آخرین اخبار سانی نیوز

۱۳۸۸ مهر ۱۱, شنبه

اخبار چهارشنبه 30 سپتامبر 2009 - 08 مهر 1388 8 / 7 / 88

سفر وزیر امور خارجه ایران به پایتخت آمریکا

آمریکا تایید کرد که منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران به واشنگتن پایتخت آمریکا سفر کرده است. هم زمان، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا به ایران درباره احتمال انزوای بیشتر هشدار داد.

پی چی کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه، 30 سپتامبر، اعلام کرد که وزیر امور خارجه ایران برای بازدید از دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن به این شهر سفر کرده است.

دفتر حفاظت منافع ایران در سفارت پاکستان در واشنگتن واقع است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد که منوچهر متکی در واشنگتن با مقام های آمریکایی دیدار نخواهد کرد.

منوچهر متکی برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به شهر نیویورک سفر کرده بود.

دیپلمات های ایرانی در جریان سفرهای خود به نیویورک که به سازمان ملل مربوط است، اجازه ندارند از شعاع 40 کیلومتری مقر این سازمان خارج شوند بنابراین سفر آقای متکی به واشنگتن نمی تواند بدون اجازه مقام های آمریکایی صورت گرفته باشد.

او روز سه شنبه در نیویورک موضع گیری های کشورهای غربی علیه مرکز اتمی قم که ایران اخیرا وجود آن را به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع داده را اشتباهی استراتژیک خواند.

اما همتای آمریکایی او، هیلاری کلینتون روز چهارشنبه در نیویورک بار دیگر به ایران در مورد تغییر سیاست اتمی این کشور هشدار داد.

او تاکید کرد در صورتی که ایران به تعهدات بین المللی اش عمل نکند، با انزوا و فشار بین المللی بیشتر مواجه خواهد شد.

گروه 1+5 پنجشنبه یکم اکتبر در شهر ژنو سوئیس با ایران وارد مذاکره خواهد شد.

نمایندگان ایران برای شرکت در گفتگوهای هسته ای با گروه 1+5 به سوئیس سفر کرده اند.

مذاکره کنندگان ایران به ریاست سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای، برای مذاکره پیرامون فعالیت ها و برنامه های اتمی جمهوری اسلامی تهران را به مقصد ژنو، محل برگزاری مذاکرات، ترک کرده اند.

نمایندگی گروه 1+5 در مذاکرات ژنو را، مدیران سیاسی وزارت خانه های خارجه پنج کشور عضو دایم شورای امنیت - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، و فرانسه- همراه با نمایندگان کشور آلمان و اتحادیه اروپا برعهده خواهند داد.

رئیس جمهوری ایران پیشنهاد کرده است که مذاکرات کشورش با پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان، تا سطح سران اتقاء یابد.

پیشنهاد احمدی نژاد برای نشستن بر سر یک میز با اوباما

رئیس جمهوری ایران پیشنهاد کرده است که مذاکرات کشورش با پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان، تا سطح سران اتقاء یابد.

محمود احمدی نژاد روز چهارشنبه ۸ مهر (۳۰ سپتامبر) در حاشیه جلسه هیأت دولت ایران به خبرنگاران گفت که برای مذاکره با کشورهای گروه ۱+۵ ساختاری پیشنهاد کرده که در آن "مجمع سران" نیز پیش بینی شده است.

او گفت که در این پیشنهاد سه کمیته تخصصی در نظر گرفته شده که مصوبات خود را به "شورای نمایندگان" کشورها ارجاع می دهند و تصمیماتی که در این شورا مورد توافق قرار گیرد، نهایتا در مجمع سران بررسی خواهد شد.

گروه ۱+۵ شامل کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین به عنوان اعضای دائمی شورای امنیت به همراه آلمان است.

این نخستین بار پس از قطع روابط ایران و آمریکا در فروردین ماه سال ۱۳۵۹(آوریل ۱۹۸۰) است که یک مقام عالی رتبه جمهوری اسلامی، آمادگی خود را برای نشستن بر سر میز "مذاکره" با یک رئیس جمهور آمریکا اعلام می کند.

آقای احمدی نژاد حدود سه سال پیش به جورج بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا پیشنهاد کرده بود که در یک "مناظره" با او شرکت کند، اما در آن زمان صحبتی از "مذاکره" نکرده بود.

