آخرین اخبار سانی نیوز

۱۳۸۸ آبان ۹, شنبه

آیت الله منتظری امسال سالگرد ولادت امام رضا را جشن نگرفت

اسرائیل از طرح برادعی حمایت می کند

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از پیشنهاد محمد برادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای حل چالش اتمی ایران حمایت کرده است.

او که پیش از مذاکره با جورج میچل نماینده ویژه آمریکا در صلح خاورمیانه صحبت می کرد این طرح را "گام نخستین مثبتی" برای توقف برنامه های اتمی ایران دانست.

بر اساس طرح آقای برادعی اورانیم غنی شده ایران برای فرآوری و غلظت بیشتر به خارج فرستاده می شود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه اعلام کرد پاسخ ایران را دریافت کرده اما محتوای آن هنوز اعلام نشده است.

آقای نتانیاهو گفت: "من فکر می کنم این طرح که مشتمل بر انتقال اورانیم غنی شده ایران یا بخش قابل توجهی از آن به خارج است گام نخست مثبتی است."

او همچنین از تلاش های باراک اوباما برای جلب توجه جهانی به مسئله اتمی ایران تمجید کرد.

"حقه های قدیمی"

به گزارش رسانه های غربی ایران بخش اصلی پیشنهاد محمد برادعی را رد کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک دیپلمات غربی در وین، مقر آژانس، اعلام کرد ایران با انتقال سه چهارم از اورانیم غنی شده به خارج برای غنی سازی بیشتر مخالفت کرده و در مقابل پیشنهاد کرده افزایش غنی سازی را در داخل و زیر نظر آژانس انجام دهد.

این در حالیست که محمود احمدی نژاد روز پنجشنبه خبر از "همکاری" با آژانس بین المللی انرژی اتمی داده بود.

به گزارش آسوشیتدپرس کارل بیلت وزیر خارجه سوئد که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد بلافاصله پیشنهاد ایران را رد کرده و گفته "این از همان حقه های قدیمی است. ... پس و پیش رفتن برای گفتگوهای بیشتر."

روزنامه نیویورک تایمز نیز نوشته پاسخ ایران به طرح محمد برادعی مخالفت با انتقال یک مرحله ای اورانیم غنی شده به خارج بوده است.

این در حالیست که به نوشته این روزنامه مذاکره کنندگان ایران پیش تر با این طرح موافقت کرده بودند.

اما نیویورک تایمز می نویسد یکی از پیشنهادات ایران انتقال مرحله به مرحله ای 1200 کیلو اورانیم غنی شده بوده است.

به گفته کارشناسان ایران می تواند با استفاده از این میزان اورانیم غنی شده بسوی نظامی کردن برنامه اتمی خود و تولید سلاح هسته ای پیش برود.

اما آمریکا با حمایت از طرح آقای برادعی امیدوار است این حجم از اورانیم را از ایران خارج کند و به این ترتیب بتواند یکسال برای مذاکرات بیشتر و رسیدن به توافقی با تهران زمان کسب کند.

به گفته دیپلماتهای غربی مخالفت کنونی ایران به معنای شکست کل این طرح است زیرا محور اصلی پیشنهاد محمد برادعی انتقال اورانیم غنی شده به خارج ایران بوده است.

در صورت شکست طرح برادعی بحث تحریم های بیشتر علیه ایران و احتمال حمله نظامی اسرائیل مجددا قوت خواهد گرفت.

ایران اعلام کرده بدنبال سلاح اتمی نیست و تنها برای تولید مصارف صلح آمیز از انرژی هسته این نیاز به اورانیم غنی شده دارد.


کلینتون: می‌خواهیم بفهمیم ایران چه می‌خواهد بکند

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد کشورش می خواهد بفهمد ایران دقیقا چه کاری می خواهد انجام دهد.

خانم کلینتون این مسئله را در گفتگو با شبکه خبری CNN و در واکنش به تغییرات مورد درخواست ایران در مفاد معامله سوخت هسته ای اعلام کرد.

خانم کلینتون گفت آمریکا در تلاش است دریابد "که آیا این پاسخ اولیه است، پاسخ نهایی است، یا آغاز راهی است که ایرانی ها را به آن مسیری که ما می خواهیم می برد."

