مسعود رفيعي طالقاني
اگر خبرنگاران چند روز پيش برخي از نمايندگان مجلس را با پرسش هاي مکرر درباره چرايي نصب سري جديد دکل هاي ارسال پارازيت در حوالي دارآباد تهران مواجه نمي ساختند شايد امروز مبحثي از پارازيت در کشور نبود و مردم مثل قبل نگران نمي شدند و با پارازيت همزيستي مي کردند،
اين بار اما ماجرا به گونه يي ديگر است، چرا که نمايندگان مردم از نصب دکل هايي بي خبر بوده اند که گفته مي شود کارايي آنها به همراه ساير دکل ها در نقاط ديگر آنقدر خوب - در قطع برنامه هاي ماهواره يي - است که مي تواند سلامت همه شهروندان تهراني را به مخاطره جدي بيندازد. نمايندگان مردم در مجلس هشتم اين بار فکر مي کردند چنانچه بار ديگر همچون موضوع پيامک و قطع گسترده آن در روزهاي پس از انتخابات اعلام بي اطلاعي کنند کار تمام است و ديگر پرسشي نمي شنوند اما کافي بود يک نماينده بپرسد چرا مجلس بي خبر است تا ماجراي پارازيت کليد بخورد.
پس کافي بود در شلوغي و غوغاي آهن ها و آدم ها در کلانشهري که نام پايتخت بر خود دارد يک نگراني به نگراني هايي که معضلات عديده زندگي شهري مثل آلودگي هوا و ترافيک پديد آورده، اضافه شود؛ پارازيت.
واژه يي که خوب مي شناسيمش چرا که همه را به ياد اختلال مي اندازد. پرسش هاي بسياري مطرح شده و بي جواب مانده است.
چند روز قبل بود که رئيس کميته ارتباطات کميسيون صنايع و معادن مجلس خبر داد نمايندگاني را از وزارت دفاع، سپاه پاسداران، وزارت پست و تلگراف و تلفن، وزارت بهداشت و درمان و وزارت دفاع دعوت کرده اند که براي پاره يي توضيحات به مجلس بروند. سپاه پاسداران اما بلافاصله اعلام کرد به علت اينکه قبلاً در جلسات شوراي عالي امنيت ملي شرکت کرده و اين امواج را مطرح نمي داند، در اين جلسه شرکت نمي کند. محمدرضا علي حسيني خبر داد قرار است در مورد مضر بودن امواج پارازيت هاي ماهواره يي بررسي هايي انجام شود. به همين خاطر پيشنهاد شد سازمان انرژي اتمي اين موضوع را پيگيري کند. او نخستين مقام دست اندرکار بود که پارازيت ها را پذيرفت و گفت؛ چنانچه اين فرکانس ها بدون حساب و کتاب باشد مشخص نيست که تاثيرات مخربي نداشته باشد و حتي روي ناوبري هواپيما، دستگاه هاي بيمارستاني و سيستم هاي الکترونيکي تاثير نامناسب بگذارد. اين اظهارات در حالي منتشر شد که پيشتر و در پي حوادث پي درپي هوايي در اواخر تابستان گذشته شايعاتي نظير دخيل بودن پارازيت هاي ماهواره يي در بروز سوانح هوايي نيز به وجود آمده بود که جملگي رد شدند. کمتر از 10 روز قبل بود که چند سايت خبري از ادامه نصب سيستم هاي قوي پارازيت اندازي - که گفته مي شد از روسيه به ايران آورده شده اند - خبر دادند. با انتشار اين خبر و افزايش موج نگراني شهروندان بود که نايب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس نسبت به تاثيرات مخرب پارازيت هاي ماهواره يي و مخابراتي بر سلامت روان شهروندان تهراني هشدار داد و تاکيد کرد متاسفانه بعد از انتخابات امواج پارازيت هاي مخابراتي به شدت افزايش يافت که مطمئناً براي سلامت تهراني ها نگران کننده خواهد بود. محسني بندپي يادآور شد گزارش هاي واصله نگران کننده است چرا که تحقيقات نشان داده است امواج پارازيت ها تاثيرات مخربي بر اعصاب و روان انسان بر جا مي گذارد. اين نماينده تاکيد کرد اين امواج ممکن است در اثر تداوم، ناشنوايي مزمن را نيز به همراه داشته باشد. التهابات پوستي، سرطان ها، امراض خوني و نخاعي و اختلالات هورموني که بعضاً باعث ناباروري در زنان و مردان مي شوند نيز از جمله اثرات مخرب پارازيت هاي مخابراتي برشمرده شدند.
تهديد سلامتي شهروندان از سويي و اختلال در سيستم هاي الکترونيکي از سوي ديگر باعث شد به زعم نمايندگان چند کميسيون مجلس، مديرعامل شرکت مخابرات ايران نيز لب به اعتراض بگشايد؛ «ارسال پارازيت هاي ماهواره يي بسيار هزينه بر است و بودجه محدود مخابرات اجازه ارسال اين پارازيت ها را به ما نمي دهد. بلندترين دکل هاي شرکت مخابرات 48 متر هستند در حالي که فرکانس هاي پارازيت هاي ماهواره يي داراي طول موجي بيش از يک گيگاهرتز هستند که از سوي دستگاه هاي ديگري ارسال مي شوند. صابر فيضي اما هرگز اشاره يي به دستگاه هاي ديگر يا صاحبان آن دستگاه ها نکرد.پس از اين اظهارنظرها بود که مخاطبان شبکه هاي ماهواره يي ديگر به سختي مي توانستند برنامه هاي شبکه هاي مذکور را تماشا کنند. پيشتر يکسويه نگري رسانه ملي يکي از دلايل اصلي اقبال شبکه هاي ماهواره يي نزد شهروندان ايراني دانسته شده بود.