'مذاکرات طولانی'

رئیس جمهوری ایران پیشنهاد تازه خود را در آستانه آغاز دور جدید گفت و گوهای کشورش با گروه ۱+۵ که قرار است روز پنجشنبه ۹ مهر (اول اکتبر) آغاز شود مطرح کرده است.

او گفته است که ایران آماده مذاکراتی "طولانی"، "هدفمند" و "سازنده" است.

این در حالی است که سران آمریکا، بریتانیا و فرانسه اخیرا اعلام کرده اند که انتظار پاسخی صریح و "فوری" از ایران دارند.

نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه گفت که اگر ایران تا ماه دسامبر (۱۰ آذر) به خواسته های شورای امنیت (که توقف غنی سازی اورانیوم یکی از آنها است) عمل نکند، با تحریم هایی سختگیرانه تر مواجه خواهد شد.

اما آقای احمدی نژاد می گوید که حکومت ایران خود را برای "هر شرایطی" آماده کرده است.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، اخیرا بار دیگر تأکید کرد که این کشور غنی سازی اورانیوم را حق خود می داند و حاضر نیست بر سر این حق گفت و گو کند.

ایران می گوید در دور تازه گفت و گوها با گروه ۱+۵، در مورد مجموعه پیشنهادهایی که مدتی قبل به این کشورها داده است گفت و گو خواهد کرد.

این پیشنهادها شامل توقف غنی سازی اورانیوم توسط ایران نمی شود.

از دیگر رسانه ها: ایران در روزنامه تایمز

روزنامه تایمز چاپ لندن در شماره روز چهارشنبه 30 سپتامبر (هشتم مهر ماه) نوشته است که دولت ایران گفته است مرکز تحقیقات هسته ای جدید خود کاربرد نظامی نداشته و می تواند مورد بازبینی ماموران آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار گیرد.

به نوشته تایمز، علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، گفته است که واحد غنی سازی اورانیوم در نزدیکی قم به دلیل سهولت محافظت از آن در یک پایگاه سپاه پاسداران ساخته شده است، نه به این دلیل که کاربرد نظامی دارد.

او همچنین گفت که مقامات ایرانی و آژانس بین المللی انرژی اتمی در حال گفتگو برای تعیین زمانی برای بازدید ماموران آژانس از این واحد غنی سازی اورانیوم هستند.

روزنامه تایمز می نویسد که واحد جدید غنی سازی ایران می تواند تا 3000 دستگاه سانتریفیوژ را در خود جای دهد.

به نوشته تایمز، این تعداد سانتریفیوژ برای غنی سازی اورانیوم در مقیاس صنعتی کافی نیست ولی برای یک "واحد تحقیقاتی"، آن طور که ایران می گوید، زیاد است.

تایمز در مقاله ای دیگر در خصوص ایران می نویسد که حکومت آن کشور از داخل و خارج تحت فشار است و بنا براین باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، باید نسبت به ایران موضع سخت تری اتخاذ کند.

در این مقاله نوشته شده است که ایران و آمریکا برای اولین بار در طول هفت سال گذشته باز به مذاکره خواهند پرداخت. همکاری دو کشور پس از حوادث یازدهم سپتامبر در سقوط حکومت طالبان در افغانستان موثر بود.

قرار است مذاکرات ایران و کشورهای آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان از فردا، پنجشنبه، نهم مهر در شهر ژنو سوئیس دنبال شود.

تایمز می نویسد که حکومت جمهوری اسلامی که توسط آیت الله خمینی تاسیس شد اکنون به یک نظام فاسد تبدیل شده که هیچ شباهتی نسبت به انگیزه اولیه تشکیل یک دولت نمونه اسلامی ندارد.

به نوشته تایمز تحریم ها باید بر ثروت انباشته شده توسط نخبگان حکومت ایران و امپراتوری های تجاری سپاه متمرکز شود تا به مردم عادی آسیب کمتری برساند.

ایران می گوید جلوی قاچاق عتیقه توسط یک دیپلمات آرژانتینی را گرفته است

دولت ایران اعلام کرده که جلوی خروج غیر قانونی مقدار زیادی عتیقه را توسط یک دیپلمات شاغل در سفارت آرژانتین در تهران گرفته است.