اظهارات خانم کلینتون همزمان با آن منتشر شده که روزنامه های بریتانیایی به نقل از منابع دیپلماتیک مهمترین جزئیات مربوط به تغییرات مورد درخواست ایران در پیشنهاد معامله سوخت هسته ای را منتشر کرده اند.

کمتر از 24 ساعت پیش اعلام شد آژانس بین المللی انرژی اتمی پاسخ ایران به پیشنهادی برای تامین سوخت مورد نیاز یک رآکتور تحقیقاتی این کشور را دریافت کرده است، اما اکنون روزنامه های بریتانیایی به نقل از برخی دیلمات های غربی درباره احتمال پذیرش پیشنهاد تغییر یافته ابراز تردید کرده اند.

روزنامه های فایننشال تایمز، تایمز، گاردین، ایندیپندنت و تلگراف که روزنامه های عمده چاپ لندن محسوب می شوند، همگی خبر داده اند که ایران دو خواسته عمده را مطرح کرده است.

در پیشنهاد سه کشور روسیه، فرانسه و آمریکا به ایران آمده بود که ایران باید حدود دو سوم اورانیوم 3.5 درصد غنی شده خود را برای غنی سازی بیشتر (تا حدود 20 درصد) به روسیه بفرستد، و پس از انتقال اورانیوم 20 درصد به فرانسه، اورانیوم به میله های سوخت تبدیل شده و به ایران بازگشت داده شود.

اکنون به گفته منابعی که این پنج روزنامه از آن ها با عنوان "دیپلمات های آگاه از جزئیات مذاکرات" نام برده اند، ایران اولا خواستار آن شده که انتقال اورانیوم غنی شده ایران به طور تدریجی صورت گیرد و ثانیا انتقال اورانیوم ایران به خارج پس از دریافت اولین محموله سوخت صورت گیرد.

برخی خبرگزاری ها و روزنامه های تایمز و تلگراف هم نقل کرده اند که ایران به هیچ وجه مایل به خروج اورانیوم از کشورش نیست و پیشنهاد کرده اورانیوم را تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی غنی تر کند.

آمریکا پیش از اظهار نظر خانم کلینتون هم در واکنشی که از سوی تحلیلگران "محتاطانه" ارزیابی شده، اعلام کرد منتظر دریافت "توضیحات بیشتر درباره پاسخ ایران" است.

اما کارل بیلت، وزیر خارجه سوئد که کشورش ریاست ادواری اتحادیه اروپا را به عهده دارد، در گفتگو با خبرگزاری اسوشیتدپرس اظهار کرد هدف ایران تنها به درازا کشاندن مذاکرات است و گفت: "این همان حقه قدیمی است."

"شطرنج با میمون"

یک منبع دیپلماتیک هم به فایننشال تایمز گفته است: "ایرانی ها می خواهند این مسئله را تبدیل به یک روند مذاکره کنند."

اما این منبع که مانند منابع دیگر روزنامه های بریتانیایی نامش فاش نشده به صراحت گفت پیشنهاد ایران "عقلانی نیست. پاسخ آنها غیرقابل قبول است."

در یکی از بحث برانگیزترین واکنش ها، روزنامه دیلی تلگراف به نقل از "دیپلماتی نزدیک به مذاکرات" درباره مذاکرات هسته ای با ایران نوشته: "مثل این است که با میمون شطرنج بازی کنید. شما آنها را کیش و مات می کنید و آنها مهره شاه را قورت می دهند."

روزنامه تلگراف هم مدعی شده که هیچکدام از سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان "با شرایط جدید ایران موافقت نخواهند کرد."

گاردین واکنش مشابهی را به نقل از یک "دیپلمات اروپایی" منتشر کرده است و خبر داده که در روز جمعه 30 اکتبر (8 آبان) در بروکسل و در جلسه وزرای خارجه اتحادیه اروپا پاسخ مشترکی از سوی اتحادیه اروپا به تغییرات مورد درخواست ایران مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

این روزنامه با ذکر اینکه بن بست در برنامه هسته ای ایران چهار سال طول کشیده، یادآوری کرده که در روز سه شنبه سوم نوامبر (12 آبان) آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان به همراه خاویر سولانا، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا به واشنگتن سفر خواهد کرد تا درباره "گام بعدی" گفتگو کنند.

