوط به قبل , که در ارتباط با خبر جدید دفن مخ...
- قطعه 302 بهشت زهرای تهران
-
▼
اوت 31
(9)
-
◄
سپتامبر
(163)
برچسبها
- بعد از انتخابات (1818)
- اخبار بعد از انتخابات (475)
- دولت (294)
- بعد از انتخابات-عکس (50)
- انتخابات (29)
- متفرقه (14)
- اخبار (8)
- سقوط هواپیما (4)
- دولت+عكس (3)
- زلزله (3)