وزارت اطلاعات ایران روز چهارشنبه ۸ مهر (۳۰ سپتامبر) با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرده است که اقلام عتیقه در میان لوازم شخصی این دیپلمات -که به هویت او اشاره ای نشده- جاسازی شده بود، اما در گمرک از خروج آنها جلوگیری شد.

بر اساس اطلاعیه وزارت اطلاعات، این اقلام شامل هزاران قطعه سکه طلا و نقره متعلق به دوران ساسانی، اشکانی، سلجوقی، قرون اولیه و میانی اسلام، تعدادی کتاب خطی، تابلوهای نقاشی و منبت کاری، ظروف سفالی، سنگی، کاشی و فلزی و چند اسلحه قدیمی، نشان های نظامی و سپرهای رزمی بوده است.

روابط ایران و آرژانتین در سال های اخیر تحت تأثیر پرونده انفجار مرکز فرهنگی یهودیان در بوئنوس آیرس دچار فراز و نشیب بوده است.

اخیرا احمد وحیدی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران که از مقامات قضایی آرژانتین او را به دست داشتن در این انفجار متهم می کنند، به عنوان وزیر دفاع ایران منصوب شد که واکنش خشم آلود مقامات قضایی آرژانتین را به دنبال داشت.

کامران دانشجو: دانشگاهیان در جنگ نرم هم 'دفاع مقدس' می آفرینند

وزیر علوم ایران در جمع مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های این کشور با مقایسه آنچه 'جنگ نرم دشمن' می خواند با جنگ ایران و عراق گفته است که 'دانشگاهیان' در این عرصه موفق خواهند بود.

کامران دانشجو روز چهارشنبه ۸ مهر (۳۰ سپتامبر) در نخستین روز گردهمایی مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های ایران که در مجمع فرهنگی - دانشجویی ۱۳ آبان (محل سابق سفارتخانه ایالات متحده آمریکا) برگزار می شد، با اشاره به حوادث پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: "دشمن در گذشته جنگ سخت را بر ما تحمیل کرد اما ملت و دانشگاهیان به اذن الهی دفاع مقدس را آفریدند؛ اکنون هم در میدان جنگ نرم یقینا باز دفاع مقدسی دیگر رخ خواهد داد".

آقای دانشجو خود در زمان برگزاری انتخابات اخیر ریاست ستاد انتخابات کشور را به عهده داشت.

نحوه برگزاری این انتخابات و نتایج اعلام شده آن که اتفاقا آقای دانشجو روند اعلام آن را از چند ساعت پس از پایان رأی گیری از طریق تلویزیون آغاز کرد، اعتراضات گسترده ای را در ایران برانگیخت که هنوز ادامه دارد.

آقای دانشجو پس از انتخابات و در دولت جدید محمود احمدی نژاد به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری برگزیده شد، اما حضور او در در دانشگاه های تهران و شریف در نخستین هفته مهر ماه، اعتراض دانشجویان را برانگیخت.

او به طعنه و با اشاره به استفاده جنبش مخالفان دولت (موسوم به جنبش سبز) از مناسبت ها و نشانه های مذهبی برای بیان اعتراض خود، گفته است: "ملت ایران این بار هم درسی به دشمنان می دهند که چه قرآن سر نیزه کنند، چه رنگ آمیزی کنند و چه خدعه های دیگر به کار بندند، هیچ کدام موثر نخواهد بود".

وکیلان بازداشت شدگان سیاسی بی اطلاع از اتهام موکلان

سعید حجاریان، از اعضای دفتر مرکزی حزب مشارکت که پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت شده بود، با سپردن وثیقه آزاد شده است. دستگیری آقای حجاریان که در پی سو قصد سال ۷۸ با مشکلات حرکتی و تکلمی شدیدی روبرو است، موجب اعتراض گروههای مختلف سیاسی شد.

در همین حال برخی از خانواه های دیگر بازداشت شدگان همچنان از نگهداری عزیرانشان در زندان ابراز نگرانی می کنند. محمد ملکی، اولین رئیس دانشگاه تهران پس از پیروزی انقلاب ایران، یکی از بازداشت شدگان ناآرامی های اخیر در ایران است. آقای ملکی در زمان دستگیری در بستر بیماری بوده است.