روزنامه تایمز هم در ذکر اهمیت اخبار منتشر شده درباره شرایط جدید ایران، یادآوری کرده که آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان پیش از این پایان سال میلادی جاری را به عنوان مهلت ایران برای همراهی با خواسته های جامعه بین المللی قلمداد کرده بودند و اعلام کرده بودند که پس از آن گزینه تحریم را مد نظر قرار خواهند داد.


هشدار سینماگران نسبت به حذف "سینمای مستقل"

جمعی از سینماگران ایران در بیانیه ای نسبت به آنچه حذف سینمای مستقل خوانده اند هشدار دادند.

عباس کیارستمی، بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، رخشان بنی اعتماد، احمدرضا درویش و سیروس الوند از جمله 46 امضا کنندگان این بیانیه هستند که روز جمعه 8 آبان ماه منتشر شده است.

در این بیانیه که خطاب به علاقمندان سینمای ایران نوشته شده، آمده است:" اگر ساز و کار تولید و پخش و نمایش در سینما اصلاح نشود و اگر در نمایش فیلم ها عدالت اقتصادی و فرهنگی اعمال نشود باید شاهد حذف سینمای ایران باشیم".

در این بیانیه با تاکید بر" انحصار طلبی" موجود در سینمای ایران که "راه را بسته است" نوشته شده:" سالن های سینما بعضی از فیلم ها را نشان نمی دهند، برخی فیلم ها را هم با محدودیت نشان می دهند و هیچ قانونی از ما پشتیبانی نمی کند".

نویسندگان این بیانیه معتقدند که جریان حاکم بر سینمای ایران خواستار "پول و سرمایه" است و ملاک نمایش عمومی یک فیلم "آبرومندی" فیلم و سازنده اش نیست.

آنها می گویند، به این ترتیب دست اندرکاران "می خواهند سینمای مستقل را حذف کنند و یا حداکثر لطف کنند و در گلخانه نگه دارند".

این در حالیست که برخی منتقدان به این بیانیه و دیدگاهی که در آن مطرح شده معتقدند، آنچه سینمای مستقل خوانده می شود در ایران خواهان ندارد.

"علي‌اكبر ثقفی" عضو اتحاديه تهيه‌كنندگان سينماي ايران در واكنش به این بیانیه به خبرگزاری فارس گفت "فیلم های مدعی سینمای مستقل ازایجاد ارتباط با مخاطب عاجزند."

آقای ثقفی همچنین گفت، "سينماي مستقل اين نيست كه بياييم با بودجه‌هاي كلان دولتي فيلمي بسازيم كه امروز مدعی اكران آنها باشيم."

در همین حال کیومرث پور احمد، کارگردان و عضو مجمع فیلمسازان ایران در گفتگو با بی بی سی ضمن رد ادعای ناتوانی فیلم های"مستقل" در جذب مخاطب گفت که اکثریت کسانی که این بیانیه را امضا کرده اند کارنامه های خوبی دارند که نشان می دهد اکثر فیلم هایشان می تواند با مخاطب، ارتباط بر قرار کند و مخاطب گریز نیستند.

به گفته آقای پوراحمد، امضا کنندگان این بیانیه در صورت تداوم این وضعیت قادر به فیلم سازی نخواهند بود.

این کارگردان سینمای ایران گفت: "ما می خواهیم فیلمی بسازیم که مبتذل نباشد و تماشاگر را ابله فرض نکند اما جریان حاکم بر سینمای ما جز این می خواهد".


آیت الله منتظری امسال سالگرد ولادت امام رضا را جشن نگرفت

آیت الله حسینعلی منتظری، از مراجع تقلید شیعه در قم، می گوید که برای همدردی با خانواده های نخبگان ایرانی که در زندان هستند، امسال سالروز ولادت امام رضا را جشن نگرفته است.

به گزارش وبسایت رسمی آقای منتظری، او روز جمعه ۸ آبان (۳۰ اکتبر) در مراسم عمامه گذاری عده ای از طلاب گفته است: "در زمان شاه هم چون بسیاری (از مردم) مورد ظلم قرار گرفته بودند، مرحوم امام خمینی فرمودند که نیمه شعبان را جشن نگیرید".

اشاره آقای منتظری به پیامی است که آیت الله خمینی روز ۱۲ تیر سال ۱۳۵۷ از نجف صادر کرد و در آن از هوادارانش خواست که چراغانی روزهای سوم شعبان (سالروز تولد امام حسین) و نیمه شعبان (سالروز تولد امام زمان) را تحریم کنند.

