آخرین اخبار سانی نیوز

۱۳۸۸ دی ۱۷, پنجشنبه

۸۰ نماینده مجلس مخالف سازمان هدفمندی یارانه‌ها


دويچه وله : پس از ماه‌ها کشمکش بر سر اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها، سرانجام ۱۳۴ نماینده مجلس شورای اسلامی به تشکیل "سازمان هدفمندی یارانه‌ها" رای دادند. ۸۰ نماینده مجلس مخالف تشکیل چنین سازمانی بودند.
 

آرای نمایندگان نشان‌می‌دهد که اختلاف نظر میان دولت، مجلس و شورای نگهبان بر سر نحوه اجرای لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها هنوز پایان نیافته است. رای‌گیری روز سه شنبه (۱۵ دی) انجام شد. روز یکشنبه (۱۳ دی) خبرگزاری‌های ایران از توافق روسای قوای سه‌گانه بر سر لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها گزارش داده بودند.

اختلاف ریشه‌دار دولت و مجلس

یک هفته پیش، غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی در مجلس، در تماس با خبرگزاری مهر گفته بود که لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها به گونه‌ای اصلاح شده که نظر دولت، مجلس و شورای نگهبان را تامین می‌کند.

در بحث‌های میان مجلس و دولت، احمدی‌نژاد خواستار آن شده بود که درآمدهای ناشی از اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها، خارج از بودجه سالانه، در اختیار دولت قرار گیرد. اما نمایندگان مجلس معتقد بودند که این ارقام باید در چارچوب بودجه و با نظارت مجلس مصرف شود.

نگرانی نمایندگان مجلس آن بود که دادن اختیار تام به دولت سبب ایجاد فساد مالی و اداری و اعمال سلیقه در نحوه اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها شود.

مجلس شواری اسلامی، لایحه را پس از اصلاحاتی به شورای نگهبان فرستاد. احمدی‌نژاد، پیش از ارسال لایحه به شورای نگهبان اعلام کرده بود که لایحه با توجه به دستکاری‌های مجلس قابلیت اجرائی ندارد. شورای نگهبان، ایراداتی به لایحه گرفت و آن را به مجلس بازگرداند.

نقش دولت در سازمان هدفمندی

اکنون، براساس مصوبه جدید، سازمان هدفمندی یارانه‌ها، که ساختاری شبیه یک شرکت دولتی دارد، مسئولیت توزیع اعتبارات طرح هدفمندسازی یارانه‌ها را به عهده می‌گیرد. دولت باید ظرف یک ماه نسبت به تشکیل این سازمان اقدام کند و وظیفه تدوین اساسنامه آن را، وزیر اقتصاد و دارائی و معاونت برنامه ریزی نهاد ریاست‌جمهوری به عهده خواهند داشت.

براساس مصوبه مجلس، سازمان هدفمندی یارانه‌ها دارای یک مجمع عمومی خواهد بود که گروهی از وزیران می‌توانند عضو آن باشند. تا این‌جا، مصوبه جدید بخشی از خواست‌های دولت را تامین می‌کند. اما سازمان هدفمندی، موظف است هر شش‌ماه یکبار گزارش عملکرد خود را تسلیم کمیسیون برنامه و بودجه مجلس کند. علاوه بر این، دیوان محاسبات نیز موظف شده است گزارش عملکرد سازمان جدید را هر شش‌ماه یکبار در اختیار مجلس قرار دهد. به این ترتیب، نظارت مجلس نیز تاحدودی تامین شده است.

تورم و گرانی در راه است؟

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، پس از رای‌گیری درباره سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت:«این لایحه نقاط ضعف زیادی دارد و باید در اجرای آن دقت زیادی شود، زیرا در صورت بی‌دقتی، بهره‌وری پائین می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آید و فقر و قاچاق زیاد می‌شود.»

بیشتر کارشناسان و محافل اقتصادی ایران پیش بینی‌کرده‌اند که در شرایط فعلی، با توجه به فقدان زیرساخت‌های لازم، با اجرای لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها، امواج تازه‌ای از گرانی و تورم ایران را در برخواهد گرفت.

جواد طالعی
تحریریه: بهمن مهرداد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

سلام
از اینکه نظر خود را راجع به این نوشته اعلام می کنید، متشکریم.
در اولین زمان ممکن پاسخ شما را خواهیم داد.
-------------------------------------------------
Hi.
Tank you for your comment about this post.
Answer your comment ASAP

آخرين آخبار