یوسف مولایی وکیل آقای ملکی با اشاره به بیماری های موکلش می گوید "آقای ملکی بیماری پروستات پیشرفته و ناراحتی قلبی دارد. در شرایط بیرون از زندان نیز ایشان از وضعیت جسمانی خوبی برخوردار نبودند. مسلما وقتی به زندان منتقل می شوند با محدودیت هایی که آنجا وجود دارد، این بیماری هایی که بیرون داشتند تشدید می شود."

هنگامه شهیدی، روزنامه نگار، هم در اوایل تیرماه بازداشت شده بود. محمد مصطفایی وکیل خانم شهیدی می گوید که وضعیت روحی و جسمی موکلش مساعد نیست و در مواردی هم رفتار خوبی با وی نشده است. او گفت چندی روز پیش خانم شهیدی در ملاقاتی که با مادرش داشته "به قدری از نظر روحی و روانی مشکل داشته که خودش را مثل گنجشکی که در قفس مانده به کابین می زده است."

محمد مصطفایی وکیل خانم شهیدی می گوید خود بارها به زندان و بازپرس امنیت شعبه دو مراجعه کرده است، اما موفق به ملاقات با موکل خود نشده است.

آقای مصطفایی ادامه می دهد "بازپرس شعبه دوم امنیت طبق نامه ای به زندان دستور داد تا من هنگامه شهیدی را ملاقات کنم تا وکالت نامه امضا شود اما متاسفانه بارها به زندان مراجعه کردم اما اجازه این ملاقات را علیرغم دستور مرجع قضایی به من نداده اند."

به گفته وکلای بازداشت شدگان ناآرامی های اخیر ایران، پرونده موکلان آنها همچنان در مراحل اولیه است و وکلا به پرونده دسترسی ندارند.

آقای مولایی وکیل محمد ملکی می گوید اتهامات کلی مطرح شده است و تا زمانیکه جزئیات پرونده مطالعه نشود، نمی توان مصداق های اتهامات را مشخص کرد.

محمد مصطفایی، وکیل هنگامه شهیدی نیز از شرایط مشابهی سخن می گوید "هنوز به ما گفته نشده اتهام موکلم چیست حتی به خود خانم شهیدی نیز گفته نشده که دلایل اتهامش چیست."

براساس گزارش ها، مسعود باستانی، احمد زید آبادی، سعید شریعتی و بسیاری دیگر از بازداشت شدگان همچنان در شرایط نامساعدی به سر می برند. این در حالی است که مقامات ایرانی، بر "شرایط مساعد" در زندان ها و "شرایط روحی و جسمی مناسب" بازداشت شدگان تاکید می کنند.

انتقاد انجمن دفاع از آزادی مطبوعات از اعمال فشار بر روزنامه نگاران

انجمن دفاع از آزادی مطبوعات با انتشار بیانیه ای نسبت به وضعیت روزنامه نگاران ابراز نگرانی کرد.

این انجمن در این بیانیه نسبت به آنچه" ادامه‌ بازداشت و تهدید روزنامه‌نگاران و اعمال فشارهای گوناگون بر مطبوعات منتقد " خواند اعتراض کرد.

نویسندگان این بیانیه که بازداشت روزنامه نگاران را بعد از انتخابات ریاست جمهوری غیر قانونی می دانند از "اعمال فشار و تهدید" علیه این افراد به شدت انتقاد کرده اند.

این انجمن در بیانیه خود اعلام کرده که نگران شرایط دشوار حبس و چگونگی برخورد با عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی و احمد زیدآبادی، اعضای شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات است.

این انجمن همچنین با نام بردن از سایر روزنامه نگاران و نویسندگان در بند از "فشارهای روحی، روانی و جسمی "وارد شده بر آنها انتقاد کرده و گفته که چنین برخوردهایی با قانون اساسی ایران، اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق نامه های بین المللی همخوانی ندارد.

در این بیانیه به احضارها و تهدیدهای مستقیم و غیر مستقیم اهالی مطبوعات توسط نهادهای امنیتی اشاره و از مسئولان خواسته شده از اعمال این گونه فشارها پرهیز و همه روزنامه نگاران و صاحب نظران بازداشت شده را بدون قید و شرط آزاد کنند.

محمدرضا زهدی، نایب رییس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در این باره به بی بی سی فارسی گفت: اینکه اهالی مطبوعات را در بازداشت نگه می دارند و یا با وثیقه های بسیار سنگین آزاد می کنند توجیه منطقی ندارد.