آقای خمینی علت این تحریم را "سرکوب مردم" در جریان اعتراضات خیابانی توسط نیروهای حکومتی عنوان کرده بود.

اکنون آیت الله منتظری با اشاره به حوادث سال ۱۳۵۷، از اینکه افراد "متدین" و کسانی که "برای انقلاب و کشور زحمت کشیده اند"، در بازداشت به سر می برند اظهار تأسف کرده و گفته که امیدوار است این افراد هر چه زودتر آزاد شوند.

آقای منتظری برای مسئولان ایرانی هم "دیانت و درایت بیشتر" آرزو کرده است.


گفت‌و‌گو با یکی از شاکیان موسوی که او را 'محارب' می‌داند

در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، کمیته ای به نام "جنبش مردمی علیه قانون گریزی" شکل گرفت و به جمع آوری امضا برای شکایتی اینترنتی علیه میرحسین موسوی پرداخت.

این کمیته می گوید که تعداد امضاهای مجازی این شکایت نامه، به حدود ۵۰ هزار رسیده است.

در این حال گروهی از چهره های میانه روی جناح محافظه کار در ایران اخیرا به عملکرد کسانی که به دنبال تعقیب قضایی نامزدهای جناح اصلاح طلب در انتخابات هستند، انتقاد کرده اند.

در این مورد با امیرطاهر حسین خان، مسئول کمیته رسانه ای "جنبش مردم ایران علیه قانون گریزی" گفت و گو کردیم و از او پرسیدیم که شکایت این کمیته از آقای موسوی به چه دلیل بوده است؟

آقای حسین خان ابتدا تأکید کرد که "در چارچوب قوانین نظام جمهوری اسلامی" با بی بی سی گفت و گو می کند و سپس به سئوال ما چنین پاسخ داد: "آقای میرحسین موسوی با توجه به اعمالی که انجام داد، یعنی ایجاد آشوب و اغتشاش، بازی با احساسات ملت، تخریب اموال عمومی و آسیب زدن به وجهه نظام در جوامع بین المللی، به نوعی به سمت براندازی حرکت کرد و بر اساس قانون مجازات اسلامی، مصداق "محارب" محسوب می شود، که البته تشخیص این امر به عهده قاضی است".

* یعنی شما از دستگاه قضائی می خواهید که مجازات محارب را که اعدام است برای آقای موسوی در نظر بگیرد؟

- "نه ما نمی توانیم برای دستگاه قضایی تعیین تکلیف کنیم، آنها باید در این مورد نظر بدهند. منتهی ما می گوییم که بر اساس قانون مجازات اسلامی، چنین جرمی چنین مجازاتی دارد. منتهی دستگاه قضایی است که باید در این مورد تصمیم گیری کند".

* لابد شنیده اید که شخصیت هایی مثل آقای عسگراولادی به کسانی که برای آقای موسوی درخواست اعدام کرده اند انتقاد کرده اند و گفته اند و گفته اند که این درخواست ها "افراطی" و "دشمن تراشی" است.

- "آقای عسکراولادی از چهره های شاخص و انقلابی نظام هستند، منتهی اگر قرار باشد که آقای موسوی و امثال ایشان به دلیل جایگاهی که در نظام دارند مصونیت داشته باشند، هم عدالت زیر پا می رود و هم سنگ روی سنگ بند نمی شود. در آن صورت اصلا فلسفه مجازات از بین می رود. به همین دلیل ما از ایشان شکایت کردیم و امیدواریم همانطوری که آقای صادق لاریجانی در مراسم معارفه خود تأکید کردند، قوه قضائیه مطابق انصاف و عدالت رفتار و آقای موسوی را در یک دادگاه علنی محاکمه کند".

* اما آقای موسوی، آقای کروبی و طرفداران آنها می گویند که درخواست هایشان در چارچوب قانون اساسی است. آنها می گویند قانون اساسی ایران به معترضان حق داده است که تجمع مسالمت آمیز داشته باشند، اما این حق از آنها دریغ شده است.