نصب فرستنده هاي پارازيت در تهران و حتي کلانشهرهاي ديگر کشور به طور گسترده به سال 1381 بازمي گردد. به گزارش منابع نيمه رسمي که البته تکذيب هم نشد در آن سال ها دستگاه هاي فرستنده پارازيت از کمپاني مخابراتي اريکسون خريداري شد. درست در زماني که برج ميلاد تهران بلند و بلندتر مي شد، شايعاتي نظير استفاده از اين موج براي پارازيت اندازي در ماهواره ها دهان به دهان مي گشت؛ شايعه يي که امروز بيش از هر زمان ديگر در ميان شهروندان تهراني شنيده مي شود. گفته مي شود به رغم چند مکان خاص براي ارسال پارازيت هاي ماهواره يي چند دستگاه سيار نيز به انجام اين کار اشتغال دارند.
در سال 81 اما چند تن از نمايندگان اصلاح طلب مجلس ششم خواستار برخورد با دستگاه هاي مسوول ارسال پارازيت در شهرها شدند. با اين عزم نمايندگان بود که گزارش ارسال پارازيت بر امواج ماهواره يي و راديويي در کميسيون صنايع و معادن مجلس بررسي شد و دستور متوقف شدن آن به شوراي عالي امنيت ملي ارسال شد. سيدمحمد خاتمي رئيس جمهور وقت نيز پس از قرائت نتايج بررسي ها بي درنگ دستور داد موضوع قطع کامل ارسال پارازيت هاي ماهواره يي به سرعت پيگيري شود.
اين قصه گذشت تا آنکه در پي بروز برخي حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري دهم در ايران بار ديگر موضوع ارسال پارازيت هاي ماهواره يي از سوي دستگاه هايي که نام و نشاني ندارند در صدر اخبار روز قرار گرفته است.
کار به گونه يي بالا گرفته که افکار عمومي در جست وجوي پاسخي براي سوالات خود است اما تاکنون هيچ مقام رسمي مسووليت اين موضوع را بر عهده نگرفته است و تنها برخي از نمايندگان مجلس و کميسيون هاي تخصصي آن موضوع وجود پارازيت هاي گسترده و مخرب را قبول کرده اند. حال آنکه به نظر مي رسد اگر وجود امواج مخرب پارازيت تداوم داشته باشد اثرات جبران ناپذيري را در زندگي و سلامت شهروندان تهراني خواهد داشت.
زماني حسن اصيليان معاون زيست محيطي سازمان محيط زيست کشور اعلام کرده بود دکل هاي BTS نصب شده در شهرهاي بزرگ ايران از جمله تهران سبب ساز بروز مشکلات مختلف در بدن و ساختار فيزيولوژيک افراد مانند اختلالات خوني و مغزي مي شوند اما اکنون گويا بر اين دکل ها، پارازيت هاي جديد نيز افزوده شده است تا سلامت جامعه بيش از پيش به خطر بيفتد.
ولي سوال اينجاست که در بحبوبه بحث افزايش پارازيت هاي مخرب ماهواره يي چرا هيچ شخص يا نهادي مسووليت آن را بر عهده نمي گيرد و نهادهاي مرتبط هم به کار دادن تکذيبيه مشغولند.
با اين حال و به رغم عدم قبول مسووليت نهادها و مرتبط با موضوع پارازيت اما بار ديگر بحث فروشنده تکنولوژي دستگاه هاي پارازيتي مطرح شده است و انگشت اتهام دوباره به سمت شرکت بزرگ اريکسون در سوئد نشانه رفته اگرچه اين بار اريکسون فروش هرگونه تجهيزات ارسال پارازيت به ايران را قوياً تکذيب کرده است.
داغ ترين و البته نگران کننده ترين بحث مردم در اين شرايط پرسشي در باب منابع ارسال پارازيت و تاثير آن بر سلامت افراد است. گرچه اصلي ترين نهاد متولي مربوطه يعني وزارت فناوري اطلاعات تاکنون سکوت پيشه ساخته و تنها بر ابهامات افزوده است. کار به جايي رسيده است که برخي شهروندان در خانه هايشان ديگر شبکه هاي داخلي تلويزيون را نيز به سختي تماشا مي کنند يا با قطع گاه و بيگاه آن مواجه هستند. سکوت اما در برابر اين معضل به نظر ما ضربه به امنيت ملي و سلامت شهروندان خواهد بود، اگرچه موضوع پارازيت را هيچ کس بر عهده نمي گيرد و شواهد نشان مي دهد در آينده نيز بر عهده نخواهند گرفت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
سلام
از اینکه نظر خود را راجع به این نوشته اعلام می کنید، متشکریم.
در اولین زمان ممکن پاسخ شما را خواهیم داد.
-------------------------------------------------
Hi.
Tank you for your comment about this post.
Answer your comment ASAP