وی با اشاره به برخی تهدیدها و برخوردهای نامناسب گفت: احضارهای غیر رسمی یا گاهی تلفنی برخی روزنامه نگاران، بازدید مطالب روزنامه ها قبل از انتشار و یا دستورات مراجع مختلف مبنی بر اینکه در مطبوعات به چه موضوعاتی پرداخته بشود یا نشود، مایه ناراحتی است.

آقای زهدی اخبار مربوط به وضعیت روزنامه نگاران بازداشت شده و ابهام در مورد وضعیت آنها را بسیار نگران کننده خواند.

نوروز جهانی شد

پس از سال ها انتظار و ارائه درخواست ثبت جهانی نوروز به سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد - یونسکو - سرانجام هشتم مهر ماه مهمترین جشن باستانی ایرانیان به ثبت جهانی رسید.

درخواست ثبت نوروز به عنوان میراث غیر ملموس جهانی تقاضای مشترک کشورهای ایران، هند، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان و ترکیه بود.

ثبت جهانی نوروز با نمایندگی ۷ کشور از کشورهای برگزار کننده این مراسم و مدیریت ایران در ابوظبی پایتخت امارات متحده عربیانجام شد. اما در این میان جای دو کشور مهم برگزار کننده نوروز یعنی افغانستان و تاجیکستان خالی بود.

بر اساس گزارش ها افغانستان به تازگی به کنوانسیون میراث ناملموس جهانی ملحق شده و نتوانسته خود را برای همکاری در این پرونده آماده کند اما به عنوان یکی از مهمترین کشورهای برگزار کننده نوروز سهم قابل ملاحظه ای در جهانی شدن این جشن دارد.

نوروز همواره عید سال نو در افغانستان بوده اما در دوره اشغال این کشور توسط ارتش سرخ و سپس تسلط طالبان بر این کشور، برگزاری آن با مشکلات و محدودیت هایی همراه بوده است.

با این همه اهتمام جهانی به مسائل افغانستان و همچنین توجه به آئین و رسوم این کشور پس از سقوط طالبان باعث شد که برگزاری نوروز هم در این کشور مورد توجه جهانی قرار گیرد و شناخت تازه ای از این جشن باستانی به دست دهد.

در عین حال دیگر کشور فارسی زبان منطقه یعنی تاجیکستان هم به دلیل این که عضو کنوانسیون میراث ناملموس جهانی یونسکو نیست، از حضور در این پرونده بازمانده است.

به دنبال فروپاشی اتحاد شوروی و کسب استقلال کشورهای عضو آن تجلیل از جشن نوروز بجز تاجیکستان در کشورهای دیگر آسیای میانه، یعنی ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان نیز جایگاه خاصی را کسب کرده است.

هرچند نوروز جشن ملی مردم آریایی محسوب می شود، ولی در طول تاریخ تجلیل این جشن در میان مردم ترک زبان منطقه آسیای مرکزی، یعنی ازبکها، قرقیزها، قزاقها و ترکمنها نیز رایج بوده است.

از جمله کشورهایی که در ثبت جهانی نوروز همکاری کرده اند ازبکستان است که جمعیت زیادی از این کشور از جمله در سمرقند و بخارا به زبان فارسی صحبت می کنند و دارای پیوند های قوی و مشترک فرهنگی با کشورهای منطقه از جمله ایران است.

به اعتقاد پژوهشگران، قلمروی که هم اکنون مردم آسیای مرکزی در آن به سر می برند، در گذشته مکان اصلی سکونت مردم آریایی بوده و این امر موجب گسترش چشمگیر سنت ها و آیین های نوروزی در میان مردم این منطقه شده است.

در آن سوی آسیای مرکزی و قفقاز یعنی در کشور های ترکیه و عراق هم کردهای این دو کشور نیز نوروز را جشن بزرگ خود می دانند و آن را گرامی می دارند.

هم اکنون بزرگداشت نوروز در کشورهای آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان در سطح دولتی صورت می گیرد و فرارسیدن آن با تعطیلی عمومی همراه است. دست کم بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در جهان هر ساله در آغاز بهار نوروز را جشن می گیرند و و مراسم مربوط به آن را برگزار می کنند.