- "اولا دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی یک هفته (یعنی از ۲۳ تا ۲۹ خرداد که سخنرانی آیت الله خامنه ای در نماز جمعه ایراد شد) به طرفداران آقای موسوی اجازه داد که به خیابان بیایند و اعتراض خود را مطرح کنند، هیچ برخوردی هم صورت نگرفت. اما در این یک هفته نظام بررسی کرد و به این نتیجه رسید که معترضان قرار است خارج از چارچوب قانون عمل کنند که دیدیم بعد از ۲۹ خرداد چه اتفاقاتی افتاد. وقتی این تجمع ها برپا می شود، بستر ایجاد می کند که مخالفان نظام هم بیایند و با اصل نظام مخالفت و ایجاد آشوب کنند. خب نظام در عملی که حقش بوده پیشگیری کرده و اجازه نداده که کشور به آشوب و اغتشاش کشیده شود".

* اما بخش قابل ملاحظه ای از آنچه آقای موسوی، آقای کروبی و هواداران آنها به عنوان "نقض حقوق اساسی مردم" از آن یاد می کنند، بعد از این دوره ای که شما اشاره کردید، بعد از ۲۹ خرداد اتفاق افتاده است. یعنی در جریان دستگیری ها، برخوردهای خیابانی و رفتارهایی که در بازداشت گاه هایی مثل کهریزک با بازداشت شدگان صورت گرفت.

- "اولا که همینجا هم اعلام می کنیم که اگر تخلفی صورت گرفته است، باید رسیدگی شود؛ مقام معظم رهبری هم تأکید کردند که اگر تخلفی در کهریزک صورت گرفته باید رسیدگی شود و در حال حاضر هم دارد رسیدگی می شود. منتهی هر کنشی، واکنشی دارد. وقتی به خیابان می آیند، اغتشاش و آشوب می کنند، تخریب اموال عمومی صورت می گیرد و درگیری ایجاد می شود، نظام باید از خود محافظت کند".

* ناآرامی در دانشگاه ها ادامه دارد و شما هم ظاهرا دانشجو هستید، آیا شما در این مورد تجربه خاصی دارید؟ آیا در دانشگاه شما هم از این اتفاق ها افتاده است؟ به نظر شما این وقایع به چه سمتی می رود؟

- "من دانشجوی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز هستم. به هر حال عواملی هستند در داخل که متأسفانه در جهت تحقق منافع خارجی ها کار می کنند و دانشجوها را تحریک می کنند، منتهی تعدادشان زیاد نیست. فکر نمی کنم تعدادشان آنقدر زیاد باشد که بتواند مشکلی ایجاد بکند. دانشجویان ما خوشبختانه از درک و فهم بالایی برخوردار هستند، مسائل سیاسی روز را به خوبی تجزیه و تحلیل می کنند و خوب و بد را به خوبی تمیز می دهند. من فکر می کنم که با مرور زمان آرامش کاملا بر فضای ایران مستولی شود".

* اخیرا با برخی از چهره های اصلاح طلب برخوردهایی شده است مثل برخوردهایی که با آقای کروبی و آقای بهشتی در نمایشگاه مطبوعات صورت گرفت؛ نظر شما در مورد این نوع برخوردها و تأثیری که بر فضای سیاسی ایران می گذارد چیست؟

- "من خودم خبرنگار هستم و روزی که آقای کروبی به نمایشگاه مطبوعات آمدند، من در نمایشگاه بودم. وقتی آقای کروبی وارد شد، همان کنش و واکنشی اتفاق افتاد که عرض کردم. یعنی اول طرفداران آقای موسوی و آقای کروبی با شعارهای نامتعارفی که سر دادند، فضای نمایشگاه را به سمت تشنج بردند. یعنی شروع کننده بازی آنها بودند. طرفداران آقای احمدی نژاد هیچ حمله ای به آقای کروبی نکردند، بلکه مقابله به مثل کردند و از کاندیدای مورد حمایت خودشان که در انتخابات پیروز شده بود دفاع کردند و به نفع او شعار دادند. ولی تشنج اول از طرفداران آقای کروبی بود که فیلم آن هم موجود است".

* یعنی می گویید از نظر شما هیچ حمله ای به آقای کروبی نشد، چیزی به سمت ایشان پرت نشد و حمله فیزیکی صورت نگرفت؟

- "اصلا اجازه نزدیک شدن به آقای کروبی را نمی دادند. اگر شما فیلم ها را نگاه کنید، می بینید که محافظان آقای کروبی کلت کشیدند و در داخل نمایشگاه تیراندازی کردند. آقای کروبی و آقای موسوی مدعی گفت و گو و توجه به فرهنگ و هنر و فضای باز مطبوعات هستند، آیا درست بود که محافظان آقای کروبی در خانه مطبوعات کلت بکشند؟ اصلا کسی نمی توانست به آقای کروبی نزدیک شود".

* نظر شما راجع به طرح های آشتی ملی یا وحدت ملی که ظاهرا کسانی مثل آقای هاشمی رفسنجانی یا آقای مهدوی کنی دنبال می کنند چیست و اگر این طرح ها به سرانجامی برسد، شما و همفکران شما چه واکنشی به آن نشان خواهید داد؟

- "اصلا طرح وحدت ملی زمانی تدوین می شود که در داخل کشور بحران یا مشکلی باشد. ما الآن مشکلی در کشور نداریم، من متوجه نمی شوم که جناح چپ و اصلاح طلبان به دنبال چه هستند؟ انتخابات ریاست جمهوری تمام شده، محمود احمدی نژاد با ۲۴ میلیون رأی قاطع ملت انتخاب شده، شورای نگهبان تأیید کرده، مراسم تنفیذ برگزار شده است، وزراء معرفی شده اند و کشور دارد اداره می شود. مشکل خاصی نیست. من نمی دانم طرح وحدت ملی در چه چارچوبی مطرح است. چه کسی می خواهد با چه کسی آشتی کند؟ مگر مشکلی در کشور وجود دارد؟ مقام معظم رهبری هم فرمودند که زیر سئوال بردن اصل انتخابات از سوی بعضی افراد یک جرم نابخشودنی است. این ها می خواهند روی این مسئله خط بطلان بکشند تا کسی به دنبال محاکمه این افراد نرود. من فکر می کنم طرح وحدت ملی طرح کاذبی است که می خواهد افکار عمومی را به سمت دیگری ببرد".

* ولی آقای مهدوی کنی یا آقای باهنر یا آقای عسگراولادی که گفته می شود این طرح ها را دنبال می کنند، هیچ کدام از جناح اصلاح طلب نیستند. به نظر می آید که نگرانی هایی از شرایط کشور وجود دارد، همین ناآرامی هایی که در دانشگاه ها به وجود می آید، اتفاقاتی که در روز قدس افتاد، نگرانی هایی که در مورد راهپیمایی روز ۱۳ آبان مطرح می شود و این که عده پرشماری از دانشجویان و نخبگان ایرانی در مورد صحت انتخابات متقاعد نشده اند. به نظر می رسد که این ها نگرانی هایی است که این آقایان را به سوی تدوین طرح وحدت ملی برده است.

- "من باز تأکید می کنم که بحث انتخابات تمام شده و افرادی که نتوانسته اند قبول کنند یا به خودشان بقبولانند، باید پرونده انتخابات را بسته شده بدانند. با گذشت زمان همه چیز حل خواهد شد. شما نگاه کنید، پس از انتخابات هیجانات خیلی بالا بود، اما به تدریج از شدت هیجانات کاسته شد و مردم به هر حال انتخابات را قبول کردند و به آرای آن ۲۴ میلیون نفر احترام گذاشتند".


احمدی نژاد: تعریف نخبه باید عوض شود

محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران در سفر به مشهد، گفته که تعریف نخبه باید عوض شود زیرا تعریف نخبه در رسانه ها درست نبوده و "کسانی که نخبه هستند مرز دوست و دشمن را می شناسند."

آقای احمدی نژاد در سفر استانی به خراسان رضوی در جمع گروهی که "نخبگان و فرهیختگان" معرفی شده اند، گفته است:"هر کس مرز دوست و دشمن را خلط کند، نخبه نیست. هر کس که باهوش تر و دارای استعداد است لزوما نخبه نیست."

آقای احمدی نژاد بعد از پرسش هایی در باره این که نخبه چیست و چطوری یک نفر نخبه می شود، تعریف خود را نیز ارائه داده و گفته است: "نخبگی یعنی جامع نگری، کسانی که جزیی نگر باشند نخبه نیستند و اگر کسی امور را با هم نبیند و با هم مرتبط نکند، دچار یاس و اشتباه می شود."