در سال های اخیر برگزاری نوروز جنبه جهانی تری به خود گرفته و برخی از شهرهای اروپایی نیز آن را به رسمیت شناخته اند اما در جالب توجه ترین آنها سفره هفت سین در کاخ سفید و پیام نوروزی رئیس جمهوری امریکا است که چند سالی است نوروز را به طور رسمی شادباش می گوید و از برگزاری آن در آمریکا که به تنوع فرهنگی این کشور کمک می کند، مباهات می کند.

سعید حجاریان آزاد شد

سعید حجاریان، از چهره های سرشناس اصلاح طلبان و مشاور سیاسی رئیس جمهوری سابق ایران که در روز 26 خرداد ماه، بعد از انتخابات ریاست جمهوری دستگیر شده بود، امروز بعد از تحمل 106 روز حبس، آزاد شد.

او در انتخابات ریاست جمهوری اخیر از حامیان میر حسین موسوی، یکی از دو نامزد اصلاح طلب بود و پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری به همراه ده ها تن از سیاستمداران اصلاح طلب، روزنامه نگاران و معترضان بازداشت شد.

آقای حجاریان بعد از دستگیری ضمن استعفا از عضویت در شورای مرکزی حزب مشارکت، از کلیه مواضع خود عقب نشینی کرد و گفت که متوجه اشتباهات خود شده است.

در متنی که اعلام شد توسط آقای حجاریان نوشته و در دادگاه توسط سعید شریعتی، عضو دیگر شورای مرکزی جبهه مشارکت خوانده شد، آمده بود: "متأسفانه در ایران با ضعف علوم انسانی، به خصوص در رشته های جامعه شناسی و علوم سیاسی مواجهیم و علی رغم گسترش مراکز آموزشی عالی و کثرت دانشجو در رشته های علوم انسانی، متون آن از عمق چندانی برخوردار نیست و مطالب با ترجمه های اغلب ناقص و بدون نقد در اختیار دانشجویان گذاشته می شود".

سعید حجاریان که خود دارای مدرک دکترای علوم سیاسی است و به گفته کارشناسان از برجسته ترین تئوریسین های علوم انسانی ایران محسوب می شود در بازداشت، با حضور در یک میزگرد تلویزیونی تاکید کرد که بعد از آزادی هم از مواضع جدیدی که اتخاذ کرده عقب نشینی نخواهد کرد.

آقای حجاریان که به دلیل وخامت وضع جسمی در زمان بازداشت به بیمارستان منتقل شده بود با حضور در برابر دوربین های تلویزیون ایران اعلام کرد در جایی به سر می برد که از زندان "مفرح" تر است و "برادران سپاه به خوبی به او رسیدگی می کنند" او گفت پزشک مرتبا او را ویزیت کرده و از امکانات آب درمانی هم برخوردار است.

اما خانواده آقای حجاریان که گفته بودند به خاطر کوچکی محل نگهداری، امکان تحرک برای او فراهم نبوده و دچار پوکی استخوان و تحلیل عضلات شده است این اظهارات را "افشا کننده" شرایط سخت زندان خواندند.

سعید حجاریان از سازماندهندگان وزارت اطلاعات ایران بود و پیش از خروج از این وزارتخانه در سال های اول دهه 70 خورشیدی (در پی به وزارت رسیدن علی فلاحیان)، در دوران وزارت محمد ری شهری سمت معاونت امور سیاسی او را به عهده داشت.

او ده سال پیش در حالی که نایب رئیس شورای شهر تهران بود در برابر ساختمان این شورا مورد سوء قصد قرار گرفت و از آن تاریخ به علت آسیب دیدگی سیستم اعصاب مرکزی دچار مشکلات حرکتی و گفتاری است.

سعید عسگر، که در اسفند سال 1378 گونه سعیدحجاریان را مورد اصابت گلوله قرار داد در آن هنگام دانشجوی دانشگاه آزاد بود.

وی پس از دستگیری به 15 سال زندان محکوم شد اما بعد از مدت کوتاهی آزاد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

سلام
از اینکه نظر خود را راجع به این نوشته اعلام می کنید، متشکریم.
در اولین زمان ممکن پاسخ شما را خواهیم داد.
-------------------------------------------------
Hi.
Tank you for your comment about this post.
Answer your comment ASAP

آخرين آخبار