رئیس جمهوری ایران پرسیده "کسی که سمت های شلیک خود را درست انتخاب نمی کند، چطور می تواند نخبه باشد؟"

با این تعاریف آقای احمدی نژاد نتیجه گرفته که اگر کسی بتواند شرایط و محیط را تحلیل و ارزیابی کند و از فرصت ها استفاده کند نخبه است و با این تعریف "در ایران نخبگان فراوانی داریم."

از زمان روی کار آمدن آقای احمدی نژاد بحث در باره این که دولت نتوانسته با نخبگان و کارشناسان رابطه درستی برقرار کند، وجود داشته اما دولت این مسئله را رد کرده است.

آقای احمدی نژاد در مناظره تلویزیونی با محسن رضایی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اتهام استفاده نکردن از نخبگان، این مسئله را توهین به دولت دانست و گفت قریب به اتفاق دولت او دکترای تخضصصی دارند و دکتراهایشان "دکترای جدی است، نه از آن دکتراهایی که زمانی مد شد." او از آقای رضایی خواست عده خاصی را نخبه نداند.

آقای رضایی همچنین گفت: "یکی از ایرادات اصلی من به آقای احمدی نژاد این است که ایشان خود را فوق تخصص همه مسائل می دانند. در بحث های امنیت ملی فکر می کنند فقط ایشان خیلی می فهمند. همین باعث شده که یک تنهایی اطراف ایشان به وجود بیاید و کسی در اطراف ایشان امنیت نداشته باشد."

در دوران انتخابات ریاست جمهوری بنابر برخی نظر سنجی ها، عمده دانشگاهیان به رقبای آقای احمدی نژاد به خصوص میرحسین موسوی گرایش داشتند و بعد از انتخابات نیز یکی از گروههای معترض به نتایج انتخابات نیز دانشجویان و استادان دانشگاهها بوده اند.

اعتراض به تقسیم بندی توسعه یافته و توسعه نیافته

آقای احمدی نژاد در نشست با "نخبگان و فرهیختگان" مشهدی همچنین گفته است که چرا عده ای در داخل تقسیم بندی غربی ها در باره "توسعه یافته، در حال توسعه و توسعه نیافته" را پذیرفته اند.

به گفته آقای احمدی نژاد غربی ها "این تئوری را جا انداخته اند و بر اساس این تئوری جهان را تقسیم کرده و اسم خود را گذاشته اند کشورهای توسعه یافته و کشورهایی مثل ما را در حال توسعه و برخی دیگر از کشورها را توسعه نیافته."

به عقیده رئیس جمهوری ایران، "غربی ها این مطالب را تحت عنوان علم در جامعه مطرح و بعضا به جوامع تحمیل کرده اند" و متاسفانه بخشی از نیروهای فکری ما نیز این موضوع را باور کرده اند."

به گفته آقای احمدی نژاد، دلیل این مسئله هم این است که "ما خودمان طراحی انجام نداده ایم و یا طراحی های ناقصی انجام داده ایم و باید این ضعف را برطرف کنیم."

مردان نباید اجازه دهند زنان وارد کارهای سخت شوند

مسئله دیگری که رئیس جمهوری ایران در باره آن سخن گفته، موضوع مدیریت زنان است. در دولت دوم آقای احمدی نژاد، برای اولین بار در سی سال اخیر یک زن به عنوان وزیر انتخاب شد ولی با مخالفت مراجع شیعه در قم، استفاده از زنان دیگر در سمت وزارت منتفی شد.

آقای احمدی نژاد، می گوید که به توان مدیریتی زنان باور دارد اما موافق نیست که زنان در شغل های سخت قرار بگیرند.

رئیس جمهوری ایران تعریف می کند که "در یکی از کشورها دیدم که خانمی صبح خیلی زود در حال جارو کردن خیابان بود و اسم این را گذاشته اند برابری زن و مرد."

با این مقدمه آقای احمدی نژاد نتیجه گرفت که با این مسئله موافق نیست و "ما در ایران اعتقاد داریم که مردان اگر هم بمیرند نباید اجازه دهند که زنان شان وارد کارهای سخت شوند."

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

سلام
از اینکه نظر خود را راجع به این نوشته اعلام می کنید، متشکریم.
در اولین زمان ممکن پاسخ شما را خواهیم داد.
-------------------------------------------------
Hi.
Tank you for your comment about this post.
Answer your comment ASAP

آخرين آخبار